Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oud Ade

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Oud Ade zal je verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en test waar besparingen mogelijk zijn. Het uiteindelijke advies verduidelijkt welke alternatieven een energiebesparing realiseren en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkadvies delen ze grondig de initiële investering en het rendement van de mogelijke duurzame opties. Het verduurzamingsplan is geschikt voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke duurzame investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij verstrekt een advies met alle duurzaamheidsmaatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Onder andere: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per maatregel vind je de verwachte kosten, de besparing en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Oud Ade die hun woning duurzamer willen maken en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-oud-ade

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te verkleinen. In het plan wordt specifiek aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de totale uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een maatwerkadviseur komt bij jouw thuis langs voor een persoonlijk advies. Deze vakman neemt de woning op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Hij schrijft een rapport met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is objectief en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Ga je je woning isoleren, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een onafhankelijke energiedeskundige. Deskundige en ervaren energieadviseurs tref je op de website centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oud Ade (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het adviesplan geef je inzicht in innovatieve verduurzamingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), spouwmuurisolatie met steenwol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het stappenplan hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gekwalificeerde adviseur. Gekwalificeerde adviseurs kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf een prijs berekenen. Het is wijs om verschillende offertes op te vragen van ervaren adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het vergelijken van de prijsopgaven kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Bereid jezelf goed voor. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een lijst met duurzame investeringen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Oud Ade.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een maatwerkadviseurs komt langs en beschrijft welke maatregelen het meest effectief zijn. Binnen een paar dagen ontvang je het doorberekende energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze aspecten zoals de investering, de jaarlijkse besparing en de totale terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Oud Ade laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie specialisten en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw pand?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Oud Ade vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een ervaren energie specialist. Het is wijs om een energie expert rondom je woonplaats te kiezen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Hieronder doorzoek je naam + adresgegevens van professionele EPA-adviseurs die werken in de gemeente Kaag en Braassem. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MoveNext – duurzaam adviesSisalbaan 5 A2352AZLeiderdorp
Fluit VastgoedHobbemastraat 92391XAHazerswoude-Dorp
Alphaplan B.V.Henry Dunantweg 42402NPAlphen aan den Rijn
Groene Vrijdag Duurzaam WoningadviesBuntgras 172318TALeiden
Buro BeckmanSchipholweg 1032316XCLeiden
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Oud Ade

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oud Ade met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen besparen op de energiekosten. Maar wat zijn goede opties? Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In de tekstblokjes hieronder vind je de meest voorkomende energiebesparingsmaatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over ventileren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Oud Ade

 1. Een lagere energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Goed voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Verhoog je woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (klik voor meer info)€1820,00€400,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11050,00€630,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4825,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3260,00€210,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€450,00€26,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1300,00€190,00 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Oud Ade is een slimme investering. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Het kent gunstige effecten: je kan besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is duurzaam, je hebt minder last van lawaai van de straat en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Noemenswaardig: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit de lucht of grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met een aantal zonnepanelen. In de zomerperiode kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder tref je aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Oud Ade: een voordeliger systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice, Eneco en Oxxio, Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers. Doordat je mag salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een set met 10 zonnepanelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.250 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Oud Ade kopen? Dan betaal je geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor jouw warmte water. Het systeem is jouw bron voor al het warme tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (3,5 m2 / 150 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.700 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen ramen we op +/- €230,00 – €425,00 per ruimte.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Oud Ade. In de box hieronder lees je een weergave met handige en goedkope energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Start met een persoonlijk energieadvies in Oud Ade!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Oud Ade: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat maatregelen die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsrapport geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en checkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Oud Ade

Bestaande woningen in Provincie Zuid-Holland moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder bieden we nuttige info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Oud Ade.

 • Subsidie voor isoleren: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van wanden, gevel, (spouw)muur, vloer, dak.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Kaag en Braassem heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Kaag en Braassem tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Oud Ade opzoeken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je geld lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook relevant voor o.a. Hoogmade, Rijpwetering en Warmond).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee particulieren en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Kaag en Braassem.
 • Pas je eigen hypotheek aan: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Oud Ade

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oud Ade?

Een energie maatwerkadvies Oud Ade is een besparingsadvies met verschillende opties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het installeren van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit energieadvies behandelt per maatregel de verwachte kosten en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningbezitters die willen vergroenen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je met deze subsidie isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op dat moment is dit rapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening doen dalen. Door middel van dit document kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €175,00 – €295,00. Voor een standaard huis betaal je voor het advies zo’n €280,00. Het is goed om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Oud Ade op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar de eisen en wensen om het complex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Uiteraard inclusief de verwachte prijzen en de opbrengsten per jaar.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Oud Ade voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw document gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een verbeterde energieprestatie mondt uit in een lagere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie