Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Buitenkaag

De uitgaven aan je energierekening reduceren? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Buitenkaag kan goede suggesties opleveren! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en bestudeert waar de mogelijkheden liggen. Het energiebesparingsadvies is concreet en vertelt welke maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het aanbevelingen-rapport vind je nauwkeurig de investering en de terugverdientijd van de uitgezochte energiebesparende maatregelen. Het aanbevelingen-rapport is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke werkzaamheden kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij biedt een aanbevelingen-rapport met alle verduurzamingsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Denk aan: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per maatregel lees je de verwachte prijzen, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Buitenkaag die het huis willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-buitenkaag

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te minderen. In het document staat dus heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, warmtepomp. Het is een eenvoudige procedure. Een energiedeskundige zal een bezoek inplannen om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze adviseur analyseert het huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij schrijft een rapport met alle energiebesparingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een erkende energieadviseur. Professionele en bedreven energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Buitenkaag (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsadvies geef je inzicht in diverse energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, het isoleren van buitengevels met EPS en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een objectieve energie-specialist. Deskundige vakmensen kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Het is beter om diverse offertes aan te vragen van professionele energie experts. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een advies met duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Buitenkaag.

 4. Neem het energierapport door

  Het adviesbedrijf komt thuis langs en zoekt uit welke verduurzamingsmaatregelen hun doel goed bereiken. Niet veel later stuurt hij een doorgerekend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je kenmerken zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de verwachte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Buitenkaag laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie specialisten en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je woonhuis?

Check energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Buitenkaag vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een ervaren adviseur. Het is raadzaam om een energie-specialist uit jouw eigen regio te selecteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand tref je contactgegevens van erkende bedrijven die werkzaam zijn binnen de gemeente Haarlemmermeer. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
VuturaLorentzlaan 992105TSHeemstede
SD EnergielabelRembrandtplein 832162EDLisse
Rene Rijs InmeterFloraplein 412181RVHillegom
Staal VastgoedCamplaan 122103GWHeemstede
Energielabel en HuisDelftlaan 437II2025LWHaarlem
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Buitenkaag

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Buitenkaag met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen beginnen met energie besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het stuk hieronder bieden we informatie rondom de meest voorkomende verduurzamingsmaatregelen voor je appartement. Op dit platform vind je ook informatie over kruipruimte isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Buitenkaag

 1. Een lagere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (meer over woningisolatie)€1525,00€285,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6170,00€1055,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5000,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3020,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€365,00€22,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €5,90€7,25 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Vind een energiedeskundige en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Buitenkaag is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dit heeft veel voordelen: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van meer comfort in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis wordt meer waard. Er zijn veel subsidies te kiezen. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele HR-ketel. Hij neemt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerse maanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand lees je aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Buitenkaag: gunstig geprijsd en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Info en voordelen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je betaald veel minder voor je stroom. Door te informeren naar de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een financiering middels groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Essent, Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice & Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Vandebron, Delta. Via de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost je circa €4.750 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Buitenkaag laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler is een collector op het dak en een extra buffervat. Deze constructie maakt veel warm tapwater mogelijk om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten die nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) komt uit op ongeveer €3.450 inclusief installatie.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €185,00 – €325,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Buitenkaag. Onderstaand check je een schema met doelgerichte en niet al te dure duurzame oplossingen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Buitenkaag!

Regel een adviesgesprek en ontdek hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Buitenkaag: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt nuttige maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om je woning te verduurzamen. Het document bespreekt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een actueel energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning duurzaam maken met subsidies in Buitenkaag

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand kan je aan de slag met handige informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Buitenkaag.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan vloer, ramen, dak, (spouw)muur, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Haarlemmermeer heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Haarlemmermeer kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Buitenkaag opzoeken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het inzetten van spaargeld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je meer informatie (ook handig voor o.a. Leimuiderbrug, Kaag en Weteringbrug).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Haarlemmermeer.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Buitenkaag

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Buitenkaag?

Het energie maatwerkadvies Buitenkaag is een advies met verschillende opties voor de verduurzaming van een woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van het dak of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het document komt per maatregel met de geraamde kosten en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor woningeigenaren die willen verduurzamen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die gevallen is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is heel specifiek en geeft aan welke investeringen jouw energieverbruik doen dalen. Via dit besparingsrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), oppervlakte en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €185,00 tot wel €325,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €270,00. Het is verstandig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Buitenkaag aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door die strategie kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbureau vraagt bewoners naar het wensenlijstje om het gebouw energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. In het rapport vinden de eigenaren ook het financiële plaatje en de jaarlijkse besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Buitenkaag voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een verbeterde energieprestatie zorgt voor een lagere maandafrekening, een prettig werkklimaat, een beperkte milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de vergroeningsmaatregelen. Check RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie