Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Rijnsaterwoude

De hoogte van de energierekening beperken? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp aanschaffen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Rijnsaterwoude is een goed hulpmiddel! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en test waar besparingen mogelijk zijn. Het energiebesparingsadvies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het energieplan beschrijven ze overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de diverse verduurzamingsmaatregelen. Het maatwerkadvies is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke duurzame investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij verstrekt een plan met alle potentiële maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Denk aan: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Rijnsaterwoude die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-rijnsaterwoude

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te minimaliseren. In het rapport wordt grondig beschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hierbij heb je de keuze uit maatregelen zoals HR++ glas, vloerisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Je regelt het supersnel. Een maatwerkadviseur zal een bezoek inplannen voor een persoonlijk advies. Deze professional analyseert het huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Disclaimer: De maatwerkadviseur is objectief en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een professionele adviseur. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs contacteren via centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Rijnsaterwoude (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het rapport bevat een weergaven van innovatieve energiebesparingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van de gevel en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een erkende maatwerkadviseur. Gekwalificeerde energie adviseurs zijn te vinden op Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Wij adviseren om verschillende offertes te vragen van gecertificeerde experts. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De meeting is afgesproken. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een complete samenvatting met groene maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Rijnsaterwoude.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het adviesbedrijf komt bij je thuis en zoekt uit welke duurzaamheidsmaatregelen het meest effectief zijn. Niet veel later verstuurt hij een gefundeerd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Aangaande deze energiemaatregelen delen ze bijzonderheden als een kostenbegroting, de besparing per jaar en de totale terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Daarbij kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Rijnsaterwoude laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatie-deskundigen en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je huis?

Zoek energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Rijnsaterwoude vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gecertificeerde energieadviseur. Het is aan te bevelen om een adviesbureau rondom je woonplaats te nemen. Ze kennen het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de lijst hieronder tref je adresgegevens van erkende maatwerkadviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Kaag en Braassem. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergielabelGroeneHartOvertocht 512411BTBodegraven
Ingenieursbureau de RaaijMoezel 17 A2491CVs-Gravenhage
Energiegarant Advies B.V.Kamvaren 112498CLs-Gravenhage
Corduard ConsultingDominicanenlaan 122408KHAlphen aan den Rijn
Woondroom AlphenHooftstraat 332406GDAlphen aan den Rijn
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Rijnsaterwoude

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Rijnsaterwoude waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om te beginnen met je aanvraag.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen beginnen met energie besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Hoe ziet dit er precies uit? In de tekstblokjes hieronder introduceren we de meest interessante duurzaamheidsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over lucht-lucht warmtepomp.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Rijnsaterwoude

 1. Verlaag je energienota: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (meer over woningisolatie)€4680,00€430,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5405,00€885,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4930,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3215,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€330,00€25,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,90€7,75 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Rijnsaterwoude is een minimale vereiste. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte in huis. Woningisolatie is een absolute must: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis is interessanter op de markt. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Noemenswaardig: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele CV-ketel. Het pakt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De aanvullende stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder vind je relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en verhit al je tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Rijnsaterwoude: een voordeliger systeem en werkt ook uitstekend bij huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je zal minder betalen voor stroom. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Budget Energie, Eneco, Engie of United Consumers, Oxxio, Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl. Doordat je mag salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost ongeveer €4.650 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Rijnsaterwoude bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om warm water te produceren. Deze installaties doen het goed i.c.m. een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (voorraadvat met 150 – 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.600 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen effect op de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De onkosten van warmtepanelen liggen tussen de €180,00 – €450,00 per warmtepaneel.

Praktische energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Rijnsaterwoude. In dit blokje vind je een aantal effectieve en gunstig geprijsde maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Rijnsaterwoude!

Vraag adviesgesprek aan en ontdek hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Rijnsaterwoude: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt praktische maatregelen die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsplan geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur doet een grondige check en checkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label indiceert hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een uitstekend energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Rijnsaterwoude

Alle huizen in Provincie Zuid-Holland moeten een stuk duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand delen wij handige informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Rijnsaterwoude.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, dak, gevel, ramen, (spouw)muur.
 • Voor de isolerende werkzaamheden profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Kaag en Braassem biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidie-middelen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Kaag en Braassem zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Rijnsaterwoude afsluiten in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook relevant voor o.a. Nieuwveen, Zwammerdam en Aarlanderveen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Kaag en Braassem.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Rijnsaterwoude

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Rijnsaterwoude?

Een energie maatwerkadvies Rijnsaterwoude is een adviesplan met verschillende opties voor het duurzamer maken van jouw woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsadvies bespreekt per maatregel de investering en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor VVE’s en particulieren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situatie is dit besparingsrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is concreet en vertelt welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Middels dit adviesrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hangen af van huistype, de oppervlakte van het huis, en de gekozen energieadviseur. De tarieven liggen tussen de €215,00 tot en met €330,00. Voor een normale tussenwoning kost dit advies circa €265,00. Het is slim om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Rijnsaterwoude op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het gebouw energiezuinig te krijgen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het document vinden bewoners ook de geraamde kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Rijnsaterwoude voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw plan geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie resulteert in gunstigere energierekeningen, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de maatregelen. Bezoek RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie