Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Warmond

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp installeren of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Warmond kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en verkent waar de mogelijkheden liggen. Het onderzoek laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden passen bij jouw woning en het energielabel verbeteren. In het maatwerkadvies bieden ze grondig de kosten en baten van de populaire duurzame opties. Het aanbevelingen-rapport is geschikt voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je krijgt een advies met alle maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Kies voor: infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je meer info vinden over de verwachte prijzen, de opbrengsten en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Warmond die hun huis willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-warmond

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningen en bedrijfspanden dat helpt om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te minimaliseren. In het plan wordt uitvoerig beschreven welke maatregelen interessant zijn, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas. Je regelt het supersnel. Een specialist op het gebied van energie neem contact op om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze professional analyseert het huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij schrijft een rapport met een opsomming van alle vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en het totale rendement Goed om te weten: Iedere maatwerkadviseur werkt autonoom en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een erkende expert. Gediplomeerde en onafhankelijke energieadviseurs tref je op de site centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Warmond (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het document geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle energiebesparende maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitengevels met glaswol en het toepassen van zonnecellen. In de volgende alinea laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een objectieve adviseur. Gekwalificeerde experts zijn te vinden op het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energieadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te bevelen om meerdere offertes op te vragen van ervaren experts. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo exact mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een schema met investeringen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Warmond.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een energieadviseurs komt thuis langs en checkt welke groene maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort daarop krijg je een volledig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen bekijk je randzaken zoals de kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Hier kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Warmond laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Warmond vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een professionele adviseur. Het is aan te bevelen om een energieadviseur uit de buurt te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de tabel hieronder tref je bedrijfsnamen en adresgegevens van betrouwbare maatwerkadviseurs die actief zijn in de gemeente Teylingen. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MoveNext – duurzaam adviesSisalbaan 5 A2352AZLeiderdorp
Fluit VastgoedHobbemastraat 92391XAHazerswoude-Dorp
Alphaplan B.V.Henry Dunantweg 42402NPAlphen aan den Rijn
Groene Vrijdag Duurzaam WoningadviesBuntgras 172318TALeiden
Buro BeckmanSchipholweg 1032316XCLeiden
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Warmond

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Warmond waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen beginnen met energie besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het biedt een duidelijk plan met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand delen wij de beste vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over infraroodpanelen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Warmond

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1720,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5960,00€1075,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4815,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3210,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€305,00€33,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €420,00€43,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij normale woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Warmond is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen verlies je minder warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: de energierekening gaat omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je draagt bij aan het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de HR-ketel op gas. Hij neemt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Je stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder delen we meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en pompt warm tapwater door de woning. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Een stand-alone systeem is best duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Warmond: een prima te betalen installatie en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. Werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een verantwoorde, groene investering en je gaat ook minder energiekosten betalen. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Eneco, Vattenfall, Essent of Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers. Door het principe van salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.150 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Warmond laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in de woning warm water te maken. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.100 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De onkosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €250,00 – €550,00 per IR-paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Warmond. Hieronder tref je een aantal belangrijke en goedkope vergroeningsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Warmond!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en achterhaal hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Warmond: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt energiebesparende maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het concept plan geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en onderzoekt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een perfect energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzaam je woning met subsidies in Warmond

Alle huizen in Provincie Zuid-Holland moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand bieden we actuele informatie de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Warmond.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isoleren van vloer, (spouw)muur, dak, wanden, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Teylingen biedt mogelijk aanvullende regionale subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Teylingen vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Warmond opzoeken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Wateringen, Roelofarendsveen en Kwintsheul).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Teylingen.
 • Pas je eigen hypotheek aan: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Warmond

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Warmond?

Een energie maatwerkadvies Warmond is een advies met daarin concrete maatregelen voor het vergroenen van je woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de woning verwarmen met een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsrapport behandelt per maatregel de geschatte kosten en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situatie is dit plan vereist. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat jouw zien welke opties jouw huis duurzamer kunnen maken. Via dit rapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en de adviseur die je kiest. De prijs ligt tussen de €250,00 – €305,00. Voor een standaard huis kost het advies op maat ongeveer €270,00. Het is aan te bevelen om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Warmond te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zodoende kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw energiezuiniger te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonruimtes. Dit is natuurlijk ook met het kostenplaatje en de besparing per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Warmond voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Goede energieprestatie leidt tot een voordelige energierekening, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie