Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kaag

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Moet ik isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Kaag biedt hulp bij deze zoektocht. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en beoordeelt waar de mogelijkheden liggen. Het rapport verduidelijkt welke alternatieven relevant zijn voor jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkadvies doorzoek je uitgebreid de kosten en baten van de diverse investeringskeuzes. Het energierapport is geschikt voor alle particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies toont welke investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je ontvangt een maatwerkadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Voorbeelden zijn: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Per maatregel vind je de minimale prijzen, wat de effecten zijn en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Kaag die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-kaag

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een volledig plan presenteert om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te reduceren In dit rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat kader kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie. Je regelt het supersnel. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om een goed advies te kunnen geven. Deze persoon doet een deskundige checkup en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Hij genereert een digitaal rapport met een opsomming van alle vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en de besparing. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is objectief en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een deskundige energiecoach / deskundige. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs tref je op de website centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kaag (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het plan geeft een schema met verschillende vergroeningsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, het verbeteren van buitenmuurisolatie en het installeren van zonnecellen. In het stappenplan hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een erkende energie-expert. Deskundige maatwerkadviseurs zijn vindbaar op de website van het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Advies: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is wijs om verschillende offertes te zoeken van erkende experts. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak staat in de agenda. Bereid jezelf goed voor. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een complete samenvatting met duurzaamheidsmaatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Kaag.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De adviseur brengt een bezoek aan huis en beschrijft welke werkzaamheden aan te bevelen zijn. Kort daarop verkrijg je een onderbouwd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je onderdelen zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse opbrengsten en ook de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Hier kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Kaag laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn pand?

Vind energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Kaag vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gediplomeerde adviseur. Het is wijs om een expert uit de omgeving te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de bijgaande tabel delen we contactgegevens van kwalitatieve maatwerkadviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Kaag en Braassem. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
VuturaLorentzlaan 992105TSHeemstede
SD EnergielabelRembrandtplein 832162EDLisse
Rene Rijs InmeterFloraplein 412181RVHillegom
Staal VastgoedCamplaan 122103GWHeemstede
Energielabel en HuisDelftlaan 437II2025LWHaarlem
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Kaag

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kaag waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om meteen een afspraak in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel consumenten zouden graag energie willen besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand bespreken we de meest populaire vergroeningsmaatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over spouwmuur isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Kaag

 1. Verlaag je energienota: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (bekijk hier meer info)€1755,00€335,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4160,00€1055,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4785,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3085,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€405,00€45,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €505,00€36,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Vind een energiedeskundige en begin vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Kaag is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer gaat er minder warmte verloren. Dit heeft veel voordelen: de energierekening gaat omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Het gebruik de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Je stroom kan je genereren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Gedurende de zomermaanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder noemen we aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Kaag: is een stuk betaalbaarder en kan goed functioneren in huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je zal minder betalen voor stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Essent, Engie, GreenChoice en Oxxio, Powerpeers, Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl. Door te salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €5.150 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Kaag laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een collector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Het gehele systeem zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (voorraadvat met 150 – 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.200 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit tussen de €220,00 – €550,00 per element.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als extra op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Kaag. In dit blokje check je een weergave met impactvolle en gunstig geprijsde maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Kaag!

Plan een adviesgesprek in en vind uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Kaag: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat duurzame investeringen die geschikt zijn om je woning te verduurzamen. Dit energieadvies deelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en checkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label toont hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een duurzaam energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Kaag

Bestaande woningen in Provincie Zuid-Holland moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder delen we up-to-date info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Kaag.

 • Subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatie van vloer, gevel, dak, (spouw)muur, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Kaag en Braassem heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Kaag en Braassem vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Kaag opzoeken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit zelf te financieren. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. Weteringbrug, Lisserbroek en Abbenes).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonneboilers, gevelisolatie, warmtepompen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Kaag en Braassem.
 • Verhoog je eigen hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Kaag

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kaag?

Het energie maatwerkadvies Kaag is een besparingsplan met suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsplan onderschrijft per maatregel de kosten en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huizenbezitters die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Dan is dit rapport een must. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit plan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hangen af van woningtype, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die de klus uitvoert. De tarieven liggen tussen de €195,00 tot wel €285,00. Voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €280,00. Het is slim om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Kaag te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. In het document vinden bewoners ook de totale benodigde investering en de terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Kaag voor gebouwen. Deze utiliteitsbouw analyse gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een duurzamere energieprestatie resulteert in lagere lasten, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie