Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nieuwe Wetering

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp installeren of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Nieuwe Wetering biedt uitkomst! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en verkent waar de mogelijkheden liggen. Het plan is concreet en vertelt welke werkzaamheden passen bij jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het aanbevelingen-rapport check je in detail de kosten en het rendement van de geselecteerde energiebesparende maatregelen. Het energieplan is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je krijgt een energieplan met alle opties die voor jouw interessant zijn.
 • Bekijk de effecten van: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel lees je de geraamde kosten, wat het je oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Nieuwe Wetering die een beter energielabel willen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-nieuwe-wetering

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor particuliere en zakelijke objecten dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te minderen. In het plan wordt uitvoerig beschreven wat je kunt doen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het rendement is. Bij een dergelijk advies heb je de keuze uit maatregelen zoals HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, warmtepomp. Het is heel simpel. Een energiecoach neem contact op om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze vakman loopt door de woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De woning-analyse moet gedaan worden door een betrouwbare adviseur. Gecertificeerde en bedreven energieadviseurs kan je achterhalen via de website centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nieuwe Wetering (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsrapport helpt je op weg met alle energiebesparende maatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitengevels met steenwol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende tekst delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een objectieve energieadviseur. Gediplomeerde bedrijven kan je bekijken op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energieadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Wij adviseren om verschillende offertes aan te vragen van ervaren bedrijven. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo specifiek mogelijk. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een overzicht van energiebesparende maatregelen die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Nieuwe Wetering.

 4. Lees het hele energierapport door

  De energie specialist brengt een bezoek aan huis en onderbouwt welke opties doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een gunstig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je kenmerken zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Op dat moment kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Nieuwe Wetering laten uitvoeren). Deze deskundige kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Nieuwe Wetering vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde expert. Het is wijs om een adviesbedrijf uit de buurt te selecteren. Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In het schema hieronder behandelen we adresgegevens van kwalitatieve maatwerkadviesbureaus die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Kaag en Braassem. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MoveNext – duurzaam adviesSisalbaan 5 A2352AZLeiderdorp
Fluit VastgoedHobbemastraat 92391XAHazerswoude-Dorp
Alphaplan B.V.Henry Dunantweg 42402NPAlphen aan den Rijn
Groene Vrijdag Duurzaam WoningadviesBuntgras 172318TALeiden
Buro BeckmanSchipholweg 1032316XCLeiden
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Nieuwe Wetering

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nieuwe Wetering die direct beschikbaar zijn. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel consumenten willen minder energie gebruiken. Maar wat zijn goede opties? Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Bijgaand vind je de gunstigste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over woning isolatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Nieuwe Wetering

 1. Beperk de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Een hogere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer over isolatie)€3550,00€415,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11425,00€785,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4565,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3295,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€300,00€31,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €33,50€34,50 p/jaar
Kosten en baten van duurzaamheidsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Zoek energiedeskundige en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Nieuwe Wetering is dan eigenlijk de basis. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies die beschikbaar zijn. Tip: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de HR-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van natuurlijke warmtebronnen. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Jouw stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder ontdek je extra details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater opwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een relatief duur systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Nieuwe Wetering: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Goed voor het klimaat en je bespaart flink op de energiekosten. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Budget Energie, Essent, Vattenfall of Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Delta, Vandebron. Door te salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.050 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Nieuwe Wetering bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie genereert warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie (voor het opwekken van warm water). Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (200 liter vat) kost je circa €3.000 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: minder last van luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €225,00 t/m €425,00 per paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Nieuwe Wetering. In dit blokje doorzoek je een overzicht met relevante en aantrekkelijk geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Nieuwe Wetering!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Nieuwe Wetering: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat concrete maatregelen die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesrapport bespreekt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label indiceert de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een goed energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Nieuwe Wetering

Praktisch alle huis in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje doorzoek je een overzicht met de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Nieuwe Wetering.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het laten isoleren van wanden, dak, gevel, vloer, (spouw)muur.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Kaag en Braassem biedt mogelijk ook diverse lokale subsidiepotjes of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Kaag en Braassem kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Nieuwe Wetering opzoeken in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Roelofarendsveen, Oude Wetering en Oud Ade).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Kaag en Braassem.
 • Pas je eigen hypotheek aan: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Nieuwe Wetering

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nieuwe Wetering?

Het energie maatwerkadvies Nieuwe Wetering is een besparingsadvies met daarin concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van jouw woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn vloerisolatie, HR++ glas, het toepassen van een warmtepompsysteem of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit energieplan bespreekt per maatregel de verwachte kosten en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situatie is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door gebruik te maken van dit energieadvies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen energieadviseur. De tarieven liggen tussen de €205,00 – €295,00. Voor een doorsnee huis betaal je ongeveer €260,00. Tip: het is handig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Nieuwe Wetering te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het complex te verduurzamen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de totale terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Nieuwe Wetering voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een verbeterde energieprestatie mondt uit in lagere maandelijkse energielasten, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzame oplossingen. Ga naar de website van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie