Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Sassenheim

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Sassenheim biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport laat jouw zien welke investeringen jouw energierekening direct doen dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In de aanbevelingen delen ze uitvoerig de kosten en het rendement van de bekende verduurzamingsmaatregelen. Het energieplan is relevant voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij schrijft een energieadvies met alle duurzame investeringen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel lees je het kostenplaatje, wat het rendement is en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Sassenheim die hun woning willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-sassenheim

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te verminderen. In het plan wordt uitvoerig beschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat het kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hierbij kun je maatregelen overwegen zoals HR++ glas, dakisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, vloerisolatie, zonneboiler. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiedeskundige komt op locatie langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze deskundige doet een grondige analyse en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet worden uitgevoerd door een objectieve expert op het gebied van energie . Gecertificeerde en bedreven energieadviseurs bekijk je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Sassenheim (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsplan geeft een overzicht met diverse verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitengevels met PIR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende alinea laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een betrouwbare energie-specialist. De juiste maatwerkadviesbureaus check je op de website centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij in hun pricing. Het is aan te raden om 2 of 3 offertes aan te vragen van gekwalificeerde maatwerkadviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een weergave met verduurzamingsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Sassenheim.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het adviesbedrijf neemt de woning op en bekijkt welke duurzame investeringen aansluiten bij jouw wensen. Op basis hiervan verkrijg je een onderbouwd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor elke energiemaatregel check je bijzonderheden als de verwachte kosten, het rendement en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Hier kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Sassenheim laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere technici, isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw woning?

Zoek energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Sassenheim vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een professionele energie expert. Het is nuttig om een energie expert uit de buurt te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de bijgaande tabel verstrekken we naam + adresgegevens van erkende vakmensen die diensten aanbieden in de gemeente Teylingen. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
SD EnergielabelRembrandtplein 832162EDLisse
Rene Rijs InmeterFloraplein 412181RVHillegom
Energie A-labelScholekster 252201XHNoordwijk
VuturaLorentzlaan 992105TSHeemstede
Staal VastgoedCamplaan 122103GWHeemstede
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Sassenheim

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Sassenheim waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de uitgelichte bedrijven om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huiseigenaren willen beginnen met energie besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder delen we de beste energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Op dit platform vind je ook informatie over zonnepanelen laten plaatsen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Sassenheim

 1. Beperk de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (meer over woningisolatie)€1240,00€260,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5955,00€615,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5095,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3165,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€340,00€52,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1150,00€195,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Bekijk energiespecialisten en ga direct aan de slag

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Sassenheim is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van de muur, het dak, en vloer gaat er minder warmte verloren. Dat heeft veel pluspunten: je kan besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is een groene investering, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis wordt meer waard. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de HR-ketel op gas. Het genereert warmte uit natuurlijke warmtebronnen. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op je eigen dak. Gedurende de zomermaanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder bieden we extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en pompt warm tapwater door de woning. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Sassenheim: een betaalbaar alternatief en zeer geschikt voor huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en/of een interessant rentetarief van een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Budget Energie, GreenChoice, Engie & Delta, Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron. Dankzij de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.500 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak moet geschikt zijn voor montage met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Sassenheim laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonlicht gevoelige zonnecollector en een extra buffervat. Het boilersysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) komt uit op ongeveer €3.350 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen liggen tussen de €155,00 – €425,00 per IR-paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Sassenheim. In de box hieronder check je een overzicht met doelgerichte en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Sassenheim!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Sassenheim: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsplan geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur komt je huis en bekijkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Sassenheim

Bestaande woningen in Provincie Zuid-Holland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand bieden we actuele informatie de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Sassenheim.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerk aan ramen, gevel, dak, wanden, vloer.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Teylingen biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidie opties of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Teylingen vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Sassenheim aanvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Buitenkaag, De Zilk en Kaag).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Teylingen.
 • Verhoog je eigen hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Sassenheim

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Sassenheim?

Het energie maatwerkadvies Sassenheim is een concept plan met verschillende opties voor de verduurzaming van een woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsplan behandelt per maatregel het financiële plaatje en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op die momenten is dit advies vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen jouw energieverbruik doen dalen. Aan de hand van dit energieplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hangen af van het type woning, de omvang van de woning en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €230,00 tot ongeveer €300,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak is het tarief circa €280,00. Het is goed om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Sassenheim aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden geïnformeerd over de geschatte prijzen en de terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Sassenheim voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een duurzamere energieprestatie draagt bij aan een goedkopere energiefactuur, meer comfort, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de vergroeningsmaatregelen. Check RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie