Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bergschenhoek

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Bergschenhoek zal je verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en bestudeert waar de kansen liggen. Het energieplan geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen passen bij jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het verduurzamingsrapport tref je overzichtelijk de kosten en de terugverdientijd van de mogelijke woningaanpassingen. Het rapport met aanbevelingen is een uitkomst voor particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij biedt een advies met alle investeringen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Investeer bijv. in: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per duurzaamheidsmaatregel lees je de investering, wat het oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Bergschenhoek die hun huis willen vergroenen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-bergschenhoek

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te reduceren In dit rapport wordt zorgvuldig vermeld wat je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Binnen dit advies kun je maatregelen overwegen zoals spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp. Het werkt heel eenvoudig. Een energie-expert zal een bezoek inplannen om jouw doelstellingen door te nemen. Deze persoon check jouw huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een objectieve energiecoach / deskundige. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs check je de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bergschenhoek (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieplan geeft een overzicht met verschillende duurzaamheidsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, het aanbrengen van voorzetwanden en het toepassen van zonnecellen. In onze stappenplan delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een neutrale maatwerk adviseur. Geschikte adviseurs check je op de website centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is nuttig om verschillende offertes te zoeken van objectieve maatwerkadviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Bereid jezelf goed voor. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met potentiële maatregelen die mogelijk interessant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Bergschenhoek.

 4. Het energierapport doornemen

  Het adviesbureau neemt de woning op en bekijkt welke energiebesparende maatregelen doelgericht zijn. Kort hierop krijg je het doorberekende energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen check je aspecten zoals het kostenplaatje, de besparing en ook de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Bergschenhoek laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Vraag eventueel of de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn woonhuis?

Zoek energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Bergschenhoek vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gekwalificeerde energie expert. Wij adviseren om een expert rondom je woonplaats te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de bijgaande tabel delen we adres details van goede vakmensen die werken in de gemeente Lansingerland. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Breman Woningbeheer Zuid-West B.V.Braillestraat 182652XVBerkel en Rodenrijs
WepalNaaldwijkseweg 1032691RDs-Gravenzande
AAA-Lex Offices B.V.Rokkeveenseweg 40 A2712XZZoetermeer
Bouwman Energielabel en MaatwerkadviesWilhelminastraat 1052651ESBerkel en Rodenrijs
RPS advies- en ingenieursbureau B.V.Elektronicaweg 22628XGDelft
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Bergschenhoek

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bergschenhoek met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Hollanders willen hun energierekening minderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder check je de meest geschikte vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Je kunt ook meer details lezen over HR-ketels.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Bergschenhoek

 1. Verlaging van de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Een gunstigere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk meer info over isolatie)€3425,00€475,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11575,00€755,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4700,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3305,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€370,00€50,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €6,10€7,45 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij normale huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Bekijk adviseurs en plan afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Bergschenhoek is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen treed er geen warmteverlies op. Dit heeft veel voordelen: je kan besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is duurzaam, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Wat je misschien niet wist: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de CV- of HR ketel. Het systeem gebruikt warmte van de lucht of grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte delen we extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Bergschenhoek: is een stuk betaalbaarder en werkt ook uitstekend bij oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en/of eventueel een gunstige groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie, Engie, Essent & United Consumers, Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Door de salderingsmaatregel krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een goede set met 10+ panelen kost je circa €5.900 en kan je terugverdienen in +/- 6 – 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Bergschenhoek laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor het water. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie (voor het opwekken van warm water). Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.600 (incl. installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het biedt vele voordelen: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €235,00 tot €450,00 per ruimte.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Bergschenhoek. In het gedeelte hieronder vind je om die reden een overzicht met praktische en betaalbare energiebesparingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Bergschenhoek!

Informeer naar een adviesgesprek en ontdek hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Bergschenhoek: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat praktische maatregelen die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsplan bespreekt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis aangepakt? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een perfect energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Bergschenhoek

Praktisch alle huis in Provincie Zuid-Holland moeten duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand delen we handige informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Bergschenhoek.

 • Subsidie voor isoleren: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatie van wanden, ramen, vloer, (spouw)muur, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Lansingerland biedt mogelijk ook zelf individuele subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Lansingerland kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Bergschenhoek opvragen in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan kan je geld lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Pijnacker, Bleiswijk en Delfgauw).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Lansingerland.
 • Extra stukje hypotheek nemen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Bergschenhoek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bergschenhoek?

Dit energie maatwerkadvies Bergschenhoek is een advies met concrete maatregelen voor het verduurzamen van een pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het plan bespreekt per maatregel een kostenbegroting en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor huizeneigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In dat geval is dit adviesplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden jouw energieverbruik doen dalen. Door gebruik te maken van dit adviesrapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden gebaseerd op huistype, het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €215,00 tot €345,00. Voor een gemiddelde woning kost het hele traject ongeveer €280,00. Het is aan te raden om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Bergschenhoek te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbedrijf informeert bij de eigenaren het wensenlijstje om het flatgebouw te verduurzamen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Uiteraard inclusief de geraamde kosten en de totale terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Bergschenhoek voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een groenere energieprestatie draagt bij aan lagere maandelijkse energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, lagere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie