Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oude Wetering

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Oude Wetering geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en geeft een toelichting wat de opties zijn. Het energierapport stelt bloot welke werkzaamheden een energiebesparing realiseren en het leefklimaat in huis verbeteren. In het plan tref je overzichtelijk de kosten en baten van de diverse maatregelen. Het plan is geschikt voor Nederlandse particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij verstrekt een verslag met alle energiebesparende maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Zoals o.a.: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de verwachte prijzen, wat de effecten zijn en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Oude Wetering die hun woning duurzamer willen maken en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-oude-wetering

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en zo de energienota te drukken. In dit rapport wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je gaat besparen. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas, spouwmuurisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energie-expert komt bij jouw thuis langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze deskundige check jouw huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport wordt opgemaakt met daarin maatregelen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een gekwalificeerde expert op het gebied van energie . Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs zijn vindbaar op het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oude Wetering (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit adviesrapport biedt een lijst met verschillende duurzame oplossingen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, EPS gevelisolatie en het installeren van zonnecellen. In onze stappenplan laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een deskundige energie-specialist. Gecertificeerde specialisten kan je opzoeken op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviesbureaus zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is nuttig om verschillende offertes te verkrijgen van neutrale experts. Vul je verwachtingen goed in. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een advies met werkzaamheden die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Oude Wetering.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een maatwerkadviseurs brengt een bezoek aan huis en zoekt uit welke mogelijk interessante maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop verkrijg je een kwalitatief energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen bekijk je bijzonderheden als de minimale prijzen, de besparing per jaar en de geschatte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Op dat moment is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Oude Wetering laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Neem contact op met meerdere isolatie-experts en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je huis?

Check energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Oude Wetering vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een objectieve maatwerk-adviespartij. Het is verstandig om een expert uit de buurt te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de tabel hieronder tref je gegevens van goede adviesbedrijven die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Kaag en Braassem. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MoveNext – duurzaam adviesSisalbaan 5 A2352AZLeiderdorp
Fluit VastgoedHobbemastraat 92391XAHazerswoude-Dorp
Alphaplan B.V.Henry Dunantweg 42402NPAlphen aan den Rijn
Groene Vrijdag Duurzaam WoningadviesBuntgras 172318TALeiden
Buro BeckmanSchipholweg 1032316XCLeiden
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Oude Wetering

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oude Wetering die meteen voor jouw klaar staan. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids bespreken we de meest populaire energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over vloerisolatie.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Oude Wetering

 1. Een lagere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Verbeter je binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (lees meer over isolatie)€1020,00€330,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11050,00€610,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4725,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3120,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€395,00€59,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €31,00€33,50 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare adviseurs en start vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Oude Wetering is een slimme investering. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen houd je de warmte binnen. Woningisolatie is een absolute must: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Je stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder check je handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en zorgt voor warm tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Oude Wetering: een voordeliger systeem en is een goede oplossing voor wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Engie, Eneco, Vattenfall en Vandebron, Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio. Middels het salderingsprincipe kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een goede set met 10+ panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.850 en heb je terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Oude Wetering kopen? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een extra buffervat. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te investeren in een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in huis warm water te gebruiken. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (vat met 150 liter) is er al voor €3.150 (incl. installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Met elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het biedt vele voordelen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een zeer interessant energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De kosten van warmtepanelen liggen tussen de €195,00 – €375,00 per ruimte.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Oude Wetering. In het gedeelte hieronder delen we daarom een aantal relevante en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Oude Wetering!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Oude Wetering: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit adviesrapport geeft ook inzicht in wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het slim om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Oude Wetering

Praktisch alle huis in Provincie Zuid-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje check je actuele informatie de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Oude Wetering.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatie van vloer, wanden, gevel, (spouw)muur, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Kaag en Braassem heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Kaag en Braassem tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Oude Wetering gebruiken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook geldig voor o.a. Oud Ade, Hazerswoude-Dorp en Rijpwetering).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Kaag en Braassem.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Oude Wetering

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oude Wetering?

Het energie maatwerkadvies Oude Wetering is een advies met verschillende opties voor het energiezuinig maken van een huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit energieadvies onderschrijft per maatregel een kostenbegroting en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor huizeneigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In dat geval is dit document vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of spaargeld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen de meeste besparing opleveren. Aan de hand van dit besparingsrapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, de oppervlakte van het huis, en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €195,00 tot wel €285,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €275,00. Het is nuttig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Oude Wetering te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zo kan men collectief CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De maatwerkadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau vraagt bewoners naar het wensenlijstje om het appartementencomplex te optimaliseren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. In het document vinden bewoners ook de uiteindelijke kosten en de besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Oude Wetering voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie resulteert in lagere lasten, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie