Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kwintsheul

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp kiezen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Kwintsheul is dan een goede keuze! Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en zoekt uit wat er mogelijk is. Het plan toont aan welke werkzaamheden je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat optimaliseren. In het energieadvies bekijk je grondig de investering en de terugverdientijd van de mogelijke woningaanpassingen. Het energieplan is ontworpen voor particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Uiteindelijk krijg je een maatwerkadvies met alle investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de geschatte kosten, wat het je oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Kwintsheul die hun woning willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-kwintsheul

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te verkleinen. In het onderzoek wordt uitvoerig geïllustreerd welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat het allemaal kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hierbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energiecoach zal een bezoek inplannen om met jouw samen een plan te schrijven. Deze adviseur analyseert het huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een overzichtelijke weergave van de verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een autonome expert. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs tref je op de site centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kwintsheul (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsrapport biedt een lijst met alle verduurzamingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan toepassen van HR++ glas, gevelisolatie met steenwol en het gebruik van een zonneboiler. In de box hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een neutrale maatwerkadviseur. Gekwalificeerde vakmensen check je op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te raden om meerdere offertes te ontvangen van neutrale maatwerkadviesbureaus. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een advies met investeringen die goed aansluiten op jouw woning. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Kwintsheul.

 4. Energierapport samen doornemen

  De energie specialist komt bij je thuis en checkt welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Vervolgens verkrijg je een goed energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen delen ze details zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Kwintsheul laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatiebedrijven en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat de adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woonhuis?

Vind energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Kwintsheul vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde energie expert. Het is aan te bevelen om een maatwerkadviseur nabij jouw woonplaats te nemen. Ze kennen het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de tabel hieronder tref je namen en adressen van kwalitatieve energie adviseurs die werken in de gemeente Westland. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
ProjekthusKoopmansstraat 5 h2288BCRijswijk
Buro BeckmanSchipholweg 1032316XCLeiden
Groene Vrijdag Duurzaam WoningadviesBuntgras 172318TALeiden
Labelverbetering B.V.Diepenhorstlaan 22288EWRijswijk
Bestendig Vastgoedvan Naeltwijckstraat 1532274NZVoorburg
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Kwintsheul

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kwintsheul waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningbezitters willen minder energie gebruiken. Maar wat zijn goede opties? Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder vind je de aantrekkelijkste energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Check ook meer informatie over aardwarmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Kwintsheul

 1. Een lagere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (lees meer over isolatie)€1760,00€280,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5640,00€970,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5305,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2875,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€385,00€39,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €30,50€34,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Kwintsheul is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer houd je de warmte binnen. Woningisolatie is een absolute must: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis wordt meer waard. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Disclaimer: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasketel. Hij neemt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder noemen we relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en warmt het water op om te douchen (tapwater). Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Kwintsheul: betaalbaar en werkt ook uitstekend bij woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je gaat ook minder energiekosten betalen. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en/of een financiering middels groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, GreenChoice, Vattenfall, Engie en United Consumers, Oxxio, Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een set met 10 zonnepanelen laat je al plaatsen vanaf €5.650 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Kwintsheul aanschaffen? Dan betaal je geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om warm water te produceren. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) komt uit op ongeveer €3.600 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €200,00 t/m €325,00 per paneel.

Handige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Kwintsheul. Bijgaand vind je daarom een schema met impactvolle en goedkope vergroeningsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Kwintsheul!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en achterhaal hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Kwintsheul: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het adviesplan vertelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en controleert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een groen energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Kwintsheul

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op termijn volledig los van het gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder delen wij handige informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Kwintsheul.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van gevel, ramen, (spouw)muur, vloer, wanden.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Westland heeft mogelijk verschillende lokale subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westland kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Kwintsheul bekijken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is om dit met eigen geld te betalen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook relevant voor o.a. Leidschendam, Hoogmade en Voorburg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaar-bewoners hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westland.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: breid je bestaande financiering uit.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Kwintsheul

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kwintsheul?

Dit energie maatwerkadvies Kwintsheul is een concept plan inclusief suggesties voor het duurzamer maken van jouw woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het rapport biedt per maatregel de minimale prijzen en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In dat geval is dit advies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat jouw zien welke keuzes jouw woning duurzamer kunnen maken. Middels dit rapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, de oppervlakte van de woning en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €235,00 tot en met €305,00. Voor een standaard huis kost het energieadvies je gemiddeld €250,00. Het is slim om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Kwintsheul aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex energiezuiniger te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gehele object. Dit is natuurlijk ook met een kostenbegroting en de opbrengsten per jaar.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Kwintsheul voor gebouwen. Het utiliteitsbouw onderzoek verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een verfijnde energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een relevante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzaamheidsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie