Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Rijpwetering

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Rijpwetering biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en bekijkt waar de mogelijkheden liggen. Het rapport is concreet en vertelt welke aanbevelingen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het energielabel verbeteren. In het energieadvies tref je uitvoerig de kosten en de terugverdientijd van de diverse duurzame keuzes. Het maatwerkadvies is een uitkomst voor particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke opties jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij schrijft een maatwerkadvies met alle werkzaamheden die geschikt zijn voor je woning.
 • Onder andere: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Per optie check je de geschatte kosten, de opbrengsten en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Rijpwetering die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-rijpwetering

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor particuliere en zakelijke objecten dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te reduceren In het rapport wordt specifiek aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de totale uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daaromtrent kun je denken aan maatregelen zoals infraroodpanelen, HR++ glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een expert op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om samen jouw wensen te inventariseren. Deze expert check jouw huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij schrijft een rapport met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en de besparing. Disclaimer: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Dit rapport moet zijn geschreven door een gediplomeerde energieadviseur. Vakbekwame en bedreven energieadviseurs check je centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Rijpwetering (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het document bevat een weergaven van innovatieve energiebesparende maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van spouwmuurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Betrouwbare experts check je op Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is raadzaam om 2 of 3 offertes te verkrijgen van professionele specialisten. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het vergelijken van de offertes wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is essentieel. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website ontdek je een complete samenvatting met investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Rijpwetering.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerkadviesbureau komt langs en stelt vast welke potentiële maatregelen gunstig zijn. Niet veel later verkrijg je het doorberekende energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel delen ze eigenschappen zoals het financiële plaatje, de besparing en de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Daarbij kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Rijpwetering laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw huis?

Check energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Rijpwetering vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een erkende expert. Het is goed om een energieadviseur uit de buurt te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Bijgaand tref je namen en adressen van erkende maatwerkadviesbureaus die huizen inspecteren in de gemeente Kaag en Braassem. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MoveNext – duurzaam adviesSisalbaan 5 A2352AZLeiderdorp
Fluit VastgoedHobbemastraat 92391XAHazerswoude-Dorp
Alphaplan B.V.Henry Dunantweg 42402NPAlphen aan den Rijn
Groene Vrijdag Duurzaam WoningadviesBuntgras 172318TALeiden
Buro BeckmanSchipholweg 1032316XCLeiden
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Rijpwetering

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Rijpwetering waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel mensen zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder bieden we informatie rondom de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over energiebesparende maatregelen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Rijpwetering

 1. Een lagere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Het is goed voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3615,00€425,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11750,00€750,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5485,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3390,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€355,00€22,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €17,50€27,50 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Bekijk maatwerkadviseurs en start vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Rijpwetering is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Je profiteert van de goede effecten: je kan besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is een groene investering, je hebt minder last van geluidsoverlast en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Het onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze extra stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte delen we extra details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en verhit al je tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Rijpwetering: een relatief goedkoop systeem en wordt met name toegepast in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice, Engie & Oxxio, Vandebron, United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl. Door te salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.400 en verdien je terug in zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Rijpwetering laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonnecollector op het dak en een buffervat voor het water. Het verwarmingssysteem zorgt voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om warm water te produceren. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.050 (met montage).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, heel beperkt energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €200,00 tot €425,00 per paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Los van de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Rijpwetering. In de box hieronder doorzoek je een weergave met doelgerichte en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Rijpwetering!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Rijpwetering: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat energiebesparende maatregelen die uit te voeren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het advies geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een uitstekend energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Rijpwetering

Alle woningen in Provincie Zuid-Holland moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder onderzoek je bruikbare informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Rijpwetering.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het laten isoleren van vloer, ramen, dak, wanden, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Kaag en Braassem biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidie opties of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Kaag en Braassem vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Rijpwetering bekijken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Warmond, Nieuwe Wetering en Roelofarendsveen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Kaag en Braassem.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Rijpwetering

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Rijpwetering?

Het energie maatwerkadvies Rijpwetering is een rapport met suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het document onderschrijft per maatregel het kostenplaatje en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsadvies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden jouw huis duurzamer kunnen maken. Via dit besparingsadvies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, de oppervlakte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €220,00 – €320,00. Voor een gemiddelde woning kost het ongeveer €280,00. Het is slim om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Rijpwetering te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De expert op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het appartementencomplex te verbeteren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geschatte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Rijpwetering voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een verbeterde energieprestatie resulteert in gunstigere energierekeningen, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzame oplossingen. Tip: op de site van het RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie