Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Noordwijk

De hoogte van de energierekening beperken? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Moet ik isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Noordwijk is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en deelt wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen het energieverbruik laten dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkadvies onderschrijven ze uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de potentiële verduurzamingsmaatregelen. Het aanbevelingen-rapport is ontworpen voor particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij verstrekt een advies met alle opties die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per maatregel kun je meer info vinden over het kostenplaatje, wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Noordwijk die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-noordwijk

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te minimaliseren. In het plan staat dus heel concreet aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de prijs is, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hierbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals dakisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek voor een persoonlijk advies. Deze adviseur analyseert het huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport wordt opgemaakt met alle energiebesparende maatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur werkt individueel en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Ga je je huis overzetten op groene energie, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een gecertificeerde expert. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs zijn te vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Noordwijk (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het plan biedt een lijst met verschillende duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het plaatsen van voorzetwanden en het toepassen van zonnecellen. Hierna leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een professionele maatwerk adviseur. Geschikte adviseurs zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl en via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten hanteren heel verschillende tarieven. Het is slim om meerdere offertes op te zoeken van gediplomeerde energieadviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo specifiek mogelijk. Offertes vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  Het overleg is georganiseerd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website ontdek je een advies met maatregelen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Noordwijk.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerkadviesbureau komt op locatie en beschrijft welke werkzaamheden geschikt zijn voor jouw huis. Vervolgens krijg je een gefundeerd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag onderwerpen zoals de geschatte kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Noordwijk laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatie-experts en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat de energieadviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je pand?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Noordwijk vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een betrouwbare vakman. Het is beter om een energieadviseur uit jouw eigen regio te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. In de tabel hieronder bieden we contactgegevens van kwalitatieve specialisten die actief zijn in de gemeente Noordwijk. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energie A-labelScholekster 252201XHNoordwijk
Lans Energie- & BouwadviesSporkenhout 52211PLNoordwijkerhout
GPB ConsultancyRozenhaag 162216AJVoorhout
Rene Rijs InmeterFloraplein 412181RVHillegom
SD EnergielabelRembrandtplein 832162EDLisse
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Noordwijk

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Noordwijk die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningbezitters zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt inzicht in verschillende bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In onze keuzegids vind je de belangrijkste energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over water-water warmtepompen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Noordwijk

 1. Een gunstigere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer over isolatie)€3520,00€405,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10850,00€760,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4840,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3210,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€435,00€26,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €33,00€25,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Zoek energiedeskundige en plan afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Noordwijk is een slimme investering. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Dit heeft veel voordelen: je kan besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is goed voor het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis wordt meer waard. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Wat je misschien niet wist: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de CV- of HR ketel. Het pakt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan gegenereerd worden d.m.v. een aantal zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder check je relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Noordwijk: is een stuk minder duur en zeer geschikt voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Engie, Eneco, Essent & Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.600 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak dat volledig in privé-eigendom is met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Noordwijk kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Na de installatie van de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in de woning warm water te maken. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.600 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen liggen tussen de €150,00 tot €400,00 per IR-paneel.

Snelle energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Noordwijk. Bijgaand lees je een lijstje met krachtige en betaalbare maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Noordwijk!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Noordwijk: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat praktische maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Dit energieplan geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur doet een grondige check en analyseert de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een duurzaam energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Noordwijk

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzamen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder delen wij bruikbare informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Noordwijk.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van vloer, gevel, dak, wanden, ramen.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Noordwijk heeft mogelijk verschillende regionale subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noordwijk tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Noordwijk gebruiken in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit zelf te financieren. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Lisse, Teylingen en Katwijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noordwijk.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Noordwijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Noordwijk?

Een energie maatwerkadvies Noordwijk is een plan met concrete maatregelen voor het vergroenen van een huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het gebruik van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsrapport bespreekt per maatregel een kostenbegroting en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die situaties is dit energieadvies vereist. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat jouw zien welke investeringen de meeste besparing opleveren. Met behulp van dit besparingsplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met huistype, de oppervlakte van de woning en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €220,00 tot wel €295,00. Voor een doorsnee huis is het tarief circa €240,00. Wij adviseren om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Noordwijk aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert brengt het volledige complex in kaart.Het adviesbedrijf vraagt bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw te verduurzamen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners worden geïnformeerd over een kostenbegroting en de besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Noordwijk voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Goede energieprestatie zorgt voor lagere energielasten, een verbeterd werkcomfort, een gunstigere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Zie de website van RVO voor aanvullende details.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie