Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Westland

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of zonnepanelen op het dak leggen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Westland is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en geeft een toelichting wat de mogelijkheden zijn. Het rapport is concreet en vertelt welke alternatieven een energiebesparing realiseren en het leefklimaat optimaliseren. In het energierapport doorzoek je uitvoerig het kostenplaatje en het rendement van de mogelijke investeringsopties. Het energieadvies is een uitkomst voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke duurzame investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij stuurt een energieplan met alle potentiële maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in de verwachte kosten, de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Westland die hun huis willen vergroenen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-westland

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en zo de energierekening te minderen. In het plan wordt grondig beschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat het kost, en wat de totale besparing is. Hiervoor kun je maatregelen overwegen zoals dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energie-expert komt bij jouw thuis langs voor een persoonlijk advies. Deze expert bekijkt de woning volledig en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een onafhankelijke specialist op het gebied van energie. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs kan je vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Westland (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het plan helpt je op weg met uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, het aanbrengen van spouwmuurisolatie met PIR en het toepassen van zonnecellen. In onze stappenplan bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gecertificeerde adviseur. Gekwalificeerde adviesbureaus kan je bekijken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energie specialisten zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is verstandig om verschillende offertes te ontvangen van gediplomeerde EPA-adviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je stap-voor-stap tot een schema met investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Westland.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het adviesbureau komt langs en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis van zijn bevindingen krijg je een betrouwbaar energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel delen ze details zoals de verwachte prijzen, de opbrengsten per jaar en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Op dat moment kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Westland laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Vraag eventueel of de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woonhuis?

Check energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Westland vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een deskundige energie expert. Het is goed om een energie-specialist uit de buurt te nemen. Ze kennen het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In de onderstaande tabel verstrekken we bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijke vakmensen die werkzaam zijn binnen de gemeente Westland. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Breman Woningbeheer Zuid-West B.V.Braillestraat 182652XVBerkel en Rodenrijs
WepalNaaldwijkseweg 1032691RDs-Gravenzande
AAA-Lex Offices B.V.Rokkeveenseweg 40 A2712XZZoetermeer
Bouwman Energielabel en MaatwerkadviesWilhelminastraat 1052651ESBerkel en Rodenrijs
RPS advies- en ingenieursbureau B.V.Elektronicaweg 22628XGDelft
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Westland

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Westland die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huiseigenaren zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In onze keuzegids behandelen we de meest voorkomende maatregelen voor je appartement. Check ook meer informatie over zonnepanelen opbrengst.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Westland

 1. Verlaag je energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer info)€3465,00€390,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€12150,00€630,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4645,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2875,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€435,00€51,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1025,00€180,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind een energiedeskundige en plan een afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Westland is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je energiefactuur wordt flink minder, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het klimaat, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het genereert warmte uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze extra stroom kan je genereren met een aantal zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand noemen we aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Westland: gunstig geprijsd en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Essent, Engie, GreenChoice of Powerpeers, Vandebron, Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.200 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Westland laten leggen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Deze installatie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om water te verwarmen. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er al voor €3.150 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen ramen we op +/- €190,00 – €450,00 per paneel.

Praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Westland. In dit blokje verstrekken we een schema met krachtige en voordelige maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Westland!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Westland: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesplan geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en checkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Westland

Alle huizen in Provincie Zuid-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op de lange termijn nul op de meter worden. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder delen we actuele informatie de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Westland.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerk aan gevel, vloer, ramen, (spouw)muur, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Westland hanteert mogelijk nog extra lokale subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westland zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Westland opvragen in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het inzetten van spaargeld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook handig voor o.a. Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, dakisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westland.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Westland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Westland?

Dit energie maatwerkadvies Westland is een besparingsplan met een plan van aanpak voor de vergroening van je woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van het dak of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit energieplan geeft per maatregel het kostenplaatje en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor die situatie is dit advies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Met behulp van dit adviesplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), oppervlakte en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €235,00 tot en met €345,00. Voor een doorsnee huis betaal je om en nabij de €260,00. Wij adviseren om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Westland op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zo kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het bureau vraagt bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het complex groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de uiteindelijke kosten en de totale terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Westland voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een groenere energieprestatie resulteert in een goedkopere energiefactuur, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparende maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie