Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing De Zilk

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies De Zilk is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en bestudeert de diverse opties. Het onderzoek geeft inzicht in welke aanbevelingen het energieverbruik laten dalen en het comfort verhogen. In het verduurzamingsrapport tref je in detail de kosten en baten van de diverse verduurzamingsmogelijkheden. Het rapport is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke opties jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Uiteindelijk krijg je een aanbevelingen-rapport met alle potentiële maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Denk aan: woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de kosten, wat de effecten zijn en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in De Zilk die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-de-zilk

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te verlagen. In het plan wordt zorgvuldig vermeld welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hiervoor kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, dakisolatie, warmtepomp. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een expert op het gebied van energie neem contact op om samen jouw woning door te spreken. Deze expert loopt door de woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Jij ontvangt een rapport met een lijst met vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Belangrijk: De maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een objectieve energiedeskundige. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs zijn te vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in De Zilk (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieadvies bevat een weergaven van alle verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het verhogen van de isolatie van buitenmuren en het installeren van zonnecellen. In de box hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een onafhankelijke maatwerk adviseur. Ervaren adviseurs zijn te vinden op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s rekenen verschillende tarieven. Het is raadzaam om minimaal 2 offertes te zoeken van ervaren EPA-adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil jij alles gaan uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo exact mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is essentieel. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een lijst met duurzaamheidsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in De Zilk.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het adviesbedrijf komt op locatie en bekijkt welke groene maatregelen aan te bevelen zijn. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een gunstig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen delen ze kenmerken zoals het financiële plaatje, de besparing en de geschatte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in De Zilk laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie-deskundigen en installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie expert jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je huis?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur De Zilk vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een professionele specialist. Het is slim om een adviesbureau nabij jouw woonplaats te benaderen. Ze kennen het type woning, en het bespaart reiskosten. Hieronder vind je adres details van betrouwbare energieadviseurs die werken in de gemeente Noordwijk. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Rene Rijs InmeterFloraplein 412181RVHillegom
Energie A-labelScholekster 252201XHNoordwijk
Lans Energie- & BouwadviesSporkenhout 52211PLNoordwijkerhout
SD EnergielabelRembrandtplein 832162EDLisse
VuturaLorentzlaan 992105TSHeemstede
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van De Zilk

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in De Zilk die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder beschrijven we de aantrekkelijkste verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over zonnestroom opwekken.

Het comfort van een energiezuinige woning in De Zilk

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1805,00€120,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6660,00€930,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4705,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3085,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€305,00€55,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €6,05€8,15 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparingsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in De Zilk is een aantrekkelijke optie. Door middel van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is een groene investering, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele CV-ketel. Het vangt warmte op uit de lucht of grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Jouw stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder behandelen we aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en maakt het tapwater warm. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp De Zilk: is een stuk minder duur en zeer geschikt voor huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je zal minder betalen voor stroom. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Eneco, Vattenfall, Budget Energie of Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers, Delta, Powerpeers. Via de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen kost je circa €4.750 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak heeft voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in De Zilk kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler is één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Het verwarmingssysteem genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om warm water te produceren. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.250 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €180,00 – €525,00 per element.

Praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in De Zilk. Onderstaand tref je een schema met praktische en aantrekkelijk geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in De Zilk!

Informeer naar een adviesgesprek en vind uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel De Zilk: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt werkzaamheden die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesrapport toont bovendien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) maatregelen laten uitvoeren? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en onderzoekt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een actueel energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Een duurzame woning met subsidies in De Zilk

Alle woningen in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzamen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand onderzoek je handige informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in De Zilk.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatie van vloer, wanden, ramen, gevel, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Noordwijk biedt mogelijk aanvullende regionale subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noordwijk zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening De Zilk opzoeken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Kaag, Noordwijkerhout en Lisserbroek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizeneigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noordwijk.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in De Zilk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing De Zilk?

Dit energie maatwerkadvies De Zilk is een adviesrapport met concrete maatregelen voor het duurzamer maken van je huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het toepassen van een warmtepompsysteem of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit energieplan komt per maatregel met het budget en het rendement. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zonneboiler of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor die situatie is dit energieplan vereist. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het toont aan welke maatregelen jouw energierekening doen dalen. Middels dit besparingsadvies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden gebaseerd op huistype, het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €205,00 tot wel €305,00. Voor een gemiddelde woning betaal je om en nabij de €260,00. Het is aan te raden om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in De Zilk te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op basis daarvan kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geraamde kosten en de geschatte terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in De Zilk voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw energierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een hogere energieprestatie zorgt voor een goedkopere energiefactuur, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzame oplossingen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor een extra uitleg.

Plaats een reactie