Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nootdorp

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepompsysteem kopen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Nootdorp is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en deelt wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies verduidelijkt welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkadvies onderzoek je in detail de totale kosten en het rendement van de bekende verduurzamingsopties. Het energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke werkzaamheden een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij levert een verduurzamingsrapport met alle duurzame investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Zoals o.a.: woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in het budget, wat het rendement is en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Nootdorp die een beter energielabel willen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-nootdorp

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor bedrijven en particulieren dat duidelijke tips geeft om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te reduceren In dit rapport wordt heel concreet aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de prijs is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie. Je regelt het supersnel. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek om jouw doelstellingen door te nemen. Deze adviseur check jouw huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met daarin duurzame oplossingen. Dit is inclusief een kostencalculatie en het totale rendement Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Wens je minder energie te verbruiken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gekwalificeerde adviseur. Deskundige en ervaren energieadviseurs achterhaal je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nootdorp (april 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het document geeft een overzicht met uiteenlopende duurzame oplossingen die je kunt kiezen om te besparen. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met PIR en het plaatsen van een zonneboiler. In onze stappenplan leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een deskundige maatwerkadviseur. Gekwalificeerde adviesbureaus kan je opzoeken op Centraal Register Techniek en via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten zijn vrij in hun pricing. Het is slim om enkele offertes op te zoeken van professionele adviesbureaus. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Wees zo exact mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met investeringen die relevant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Nootdorp.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het adviesbedrijf loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Kort daarop mailt hij een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag informatie zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Nootdorp laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-experts en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat de adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw huis?

Informeer bij energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Nootdorp vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een neutrale energie specialist. Het is aan te raden om een energieadviseur uit de buurt te selecteren. Ze zijn bekend met het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de tabel hieronder lees je adres-informatie van goede adviesbureaus die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
RPS advies- en ingenieursbureau B.V.Elektronicaweg 22628XGDelft
Bouwman Energielabel en MaatwerkadviesWilhelminastraat 1052651ESBerkel en Rodenrijs
Breman Woningbeheer Zuid-West B.V.Braillestraat 182652XVBerkel en Rodenrijs
PKW B.V.Hooikade 132627ABDelft
PD bouwadviesOmanstraat 102622GZDelft
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Nootdorp

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nootdorp waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids behandelen we goede duurzame oplossingen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over bodem-water warmtepomp.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Nootdorp

 1. Een gunstige energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1735,00€110,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10150,00€680,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5225,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3170,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€485,00€52,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €490,00€46,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Vind adviseurs en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Nootdorp is een minimale vereiste. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het klimaat, het functioneert tevens als een geluidswal en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Noemenswaardig: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor CV-ketel op gas. Het vangt warmte op uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De aanvullende stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerse maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder delen we praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en maakt het tapwater warm. Het gasverbruik kan dan naar 0. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Nootdorp: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Engie, Budget Energie, Eneco of Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers, Oxxio, United Consumers. Door de salderingsmaatregel ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.500 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak heeft voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Nootdorp aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.800 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €235,00 tot €375,00 per infraroodpaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Nootdorp. In dit blokje check je een lijstje met doelgerichte en laag geprijsde energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Nootdorp!

Zet een adviesgesprek in de agenda en achterhaal hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Nootdorp: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat concrete maatregelen die je kunt uitvoeren om je woning te verduurzamen. Dit besparingsplan toont bovendien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en onderzoekt de totale vraag naar gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een uitstekend energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Nootdorp

Bestaande woningen in Provincie Zuid-Holland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder delen wij handige informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Nootdorp.

 • Subsidie voor isoleren: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het laten isoleren van gevel, dak, (spouw)muur, wanden, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Pijnacker-Nootdorp hanteert mogelijk nog extra regionale subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Pijnacker-Nootdorp zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Nootdorp opzoeken in april 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit zelf te financieren. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook handig voor o.a. Rijnsaterwoude, Schipluiden en Zwammerdam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, gevelisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een woning met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.
 • Je eigen hypotheek ophogen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Nootdorp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nootdorp?

Een energie maatwerkadvies Nootdorp is een plan inclusief suggesties voor het duurzamer maken van je huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het document bespreekt per maatregel het budget en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor die situatie is dit energieplan vereist. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het toont aan welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Via dit adviesplan kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hebben te maken met woningtype, de grootte van de woning en de adviseur die je kiest. De prijs ligt tussen de €225,00 – €335,00. Voor een normale tussenwoning betaal je om en nabij de €280,00. Het is goed om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Nootdorp te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op deze manier kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inkopen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het inspectiebureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het appartementencomplex groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners vinden hier ook het financiële plaatje en de besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Nootdorp voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Goede energieprestatie draagt bij aan een voordelige energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie