Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kaag en Braassem

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een full-electric warmtepomp kopen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Kaag en Braassem biedt uitkomst! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het comfort verhogen. In het rapport delen ze grondig het kostenplaatje en het rendement van de verschillende investeringsopties. Het verduurzamingsplan is een hulpmiddel voor alle particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke duurzame investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij stuurt een verduurzamingsplan met alle potentiële maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Onder andere: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per keuze toont het rapport de investering, het rendement en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Kaag en Braassem die hun woning duurzamer willen maken en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-kaag-en-braassem

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te drukken. In het document wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daarbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: warmtepomp, HR++ glas, vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een expert op het gebied van energie neem contact op om met jouw samen een plan te schrijven. Deze expert doet een deskundige checkup en weet welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Deze maatwerkadviseur is objectief en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je een subsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een autonome energie-expert. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs zoek je via www.centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kaag en Braassem (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieplan geef je inzicht in uiteenlopende maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van buitengevelisolatie en het toepassen van zonnecellen. Hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een deskundige energie-specialist. Betrouwbare vakmensen kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: ga uitsluitend voor partijen die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is slim om 2 of 3 offertes op te zoeken van objectieve maatwerkadviesbureaus. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit zelf doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een weergave met groene maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Kaag en Braassem.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De energie specialist komt op locatie en beschrijft welke groene maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Vervolgens krijg je een gefundeerd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen check je onderdelen zoals de investering, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Hier kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Kaag en Braassem laten uitvoeren). Deze erkende vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of de energie specialist hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn pand?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Kaag en Braassem vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een neutrale adviseur. Het is wijs om een maatwerkadviseur rondom je woonplaats te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de bijgaande tabel behandelen we contactgegevens van betrouwbare energieadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Kaag en Braassem. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MoveNext – duurzaam adviesSisalbaan 5 A2352AZLeiderdorp
Fluit VastgoedHobbemastraat 92391XAHazerswoude-Dorp
Alphaplan B.V.Henry Dunantweg 42402NPAlphen aan den Rijn
Groene Vrijdag Duurzaam WoningadviesBuntgras 172318TALeiden
Buro BeckmanSchipholweg 1032316XCLeiden
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Kaag en Braassem

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kaag en Braassem die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen minder energie gebruiken. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met verschillende bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In deze gids behandelen we de aantrekkelijkste energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over woning isolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Kaag en Braassem

 1. Een lagere energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Verhoog je woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1625,00€100,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4055,00€735,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5175,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3205,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€420,00€56,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €24,50€26,00 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Kaag en Braassem is een hele goede keuze. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer gaat er minder warmte verloren. Dat heeft veel pluspunten: je kunt direct besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan CV-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Jouw stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder tref je praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en zorgt voor warm tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Kaag en Braassem: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in huizen met een matige isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Engie, Vattenfall, Budget Energie en Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron. Door de salderingsmaatregel ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen is al te plaatsen voor €5.950 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 – 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Kaag en Braassem laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een extra buffervat. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is (voor het opwekken van warm water). Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.250 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alles over infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, simpel zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €165,00 – €475,00 per paneel.

Voordelige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Kaag en Braassem. Hieronder check je een schema met doelgerichte en betaalbare energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Start met een persoonlijk energieadvies in Kaag en Braassem!

Vraag adviesgesprek aan en kom erachter hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Kaag en Braassem: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt energiebesparende maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het rapport vertelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur komt je huis en checkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt hoe zuinig een huis is.
 • Dit label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een groen energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Een duurzame woning met subsidies in Kaag en Braassem

Alle huizen in Provincie Zuid-Holland moeten duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder bespreken we een overzicht met de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Kaag en Braassem.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, (spouw)muur, vloer, wanden, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Kaag en Braassem heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidie-middelen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Kaag en Braassem vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Kaag en Braassem gebruiken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We vertellen je er graag meer over (ook geldig voor o.a. Leiden, Oegstgeest en Zoeterwoude).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Kaag en Braassem.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Kaag en Braassem

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kaag en Braassem?

Het energie maatwerkadvies Kaag en Braassem is een concept plan inclusief suggesties voor de verduurzaming van jouw woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het plan komt per maatregel met de investering en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op die momenten is dit rapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het toont aan welke opties jouw woning verduurzamen. Met behulp van dit besparingsplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de totale oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €210,00 – €350,00. Voor een standaard huis kost het ongeveer €270,00. Het is verstandig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Kaag en Braassem te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Via de regeling kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert brengt het volledige complex in kaart.Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners ontvangen netjes een mail met het kostenplaatje en de geraamde terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Kaag en Braassem voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw document bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een geoptimaliseerde energieprestatie geeft een gunstigere energierekening, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie