Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Koudekerk aan den Rijn

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Kan ik het beste eerst isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Koudekerk aan den Rijn is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en verkent wat er mogelijk is. Het rapport verduidelijkt welke keuzes passen bij jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In het verduurzamingsrapport bekijk je gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de populaire verduurzamingsmaatregelen. Het rapport met aanbevelingen is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke duurzame investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een verslag met alle opties die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per maatregel vind je het budget, wat de effecten zijn en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Koudekerk aan den Rijn die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-koudekerk-aan-den-rijn

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en zo de energienota te beperken. In dit rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat het kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daaromtrent heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, infraroodpanelen. Het is vrij eenvoudig. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze deskundige bekijkt de woning volledig en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij genereert een digitaal rapport met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een erkende expert op het gebied van energie . Deskundige en objectieve energieadviseurs check je www.centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Koudekerk aan den Rijn (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je woning te renoveren? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsrapport helpt je op weg met uiteenlopende duurzame oplossingen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van buitenmuurisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hierna leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een deskundige energieadviseur. Deskundige vakmensen check je op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij in hun pricing. Het is raadzaam om verschillende offertes aan te vragen van professionele adviesbedrijven. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform krijg je een complete samenvatting met werkzaamheden die relevant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Koudekerk aan den Rijn.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau neemt de woning op en checkt welke werkzaamheden gunstig zijn. Binnen een paar dagen mailt hij een kwalitatief energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen bekijk je onderwerpen zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de totale terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Op dat moment kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Koudekerk aan den Rijn laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn huis?

Vind energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Koudekerk aan den Rijn vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een erkende energie expert. Het is verstandig om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te benaderen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel verstrekken we contactgegevens van mogelijke energie experts die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Fluit VastgoedHobbemastraat 92391XAHazerswoude-Dorp
Alphaplan B.V.Henry Dunantweg 42402NPAlphen aan den Rijn
Woondroom AlphenHooftstraat 332406GDAlphen aan den Rijn
MoveNext – duurzaam adviesSisalbaan 5 A2352AZLeiderdorp
Groene Vrijdag Duurzaam WoningadviesBuntgras 172318TALeiden
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Koudekerk aan den Rijn

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Koudekerk aan den Rijn met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel Nederlanders zouden graag een lagere energierekening willen. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Bijgaand bespreken we de meest interessante duurzame oplossingen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over bodemisolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Koudekerk aan den Rijn

 1. Een lagere energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Stijgende woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (lees meer over isolatie)€3435,00€435,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11150,00€765,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5310,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3315,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€420,00€58,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1350,00€175,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind adviseurs en start vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Koudekerk aan den Rijn is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Woningisolatie is een absolute must: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van meer comfort in huis, het is een groene investering, het werkt ook geluidswerend en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies te gebruiken. Goed om te weten: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Het vangt warmte op uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Je stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn 2 opties: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder tref je extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en pompt warm tapwater door de woning. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Koudekerk aan den Rijn: een prima te betalen installatie en is een goede oplossing voor huizen met een matige isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Vattenfall, GreenChoice, Essent & Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers, Powerpeers. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.250 en heb je terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Koudekerk aan den Rijn bestellen? Dan betaal je niet eens BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie zorgt voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er al voor €3.150 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een gunstig energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €215,00 – €550,00 per infraroodpaneel.

Handige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Koudekerk aan den Rijn. In dit blokje tref je een overzicht met effectieve en gunstig geprijsde maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Koudekerk aan den Rijn!

Informeer naar een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Koudekerk aan den Rijn: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het rapport deelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie het huis opnieuw verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een speciale energie inspecteur neemt de woning op en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning duurzaam maken met subsidies in Koudekerk aan den Rijn

Praktisch alle huis in Provincie Zuid-Holland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand check je een overzicht met de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Koudekerk aan den Rijn.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isoleren van wanden, gevel, dak, ramen, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Alphen aan den Rijn biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Alphen aan den Rijn tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Koudekerk aan den Rijn aanvragen in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? Dan kan je geld lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook relevant voor o.a. Oude Wetering, Bodegraven en Hazerswoude-Dorp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Alphen aan den Rijn.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Koudekerk aan den Rijn

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Koudekerk aan den Rijn?

Het energie maatwerkadvies Koudekerk aan den Rijn is een document met concrete maatregelen voor de verduurzaming van een woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan vloerisolatie, HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit advies bespreekt per maatregel de verwachte kosten en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huiseigenaren die willen verduurzamen en een subsidie nodig hebben.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op dat moment is dit energieadvies een must. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is heel specifiek en geeft aan welke investeringen jouw energierekening doen dalen. Middels dit besparingsadvies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hebben te maken met het soort woning, de grootte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €210,00 tot en met €295,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €275,00. Het is aan te bevelen om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Koudekerk aan den Rijn op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Via de regeling kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De expert op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bedrijf inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het gebouw energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geraamde kosten en de verwachte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Koudekerk aan den Rijn voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een versterkte energieprestatie zorgt voor lagere energielasten, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzame oplossingen. Zie de website van RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie