Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hazerswoude-Rijndijk

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Hazerswoude-Rijndijk biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en test de diverse opties. Het energiebesparingsadvies verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het verduurzamingsrapport tref je overzichtelijk de kosten en baten van de populaire duurzame opties. Het maatwerkadvies is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij verstrekt een rapport met aanbevelingen met alle duurzaamheidsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Kies voor: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de geraamde kosten, wat het je oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Hazerswoude-Rijndijk die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hazerswoude-rijndijk

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te verminderen. In het rapport wordt zorgvuldig vermeld welke maatregelen interessant zijn, wat het kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een energie-expert komt op locatie langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze persoon check jouw huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Elke maatwerkadviseur is objectief en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een autonome energiecoach / deskundige. Gecertificeerde en bedreven energieadviseurs kan je vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hazerswoude-Rijndijk (februari 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieadvies geeft een schema met diverse vergroeningsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), het verbeteren van buitenmuurisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In onze stappenplan laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een onafhankelijke maatwerk adviseur. Professionele energieadviseurs zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Wij adviseren om verschillende offertes te ontvangen van deskundige maatwerkadviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is essentieel. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een opsomming met potentiële maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Hazerswoude-Rijndijk.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs loopt door de woning en beschrijft welke duurzame investeringen hun doel goed bereiken. Binnen een paar dagen stuurt hij een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel beschrijven ze eigenschappen zoals een kostenbegroting, de besparing per jaar en de totale terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Hazerswoude-Rijndijk laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij technici, isolatiebedrijven en installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energie specialist jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Hazerswoude-Rijndijk vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een professionele maatwerk-adviespartij. Het is slim om een expert uit de regio te benaderen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel behandelen we bedrijfsnamen en adresgegevens van goede maatwerkadviesbureaus die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Fluit VastgoedHobbemastraat 92391XAHazerswoude-Dorp
Alphaplan B.V.Henry Dunantweg 42402NPAlphen aan den Rijn
Woondroom AlphenHooftstraat 332406GDAlphen aan den Rijn
MoveNext – duurzaam adviesSisalbaan 5 A2352AZLeiderdorp
Groene Vrijdag Duurzaam WoningadviesBuntgras 172318TALeiden
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Hazerswoude-Rijndijk

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hazerswoude-Rijndijk met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om te beginnen met je aanvraag.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningeigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Het is lastig waar je moet beginnen! Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in verschillende bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In het stuk hieronder behandelen we de meest voorkomende energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over gevelisolatie.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Hazerswoude-Rijndijk

 1. Een gunstigere energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (bekijk meer info over isolatie)€1740,00€240,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11775,00€685,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4800,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3310,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€415,00€58,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €475,00€48,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk adviseurs en begin vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Hazerswoude-Rijndijk is onmisbaar om te gaan besparen. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Dit heeft veel voordelen: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is een groene investering, je hebt minder last van geluidsoverlast en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Goed om te weten: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €116,50per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. CV-ketel op gas. Hij werkt met warmte van natuurlijke warmtebronnen. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerperiode kan het jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder delen we extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en levert warm tapwater in huis. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hazerswoude-Rijndijk: een betaalbaar alternatief en werkt ook uitstekend bij huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Engie, Budget Energie, Vattenfall & Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers, Oxxio, Vandebron. Met de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een set met 10 zonnepanelen is al te plaatsen voor €4.850 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Hazerswoude-Rijndijk laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboilersysteem bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het gehele systeem levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het verwarmen van water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.550 (met montage).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen ramen we op +/- €225,00 – €425,00 per IR-paneel.

Voordelige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Hazerswoude-Rijndijk. Bijgaand vind je daarom een schema met effectieve en interessant geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Hazerswoude-Rijndijk!

Vraag naar het adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Hazerswoude-Rijndijk: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die uit te voeren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan vertelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en bekijkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Hazerswoude-Rijndijk

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje delen wij bruikbare informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Hazerswoude-Rijndijk.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, dak, (spouw)muur, wanden, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in februari 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Alphen aan den Rijn biedt mogelijk ook diverse lokale subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Alphen aan den Rijn zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Hazerswoude-Rijndijk afsluiten in februari 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook relevant voor o.a. Nieuwe Wetering, Koudekerk aan den Rijn en Oude Wetering).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. spouwmuurisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, dakisolatie, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Alphen aan den Rijn.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Hazerswoude-Rijndijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hazerswoude-Rijndijk?

Dit energie maatwerkadvies Hazerswoude-Rijndijk is een besparingsadvies inclusief suggesties voor het vergroenen van je woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit energieplan biedt per maatregel de verwachte prijzen en de besparing. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In dat geval is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het toont aan welke aanbevelingen jouw huis duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit advies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, de totale oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €250,00 t/m €345,00. Voor een doorsnee huis kost het advies op maat ongeveer €275,00. Het is slim om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Hazerswoude-Rijndijk te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden geïnformeerd over het financiële plaatje en de geraamde terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Hazerswoude-Rijndijk voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw inspectierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een verbeterde energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie