Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hoogmade

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Begin ik met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp installeren of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Hoogmade geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en controleert waar besparingen mogelijk zijn. Het energierapport is concreet en vertelt welke werkzaamheden jouw energierekening direct doen dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkadvies delen ze nauwkeurig de totale kosten en het rendement van de diverse verduurzamingsmogelijkheden. Het verduurzamingsplan is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij biedt een advies met alle duurzaamheidsmaatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Onder andere: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per maatregel kun je meer info vinden over de investering, wat de effecten zijn en de terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Hoogmade die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hoogmade

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor privé-woningen en kantoren dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en daarmee de energiekosten te drukken. In dit rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke maatregelen je kunt nemen, wat de kosten zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Binnen dit advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een energiedeskundige zal een bezoek inplannen om jouw doelstellingen door te nemen. Deze deskundige doet een grondige analyse en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met maatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en het totale rendement Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is een keur-expert en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Ga je jouw huis verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een ervaren energie-expert. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs vind je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hoogmade (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsadvies biedt een lijst met diverse duurzaamheidsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, het verbeteren van isolatie van buitengevels en het laten plaatsen van zonnecellen. In de box hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Gekwalificeerde energieadviseurs kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is raadzaam om enkele offertes te vragen van betrouwbare EPA-adviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een weergave met maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Hoogmade.

 4. Neem het energierapport door

  Een maatwerkadviseurs loopt door de woning en analyseert welke werkzaamheden aansluiten bij jouw wensen. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een gunstig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel lees je onderdelen zoals een kostenbegroting, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Daarbij kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Hoogmade laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met technici, isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Hoogmade vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een neutrale maatwerk-adviespartij. Het is nuttig om een maatwerk adviesbedrijf uit jouw eigen regio te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In het schema hieronder behandelen we adres details van mogelijk beschikbare adviesbedrijven die diensten aanbieden in de gemeente Kaag en Braassem. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MoveNext – duurzaam adviesSisalbaan 5 A2352AZLeiderdorp
Fluit VastgoedHobbemastraat 92391XAHazerswoude-Dorp
Alphaplan B.V.Henry Dunantweg 42402NPAlphen aan den Rijn
Groene Vrijdag Duurzaam WoningadviesBuntgras 172318TALeiden
Buro BeckmanSchipholweg 1032316XCLeiden
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Hoogmade

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hoogmade die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Nederlanders willen minder energie gebruiken. Maar hoe kun je daarmee starten? Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het biedt een duidelijk plan met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In de tekstblokjes hieronder introduceren we de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over zonneboilers.

Het comfort van een energiezuinige woning in Hoogmade

 1. Een lagere energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een milieubewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (lees meer over isolatie)€4675,00€425,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10525,00€770,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5250,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3375,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€375,00€28,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1175,00€185,00 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan een afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Hoogmade is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen houd je de warmte binnen. De effecten zijn positief: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis wordt meer waard. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Disclaimer: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Uitleg en info over de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de CV- of HR ketel. Hij neemt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder bieden we meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en zorgt voor warm tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Hoogmade: een prima te betalen installatie en zeer geschikt voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie, Eneco, Engie & United Consumers, Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta. Met de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een set met 10 zonnepanelen kan je laten monteren voor €5.250 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 of 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Hoogmade laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte opwekkende zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze installatie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in de woning warm water te maken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) komt uit op ongeveer €3.100 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €240,00 – €450,00 per IR-paneel.

Snelle energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Hoogmade. In de box hieronder vind je om die reden een lijst met populaire en laag geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Hoogmade!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Hoogmade: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het document geeft ook inzicht in wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en checkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een gunstig energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning duurzaam maken met subsidies in Hoogmade

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten het energieverbruik minderen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder tref je een overzicht met de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Hoogmade.

 • Subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, wanden, (spouw)muur, vloer, dak.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Kaag en Braassem biedt mogelijk aanvullende lokale subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Kaag en Braassem zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Hoogmade afsluiten in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Voorburg, Warmond en Wateringen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, zonneboilers, dakisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Kaag en Braassem.
 • Je eigen hypotheek ophogen: breid je bestaande financiering uit.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Hoogmade

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hoogmade?

Dit energie maatwerkadvies Hoogmade is een besparingsrapport met concrete maatregelen voor de vergroening van je woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van het dak of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieadvies komt per maatregel met de verwachte kosten en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor VVE’s en particulieren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op dat moment is dit advies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat jouw zien welke investeringen jouw energieverbruik doen dalen. Aan de hand van dit besparingsadvies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de totale oppervlakte en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €250,00 t/m €290,00. Voor een normale tussenwoning kost het energieadvies je gemiddeld €260,00. Het is goed om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Hoogmade te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door deze constructie kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau vraagt bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners vinden hier ook de verwachte prijzen en het rendement.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Hoogmade voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw advies gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verfijnde energieprestatie mondt uit in een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie