Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Alphen aan den Rijn

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is moeilijk waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of zonnepanelen op het dak leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Alphen aan den Rijn is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en inspecteert wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies laat jouw zien welke aanbevelingen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energieadvies onderschrijven ze grondig de investering en de terugverdientijd van de populaire energiebesparende maatregelen. Het energiebesparingsadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij komt met een plan met alle duurzame investeringen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel vind je de geraamde kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Alphen aan den Rijn die het huis willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-alphen-aan-den-rijn

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te minderen. In het advies wordt uitvoerig geïllustreerd welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de totale investering is, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor kun je maatregelen overwegen zoals infraroodpanelen, HR++ glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek om jouw doelstellingen door te nemen. Deze persoon neemt jouw huis op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle maatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Let op: De maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Actueel: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een professionele energiedeskundige. Deskundige en ervaren energieadviseurs zoek je via centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Alphen aan den Rijn (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het rapport geeft een schema met verschillende energiebesparende maatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, het verbeteren van gevelisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In onze stappenplan leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een erkende energieadviseur. Erkende energie adviseurs check je op het Centraal Register Techniek en via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerkadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te raden om verschillende offertes te verkrijgen van erkende experts. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Wees zo gedetailleerd mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website krijg je een overzicht van opties die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Alphen aan den Rijn.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau komt langs en rekent uit welke opties doelgericht zijn. Niet veel later verstuurt hij het doorberekende energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen bekijk je informatie zoals de kosten, de besparing en de geraamde terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Op dat moment kun je iets meer de diepte in.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Alphen aan den Rijn laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie specialisten en installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je woonhuis?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Alphen aan den Rijn vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gecertificeerde energie expert. Het is wijs om een energieadviseur rondom je woonplaats te kiezen. Ze kennen het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de onderstaande tabel check je adres details van mogelijk beschikbare maatwerkadviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Alphen aan den Rijn. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Alphaplan B.V.Henry Dunantweg 42402NPAlphen aan den Rijn
Woondroom AlphenHooftstraat 332406GDAlphen aan den Rijn
Corduard ConsultingDominicanenlaan 122408KHAlphen aan den Rijn
Fluit VastgoedHobbemastraat 92391XAHazerswoude-Dorp
MoveNext – duurzaam adviesSisalbaan 5 A2352AZLeiderdorp
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Alphen aan den Rijn

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Alphen aan den Rijn die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningbezitters willen beginnen met energie besparen. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In deze gids kan je aan de slag met de meest interessante energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Bekijk ook onze pagina met informatie over dakisolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Alphen aan den Rijn

 1. Een gunstige energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (bekijk meer info over isolatie)€2145,00€175,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11150,00€625,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5275,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2920,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€500,00€33,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €19,25€31,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Vind een energiedeskundige en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Alphen aan den Rijn is onmisbaar om te gaan besparen. Middels het isoleren van glas, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Het kent gunstige effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Advies: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele CV-ketel. Het genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Jouw stroom kan jij eventueel verkrijgen middels innovatieve zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden heeft het systeem ook een koelende werking. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand vind je praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Alphen aan den Rijn: is een stuk betaalbaarder en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie, Essent of Vandebron, United Consumers, Powerpeers, Oxxio, Delta. Via de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een complete installatie van 10 panelen is al te plaatsen voor €4.700 en verdien je terug in zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Alphen aan den Rijn laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler betekent één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor het water. Het boilersysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om warm water te produceren. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) komt uit op ongeveer €3.800 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €230,00 tot €375,00 per warmtepaneel.

Voordelige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Alphen aan den Rijn. In de box hieronder kan je aan de slag met een lijstje met krachtige en gunstig geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Alphen aan den Rijn!

Regel een adviesgesprek en ontdek hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Alphen aan den Rijn: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat duurzame investeringen die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit energieplan deelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd het huis opnieuw verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur doet een grondige check en checkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Alphen aan den Rijn

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand tref je up-to-date info over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Alphen aan den Rijn.

 • Isolatie-subsidie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerk aan wanden, vloer, ramen, (spouw)muur, gevel.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Alphen aan den Rijn heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Alphen aan den Rijn kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Alphen aan den Rijn aanvragen in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Leiderdorp, Kaag en Braassem en Bodegraven-Reeuwijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Alphen aan den Rijn.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Alphen aan den Rijn

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Alphen aan den Rijn?

Dit energie maatwerkadvies Alphen aan den Rijn is een besparingsadvies met daarin concrete maatregelen voor de vergroening van een woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van het dak of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit advies geeft per maatregel de kosten en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor VVE’s en particulieren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die gevallen is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het toont aan welke alternatieven jouw woning verduurzamen. D.m.v. dit plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €190,00 tot wel €300,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je ongeveer €250,00. Tip: het is handig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Alphen aan den Rijn te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het bureau checkt bij bewoners de woonwensen om het gebouw te verbeteren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. In het document vinden bewoners ook de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Alphen aan den Rijn voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een duurzamere energieprestatie geeft een voordelige energierekening, een prettige omgeving om in te werken, een lager tarief qua milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Check RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie