Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nieuwveen

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Nieuwveen biedt hulp bij deze zoektocht. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en bestudeert wat de opties zijn. Dit maatwerkadvies is concreet en vertelt welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In het energieadvies delen ze overzichtelijk de kosten en baten van de potentiële investeringsopties. Het advies is bedoeld voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Uiteindelijk krijg je een plan met alle verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per keuze kun je meer info vinden over de geraamde kosten, de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Nieuwveen die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-nieuwveen

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te beperken. In het onderzoek wordt zorgvuldig vermeld welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat kader kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energie-expert zal een bezoek inplannen om jouw doelstellingen door te nemen. Deze persoon neemt de woning op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Er wordt een rapport opgesteld met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur is objectief en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een ervaren vakman. Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs bekijk je op www.centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nieuwveen (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met innovatieve energiebesparingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, buitenmuurisolatie met EPS en het toepassen van zonnecellen. In het volgende blok delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een onafhankelijke energie-expert. Gekwalificeerde specialisten check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviesbureaus rekenen verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om minimaal 2 offertes op te vragen van betrouwbare EPA-adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo specifiek als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is belangrijk. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een lijst met energiebesparende maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Nieuwveen.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het adviesbureau komt op locatie en analyseert welke groene maatregelen hun doel goed bereiken. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een volledig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen bekijk je onderdelen zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de verwachte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Op dat moment is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Nieuwveen laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw woning?

Vind energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Nieuwveen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare vakman. Het is nuttig om een expert nabij jouw woonplaats te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Bijgaand tref je bedrijfsnamen en adresgegevens van kwalitatieve adviesbureaus die werkzaam zijn binnen de gemeente Nieuwkoop. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergielabelGroeneHartOvertocht 512411BTBodegraven
Ingenieursbureau de RaaijMoezel 17 A2491CVs-Gravenhage
Energiegarant Advies B.V.Kamvaren 112498CLs-Gravenhage
Corduard ConsultingDominicanenlaan 122408KHAlphen aan den Rijn
Woondroom AlphenHooftstraat 332406GDAlphen aan den Rijn
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Nieuwveen

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nieuwveen waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huiseigenaren willen besparen op de energiekosten. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids delen wij de meest voorkomende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over zonnepanelen installeren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Nieuwveen

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (klik voor meer over isolatie)€4490,00€525,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6060,00€710,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5165,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3150,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€440,00€58,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €21,25€31,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij normale huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Zoek energiedeskundige en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Nieuwveen is dan eigenlijk de basis. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is een absolute must: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, je hoeft minder gas te stoken, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Tip: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het vangt warmte op uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je woning. Gedurende de zomermaanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride model. Onderstaand vind je meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en verhit al je tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Nieuwveen: een voordeliger systeem en is een goede oplossing voor huizen met een matige isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Engie, Budget Energie, GreenChoice en Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, United Consumers, Oxxio. Door het principe van salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.850 en heb je terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een focus op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Nieuwveen laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler is een zonnecollector op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. De zonneboiler maakt veel warm tapwater mogelijk voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is dat nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.700 (incl. plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit op zo’n €190,00 – €525,00 per paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Nieuwveen. In de box hieronder doorzoek je een overzicht met handige en gunstig geprijsde energiebesparende maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Nieuwveen!

Zet een adviesgesprek in de agenda en ontdek hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Nieuwveen: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt nuttige maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit advies deelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en checkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label toont de energiezuinigheid van een woning.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een actueel energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzaam je woning met subsidies in Nieuwveen

Alle woningen in Provincie Zuid-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op termijn volledig los van het gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand verstrekken we nuttige info over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Nieuwveen.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, gevel, wanden, vloer, ramen.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Nieuwkoop heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Nieuwkoop tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Nieuwveen opvragen in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We vertellen je er graag meer over (ook geldig voor o.a. Nieuwerbrug aan den Rijn, Aarlanderveen en Noorden).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Nieuwkoop.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Nieuwveen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nieuwveen?

Dit energie maatwerkadvies Nieuwveen is een adviesrapport met aanbevelingen voor het vergroenen van een pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit adviesrapport geeft per maatregel de kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die gevallen is dit energieadvies een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat je zien welke keuzes de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, de omvang van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €190,00 tot wel €320,00. Voor een doorsnee huis kost het ongeveer €280,00. Tip: het is handig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Nieuwveen te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Middels deze methode kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de woonwensen om het wooncomplex groener te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners ontvangen netjes een mail met de totale benodigde investering en de geraamde terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Nieuwveen voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een groenere energieprestatie mondt uit in lagere energiekosten, een prettige omgeving om in te werken, een lager tarief qua milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie