Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Naaldwijk

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp kiezen of zonnepanelen op het dak leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Naaldwijk is daarvoor in het leven geroepen Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en beoordeelt de verschillende optie. Het energieadvies geeft inzicht in welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het comfort verhogen. In het energierapport onderzoek je heel specifiek het kostenplaatje en het rendement van de geselecteerde energiebesparende maatregelen. Het energiebesparingsadvies is bedoeld voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies toont welke duurzame investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je ontvangt een plan met alle maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat het je oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Naaldwijk die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-naaldwijk

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor bedrijven en particulieren dat duidelijke tips geeft om een pand energiezuiniger te worden en daarmee de energiekosten te reduceren In het rapport wordt zorgvuldig vermeld welke potentiële maatregelen er zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, HR++ glas. Je regelt het supersnel. Een energiedeskundige zal een bezoek inplannen om een goed advies te kunnen geven. Deze expert analyseert het huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met daarin maatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Ga je jouw huis verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een ervaren energiedeskundige. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs kan je vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Naaldwijk (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit adviesrapport helpt je op weg met verschillende verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het plaatsen van buitenmuurisolatie met steenwol en het laten plaatsen van zonnecellen. In onze stappenplan bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde adviseur. Professionele adviseurs kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie experts kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is slim om enkele offertes aan te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviesbureaus. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een lijst met investeringen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Naaldwijk.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een energieadviseurs bezoekt je aan huis en rekent uit welke werkzaamheden aan te bevelen zijn. Op basis hiervan ontvang je een gefundeerd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag kenmerken zoals de kosten, de jaarlijkse besparing en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Naaldwijk laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of de energieadviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woonhuis?

Vind energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Naaldwijk vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gediplomeerde specialist. Wij adviseren om een energieadviseur uit de regio te zoeken Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de bijgaande tabel doorzoek je adres-informatie van mogelijk interessante energie experts die werkzaam zijn binnen de gemeente Westland. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Breman Woningbeheer Zuid-West B.V.Braillestraat 182652XVBerkel en Rodenrijs
WepalNaaldwijkseweg 1032691RDs-Gravenzande
AAA-Lex Offices B.V.Rokkeveenseweg 40 A2712XZZoetermeer
Bouwman Energielabel en MaatwerkadviesWilhelminastraat 1052651ESBerkel en Rodenrijs
RPS advies- en ingenieursbureau B.V.Elektronicaweg 22628XGDelft
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Naaldwijk

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Naaldwijk met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In deze gids behandelen we de meest populaire maatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over waterbesparende douchekop.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Naaldwijk

 1. Verlaging van de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk hier meer info)€3460,00€375,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11500,00€640,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4930,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3385,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€375,00€47,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,05€7,40 p/jaar
Kosten en baten van verschillende besparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk energiespecialisten en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Naaldwijk is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, de woning heeft een beter comfortniveau, het is duurzaam, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor CV-ketel op gas. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De additionele stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte lees je praktische details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en zorgt voor warm tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Naaldwijk: betaalbaar en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall, Eneco en Powerpeers, Vandebron, Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.200 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Naaldwijk kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor het water. Deze installatie maakt veel warm tapwater mogelijk voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik dat nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (150 liter voorraadvat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.950 inclusief installatiewerk.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: neutraal effect op luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €220,00 t/m €325,00 per infraroodpaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Naaldwijk. In de box hieronder lees je een weergave met relevante en laag geprijsde verduurzamingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Naaldwijk!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Naaldwijk: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit energieplan geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en onderzoekt de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag de energiezuinigheid van een woning.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een goed energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Naaldwijk

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand vind je handige informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Naaldwijk.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van wanden, (spouw)muur, ramen, vloer, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Westland heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidiepotjes of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westland kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Naaldwijk bekijken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook geldig voor o.a. Berkel en Rodenrijs, Honselersdijk en Bergschenhoek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westland.
 • Je hypotheek oprekken: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Naaldwijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Naaldwijk?

Een energie maatwerkadvies Naaldwijk is een adviesrapport met verschillende opties voor het duurzamer maken van jouw huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit advies geeft per maatregel het kostenplaatje en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situaties is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Door middel van dit rapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van het huis, en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €240,00 tot wel €340,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €250,00. Het is goed om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Naaldwijk te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Via de regeling kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen inkopen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de eisen en wensen om het gebouw duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte kosten en de opbrengsten per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Naaldwijk voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw plan geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Goede energieprestatie mondt uit in lagere energielasten, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de voorwaarden.

Plaats een reactie