Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Noorden

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is moeilijk waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp aanschaffen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Noorden geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en zoekt uit de diverse opties. Het energiebesparingsadvies is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het binnenklimaat verbeteren. In het energiebesparingsadvies doorzoek je overzichtelijk de kosten en baten van de verschillende verduurzamingsmaatregelen. Het energierapport is relevant voor alle particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies toont welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij biedt een energierapport met alle investeringen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Bekijk de effecten van: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel lees je het kostenplaatje, wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Noorden die hun woning duurzamer willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-noorden

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te minimaliseren. In dit rapport wordt uitvoerig beschreven welke maatregelen interessant zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de totale besparing is. Daaromtrent kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp. Het is niet ingewikkeld. Een maatwerkadviseur komt op locatie langs om een goed advies te kunnen geven. Deze expert neemt jouw huis op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport wordt opgemaakt met alle vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet altijd worden geschreven door een ervaren energieadviseur. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs zijn te vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Noorden (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieadvies helpt je op weg met bruikbare maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitengevels met EPS en het installeren van zonnecellen. In onze stappenplan leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gecertificeerde energieadviseur. Betrouwbare maatwerkadviesbureaus zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is nuttig om enkele offertes te verkrijgen van betrouwbare energie specialisten. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een opsomming met duurzame investeringen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Noorden.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De adviseur komt bij je thuis en onderbouwt welke investeringen aan te bevelen zijn. Niet veel later ontvang je een doorgerekend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen toont het rapport bijzonderheden als de uiteindelijke kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Noorden laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag een prijs op bij isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je pand?

Bekijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Noorden vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een deskundige expert. Het is verstandig om een adviesbedrijf rondom je woonplaats te benaderen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In het schema hieronder delen we adres-informatie van mogelijk interessante specialisten die werken in de gemeente Nieuwkoop. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergielabelGroeneHartOvertocht 512411BTBodegraven
Ingenieursbureau de RaaijMoezel 17 A2491CVs-Gravenhage
Energiegarant Advies B.V.Kamvaren 112498CLs-Gravenhage
Corduard ConsultingDominicanenlaan 122408KHAlphen aan den Rijn
Woondroom AlphenHooftstraat 332406GDAlphen aan den Rijn
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Noorden

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Noorden die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel consumenten zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids delen wij de aantrekkelijkste vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Op deze website lees je ook alles over spouwmuurisolatie.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Noorden

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1720,00€120,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10825,00€710,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4640,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3100,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€465,00€34,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,00€7,35 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare adviseurs en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Noorden is een slimme investering. Door middel van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is duurzaam, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de HR-ketel op gas. Hij neemt warmte van de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De additionele stroom kan je halen uit innovatieve zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder bekijk je meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Het gasverbruik kan dan naar 0. Een stand-alone systeem is best duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Noorden: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Eneco, Budget Energie, GreenChoice of Vandebron, United Consumers, Delta, Oxxio, Powerpeers. Middels het salderingsprincipe is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een systeem met 10 panelen kost ongeveer €5.100 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Noorden laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten die nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) komt uit op ongeveer €3.500 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is plus minus 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Zoals bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen liggen tussen de €195,00 – €325,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Noorden. In het gedeelte hieronder delen wij een schema met effectieve en goedkope verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Noorden!

Zet een adviesgesprek in de agenda en krijg inzicht in hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Noorden: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat maatregelen die je kunt uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan laat woningeigenaren ook zien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur inspecteert je huis en calculeert de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een gunstig energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Noorden

Alle huizen in Provincie Zuid-Holland moeten duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder onderzoek je up-to-date info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Noorden.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isoleren van wanden, dak, gevel, ramen, vloer.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Nieuwkoop biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidiepotjes of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Nieuwkoop zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Noorden gebruiken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit zelf te financieren. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook voor andere regio’s zoals Koudekerk aan den Rijn, Zevenhoven en Bodegraven).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, dakisolatie, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Nieuwkoop.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Noorden

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Noorden?

Een energie maatwerkadvies Noorden is een energieadvies met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van je woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit advies komt per maatregel met het financiële plaatje en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit adviesplan vereist. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is concreet en vertelt welke aanbevelingen jouw woning verduurzamen. D.m.v. dit concept plan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met het type huis, de oppervlakte van het huis, en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €250,00 tot €305,00. Voor een doorsnee huis is het tarief circa €260,00. Het is aan te raden om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Noorden te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbureau vraagt bewoners naar de woonwensen om het gebouw energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geraamde kosten en de geschatte terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Noorden voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw advies geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een hogere energieprestatie mondt uit in een lagere energierekening, een prettig werkklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzame oplossingen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie