Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Voorburg

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Moet ik isoleren, een warmtepomp aanschaffen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Voorburg kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en inspecteert wat de opties zijn. Het energiebesparingsadvies is heel specifiek en geeft aan welke investeringen een energiebesparing realiseren en het leefklimaat optimaliseren. In het energiebesparingsadvies beschrijven ze gedetailleerd de kosten en baten van de diverse verduurzamingsopties. Het verduurzamingsplan is geschikt voor Nederlandse particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke opties een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij verstrekt een energieplan met alle duurzaamheidsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Bekijk de effecten van: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per keuze krijg je inzicht in de geschatte kosten, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Voorburg die het huis willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-voorburg

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te verlagen. In het plan wordt zeer gedetailleerd omschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de prijs is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval kun je maatregelen laten uitvoeren zoals infraroodpanelen, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een expert op het gebied van energie neem contact op om een goed advies te kunnen geven. Deze professional loopt door de woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle maatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Wil je je woning energiezuiniger maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een autonome specialist op het gebied van energie. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs check je het platform centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Voorburg (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsadvies bevat een weergaven van bruikbare vergroeningsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, voorzetwandisolatie met PUR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de box hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gekwalificeerde energie-expert. Gediplomeerde adviesbureaus kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energie experts kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te bevelen om 2 of 3 offertes te verkrijgen van deskundige energie specialisten. Vul je verwachtingen goed in. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees heel concreet. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Bereid jezelf goed voor. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een weergave met energiebesparende maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Voorburg.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het maatwerk-adviesbedrijf bezoekt je aan huis en rekent uit welke energiebesparende maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort daarop verkrijg je een gunstig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze informatie zoals de geraamde kosten, de jaarlijkse besparing en de totale terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Als je hiervoor kiest kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Voorburg laten uitvoeren). Deze expert weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Voorburg vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een objectieve expert. Het is aan te bevelen om een adviesbureau uit de omgeving te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In het schema hieronder delen we namen en adressen van mogelijke specialisten die huizen inspecteren in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DuurzaamHuisAdviesLaan van Leeuwesteyn 242271HKVoorburg
Bestendig Vastgoedvan Naeltwijckstraat 1532274NZVoorburg
Labelverbetering B.V.Diepenhorstlaan 22288EWRijswijk
123energielabel.nlPrins Hendriklaan 602264SWLeidschendam
NU Bouwconsult B.V.Raadhuislaan 92242CRWassenaar
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Voorburg

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Voorburg waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningbezitters zouden graag energie willen besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In deze gids kan je aan de slag met goede verduurzamingsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk ook onze pagina met informatie over bodem-water warmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Voorburg

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Goed voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer info)€3365,00€415,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11800,00€750,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5450,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3160,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€310,00€42,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1400,00€180,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare adviseurs en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Voorburg is een minimale vereiste. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen verlies je minder warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: de energierekening gaat omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, je stoot minder CO-2 uit, je beperkt het geluid van buiten en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn allerlei subsidies te kiezen. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €116,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Deze extra stroom kan je halen uit een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder verstrekken we praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater verwarmen. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Voorburg: een relatief goedkoop systeem en zeer geschikt voor huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, Engie, Eneco, Vattenfall of Powerpeers, Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron. Met de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een complete installatie van 10 panelen kost je circa €5.500 en verdien je terug in zo’n 6 a 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met oriëntatie op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Voorburg bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler is een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren een een opslagvat voor het warme tapwater. Het systeem is jouw bron voor al het warme tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het verwarmen van water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.350 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Goede pluspunten zijn: geen verstoring van de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €205,00 tot €550,00 per paneel.

Goede energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Voorburg. Hieronder tref je een aantal doelgerichte en niet al te dure maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Voorburg!

Zet een adviesgesprek in de agenda en achterhaal hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Voorburg: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesplan geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en onderzoekt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een duurzaam energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Voorburg

Alle woningen in Provincie Zuid-Holland moeten duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand onderzoek je nuttige info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Voorburg.

 • Subsidie voor isoleren: 30% van de totale factuur voor isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, vloer, wanden, ramen, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Leidschendam-Voorburg biedt mogelijk ook diverse individuele subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Leidschendam-Voorburg vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Voorburg aanvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook voor andere regio’s zoals Voorhout, Wateringen en Rijnsburg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee particulieren en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor vloerisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Leidschendam-Voorburg.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Voorburg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Voorburg?

Het energie maatwerkadvies Voorburg is een plan met suggesties voor de verduurzaming van een woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan vloerisolatie, HR++ glas, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit advies onderschrijft per maatregel het kostenplaatje en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor huizeneigenaren die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Dan is dit plan verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het geeft inzicht in welke investeringen jouw woning verduurzamen. D.m.v. dit energieplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, de grootte van de woning en de betrokken adviseur. De kosten variëren tussen de €240,00 tot en met €300,00. Voor een standaard huis betaal je voor het advies zo’n €230,00. Het is goed om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Voorburg te verkrijgen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op deze manier kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen inkopen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de woonwensen om het wooncomplex te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte prijzen en de geraamde terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Voorburg voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verfijnde energieprestatie zorgt voor lagere energielasten, meer comfort, korting op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Zie de website van RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie