Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Voorhout

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aanschaffen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Voorhout biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en test wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw energierekening direct doen dalen en het comfort verhogen. In het energierapport beschrijven ze overzichtelijk de kosten en baten van de getoonde verduurzamingsopties. Het plan is relevant voor alle particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke duurzame investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij deelt een energiebesparingsadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Onder andere: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per maatregel krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat het rendement is en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Voorhout die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-voorhout

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te verkleinen. In dit rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de prijs is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hierbij kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energieadviseur komt op locatie langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze vakman analyseert het huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle maatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet altijd worden geschreven door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs vind je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Voorhout (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het rapport geef je inzicht in alle maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van gevelisolatie en het toepassen van zonnecellen. In onze stappenplan bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een onafhankelijke energie-specialist. Objectieve energie specialisten kan je vinden op Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten hanteren heel verschillende tarieven. Het is slim om meerdere offertes te ontvangen van BRL9500-02 gecertificeerde energie specialisten. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een overzicht van mogelijk interessante maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Voorhout.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een adviseur komt langs en analyseert welke energiebesparende maatregelen het meest effectief zijn. Kort hierop stuurt hij een erkend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen lees je informatie zoals de verwachte kosten, de besparing en de totale terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Voorhout laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-partijen en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw pand?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Voorhout vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een erkende energie specialist. Het is slim om een adviseur uit de omgeving te contacteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In het schema hieronder verstrekken we naam + adresgegevens van betrouwbare vakmensen die werken in de gemeente Teylingen. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GPB ConsultancyRozenhaag 162216AJVoorhout
Energie adviesbureau NederlandZonnebloemstraat 1462223VEKatwijk
bouAd adviesgroep B.V.Zeeweg 1442224CHKatwijk
Lans Energie- & BouwadviesSporkenhout 52211PLNoordwijkerhout
Energie A-labelScholekster 252201XHNoordwijk
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Voorhout

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Voorhout die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids bespreken we de meest populaire energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk ook onze pagina met informatie over lucht-lucht warmtepompen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Voorhout

 1. Een gunstige energienota: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk meer info over isolatie)€3450,00€420,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10775,00€725,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5135,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3100,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€400,00€48,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €600,00€48,50 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Voordelen en vormen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Voorhout is een slimme investering. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een hoger wooncomfort, het is milieubewust, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis is interessanter op de markt. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerse maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder check je aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Voorhout: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice, Eneco en Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron. Via de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een set met 10 zonnepanelen is al te plaatsen voor €4.900 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Voorhout kopen? Dan betaal je geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een extra buffervat. Deze constructie zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om water te verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.850 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een zeer interessant energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit tussen de €200,00 t/m €375,00 per warmtepaneel.

Snelle energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Voorhout. Bijgaand verstrekken we een lijst met populaire en betaalbare duurzame oplossingen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Voorhout!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Voorhout: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat concrete maatregelen die je kunt gebruiken om jouw huis meer duurzaam te maken. Het concept plan vertelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en berekent de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een perfect energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Ontdek beschikbare subsidies in Voorhout

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder tref je bruikbare informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Voorhout.

 • Subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isoleren van vloer, gevel, dak, wanden, (spouw)muur.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Teylingen heeft mogelijk verschillende individuele subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Teylingen zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Voorhout opvragen in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit zelf te financieren. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook relevant voor o.a. Sassenheim, Rijnsburg en De Zilk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee eigenaren van een woning de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Teylingen.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Voorhout

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Voorhout?

Dit energie maatwerkadvies Voorhout is een plan met suggesties voor de verduurzaming van een huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan vloerisolatie, HR++ glas, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieplan behandelt per maatregel de verwachte kosten en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor huizeneigenaren die willen vergroenen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situaties is dit besparingsadvies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het verduidelijkt welke maatregelen jouw woning verduurzamen. Door gebruik te maken van dit besparingsadvies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €190,00 t/m €300,00. Voor een standaard huis betaal je om en nabij de €245,00. Het is aan te bevelen om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Voorhout te verkrijgen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het hele gebouw opnemen. Het adviesbedrijf informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het complex te vergroenen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Uiteraard inclusief de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Voorhout voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw document toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een versterkte energieprestatie resulteert in een lagere energierekening, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. Ga naar RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie