Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hazerswoude-Dorp

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Hazerswoude-Dorp kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en controleert waar de kansen liggen. Het energierapport stelt bloot welke keuzes het energieverbruik laten dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het verduurzamingsplan beschrijven ze grondig de totale kosten en het rendement van de populaire investeringsopties. Het energierapport is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke energiebesparende maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Uiteindelijk krijg je een plan met alle verduurzamingsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Zoals o.a.: woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je meer info vinden over het kostenplaatje, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Hazerswoude-Dorp die hun woninglabel willen verbeteren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hazerswoude-dorp

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te verminderen. In het onderzoek wordt gedetailleerd weergegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de totale investering is, en wat de totale besparing is. In dat geval heb je de keuze uit maatregelen zoals HR++ glas, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energieadviseur zal een bezoek inplannen om samen jouw wensen te inventariseren. Deze vakman neemt jouw huis op en weet welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport wordt opgemaakt met daarin verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en het totale rendement Let op: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een betrouwbare specialist op het gebied van energie. Deskundige en objectieve energieadviseurs zijn te vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hazerswoude-Dorp (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit adviesrapport helpt je op weg met verschillende duurzame oplossingen die realistisch zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), isolatie van de muren en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gecertificeerde maatwerk adviseur. De juiste EPA-adviseurs zijn te vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om 2 of 3 offertes aan te vragen van objectieve specialisten. Geef je behoeften duidelijk aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit zelf doen? Wees heel concreet. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een overzicht van duurzame investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Hazerswoude-Dorp.

 4. Energierapport samen doornemen

  De energie specialist komt langs en inspecteert welke opties het meest effectief zijn. Kort hierop verkrijg je een erkend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen bekijk je informatie zoals de minimale prijzen, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Hazerswoude-Dorp laten uitvoeren). Deze persoon kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de energie specialist daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woning?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Hazerswoude-Dorp vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gediplomeerde expert. Wij adviseren om een maatwerk adviesbedrijf uit de omgeving te contacteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Hieronder tref je contactgegevens van goede specialisten die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Fluit VastgoedHobbemastraat 92391XAHazerswoude-Dorp
Alphaplan B.V.Henry Dunantweg 42402NPAlphen aan den Rijn
Woondroom AlphenHooftstraat 332406GDAlphen aan den Rijn
MoveNext – duurzaam adviesSisalbaan 5 A2352AZLeiderdorp
Groene Vrijdag Duurzaam WoningadviesBuntgras 172318TALeiden
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Hazerswoude-Dorp

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hazerswoude-Dorp die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Hollanders zouden graag een lagere energierekening willen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In onze keuzegids introduceren we de beste energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over dakisolatie.

Het comfort van een energiezuinige woning in Hazerswoude-Dorp

 1. Een gunstigere energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk meer info over isolatie)€3645,00€430,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4480,00€760,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5450,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3065,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€465,00€46,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,45€6,55 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparingsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Hazerswoude-Dorp is onmisbaar om te gaan besparen. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is klimaatbewust, het werkt ook geluidswerend en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Noemenswaardig: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de CV- of HR ketel. Het vangt warmte op uit natuurlijke warmtebronnen. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerperiode kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder ontdek je meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater verwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hazerswoude-Dorp: gunstig geprijsd en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Zo draag je bij aan het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Budget Energie, Vattenfall, Eneco en Vandebron, Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers, Delta. Door de salderingsmaatregel ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.300 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een focus op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Hazerswoude-Dorp laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze installatie zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (vat met 150 liter) vergt een investering van zo’n €3.150 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen ongewenste luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, simpel zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €170,00 tot €475,00 per warmtepaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Hazerswoude-Dorp. Hieronder delen we daarom een lijst met relevante en voordelige maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Hazerswoude-Dorp!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Hazerswoude-Dorp: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit energieadvies vertelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur analyseert de woning en checkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een goed energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Ontdek beschikbare subsidies in Hazerswoude-Dorp

Bestaande woningen in Provincie Zuid-Holland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder delen wij nuttige info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Hazerswoude-Dorp.

 • Subsidie voor isoleren: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het laten isoleren van (spouw)muur, gevel, dak, wanden, vloer.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Alphen aan den Rijn biedt mogelijk ook diverse regionale subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Alphen aan den Rijn tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Hazerswoude-Dorp afsluiten in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je meer informatie (ook voor andere regio’s zoals Rijpwetering, Hazerswoude-Rijndijk en Nieuwe Wetering).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. gevelisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Alphen aan den Rijn.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Hazerswoude-Dorp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hazerswoude-Dorp?

Het energie maatwerkadvies Hazerswoude-Dorp is een advies met daarin concrete maatregelen voor het vergroenen van je pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsplan bespreekt per maatregel de geschatte kosten en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situaties is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven helpen om de energiekosten te reduceren. Door gebruik te maken van dit besparingsadvies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw, de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €190,00 – €300,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €230,00. Het is slim om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Hazerswoude-Dorp te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door die strategie kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het appartementencomplex energiezuinig te krijgen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Dit is natuurlijk ook met de geschatte kosten en de opbrengsten per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Hazerswoude-Dorp voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw inspectierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verfijnde energieprestatie geeft een lagere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, een lager tarief qua milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie