Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Delfgauw

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Delfgauw biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en controleert wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies stelt bloot welke maatregelen passen bij jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het advies vind je in detail het kostenplaatje en het rendement van de bekende duurzame opties. Het energierapport is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij komt met een aanbevelingen-rapport met alle investeringen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in een kostenbegroting wat het rendement is en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Delfgauw die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-delfgauw

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor bedrijven en particulieren dat helpt om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verlagen. In het document wordt in grote lijnen aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de kosten zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas. Het is niet ingewikkeld. Een energiecoach neem contact op om jouw doelstellingen door te nemen. Deze vakman loopt door de woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een opsomming van alle energiebesparingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Een maatwerkadviseur is objectief en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een professionele energieadviseur. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs zijn te vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Delfgauw (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het document geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende energiebesparende maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, het verhogen van de isolatiewaarde van buitenmuren en het installeren van zonnecellen. In de box hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Gecertificeerde adviseurs check je op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Wij adviseren om meerdere offertes op te vragen van gediplomeerde EPA-adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een advies met maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Delfgauw.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een maatwerkadviseurs komt op locatie en onderbouwt welke groene maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop verkrijg je het doorberekende energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen lees je details zoals een kostenbegroting, de opbrengsten per jaar en de geschatte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Daarbij kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Delfgauw laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Delfgauw vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een ervaren adviseur. Het is nuttig om een energie-specialist uit jouw eigen regio te benaderen. Ze kennen het type woning, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel vind je adres-informatie van betrouwbare energie adviseurs die actief zijn in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
RPS advies- en ingenieursbureau B.V.Elektronicaweg 22628XGDelft
Bouwman Energielabel en MaatwerkadviesWilhelminastraat 1052651ESBerkel en Rodenrijs
Breman Woningbeheer Zuid-West B.V.Braillestraat 182652XVBerkel en Rodenrijs
PKW B.V.Hooikade 132627ABDelft
PD bouwadviesOmanstraat 102622GZDelft
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Delfgauw

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Delfgauw die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen beginnen met energie besparen. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over verschillende bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In het stuk hieronder check je de meest populaire energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over zonneboiler.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Delfgauw

 1. Beperk de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1980,00€110,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11775,00€625,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4975,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2845,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€395,00€36,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €21,75€32,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Zoek energiedeskundige en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Delfgauw is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is essentieel: je energiefactuur wordt flink minder, de woning heeft een beter comfortniveau, het is een groene investering, het houdt harde geluiden buiten de deur en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de HR-ketel op gas. Hij werkt met warmte van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder noemen we handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Delfgauw: een relatief goedkoop systeem en zeer geschikt voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Eneco, Engie, Essent & Delta, Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.300 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Delfgauw laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor het water. Het boilersysteem levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) komt uit op ongeveer €3.600 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijsindicaties van warmtepanelen liggen tussen de €215,00 tot €350,00 per warmtepaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Delfgauw. In het gedeelte hieronder lees je een weergave met effectieve en voordelige verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Delfgauw!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Delfgauw: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat praktische maatregelen die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Het plan deelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en checkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een actueel energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning duurzaam maken met subsidies in Delfgauw

Alle woningen in Provincie Zuid-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand delen we praktische informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Delfgauw.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor isoleren van vloer, ramen, (spouw)muur, wanden, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Pijnacker-Nootdorp biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Pijnacker-Nootdorp zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Delfgauw vergelijken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Nootdorp, Berkel en Rodenrijs en Schipluiden).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.
 • Je eigen hypotheek ophogen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Delfgauw

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Delfgauw?

Het energie maatwerkadvies Delfgauw is een rapport met verschillende opties voor het duurzamer maken van een woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit advies behandelt per maatregel de geraamde kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsrapport vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen de meeste besparing opleveren. Met behulp van dit adviesplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden berekend op basis van huistype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €180,00 tot en met €305,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €275,00. Het is verstandig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Delfgauw te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het bureau inventariseert bij de bewoners de eisen en wensen om het appartementencomplex te verbeteren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Uiteraard inclusief de verwachte prijzen en de geraamde terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Delfgauw voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Goede energieprestatie mondt uit in een goedkopere energiefactuur, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie