Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Benthuizen

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een Energiebesparing Maatwerkadvies Benthuizen is daarvoor in het leven geroepen Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en analyseert waar besparingen mogelijk zijn. Het uiteindelijke advies geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat optimaliseren. In het verduurzamingsrapport bieden ze gedetailleerd de kosten en het rendement van de populaire verduurzamingsmaatregelen. Het energiebesparingsadvies is een uitkomst voor alle particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke duurzame investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je krijgt een energiebesparingsadvies met alle duurzame investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp kun je meer info vinden over een kostenbegroting wat de effecten zijn en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Benthuizen die hun huis willen vergroenen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-benthuizen

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor bedrijven en particulieren dat helpt om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te drukken. In het plan wordt grondig beschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat kader heb je de keuze uit maatregelen zoals HR++ glas, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een energiecoach neem contact op om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon check jouw huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij genereert een digitaal rapport met alle maatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De inspecties moeten gedaan worden door een gecertificeerde expert op het gebied van energie . Deskundige en ervaren energieadviseurs bekijk je op centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Benthuizen (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieplan geeft een schema met verschillende maatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het plaatsen van spouwmuurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende tekst delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een betrouwbare maatwerk adviseur. Erkende EPA-adviseurs kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: ga uitsluitend voor partijen die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie experts kunnen zelf een prijs berekenen. Het is wijs om minimaal 2 offertes aan te vragen van gediplomeerde adviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo precies als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een advies met werkzaamheden waar je mee kunt starten. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Benthuizen.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De energie specialist komt bij je thuis en beschrijft welke energiebesparingsmaatregelen doeltreffend zijn. Vervolgens stuurt hij een betrouwbaar energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen noteren ze bijzonderheden als de verwachte kosten, het rendement en de geraamde terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Hier kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Benthuizen laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-partijen en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of de energie specialist hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw pand?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Benthuizen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gekwalificeerde adviseur. Het is beter om een expert uit de regio te benaderen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In het schema hieronder tref je contactgegevens van erkende specialisten die werkzaam zijn binnen de gemeente Alphen aan den Rijn. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Smits van Burgst Raadgevend IngenieursbureauBaron de Coubertinlaan 82719ELZoetermeer
Helix adviesMeridiaan 262801DAGouda
Veilig Vitaal Vastgoed B.V.Zuidelijk Halfrond 42801DDGouda
RabexDiamant 692719RZZoetermeer
AAA-Lex Offices B.V.Rokkeveenseweg 40 A2712XZZoetermeer
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Benthuizen

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Benthuizen waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen beginnen met energie besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het stuk hieronder beschrijven we de meest populaire maatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over LED-lampen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Benthuizen

 1. Beperk de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Een gunstigere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (lees meer over isolatie)€3620,00€375,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11025,00€780,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4655,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3095,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€335,00€56,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €18,00€29,00 p/jaar
Kosten en baten van duurzaamheidsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek een adviseur en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Benthuizen is onmisbaar om te gaan besparen. Middels het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte binnenshuis. De effecten zijn positief: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van meer comfort in huis, je stoot minder CO-2 uit, je beperkt het geluid van buiten en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Noemenswaardig: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Jouw stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder vind je relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en verhit al je tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Benthuizen: is een stuk betaalbaarder en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is duurzaam en je bespaart flink op de energiekosten. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Vattenfall, Budget Energie, Engie & Vandebron, Powerpeers, Delta, United Consumers, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.600 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 – 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Wil je zonnepanelen in Benthuizen laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor het water. Het systeem levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het gebruik van warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.950 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen verstoring van de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €195,00 tot €500,00 per paneel.

Voordelige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Benthuizen. Onderstaand vind je daarom een schema met doelgerichte en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Benthuizen!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Benthuizen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat nuttige maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit advies geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en controleert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een duurzaam energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzaam je woning met subsidies in Benthuizen

Alle huizen in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder vind je actuele informatie de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Benthuizen.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, dak, ramen, vloer, (spouw)muur.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Alphen aan den Rijn heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Alphen aan den Rijn zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Benthuizen gebruiken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Ter Heijde, Gelderswoude en Poeldijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, zonneboilers, warmtepompen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Alphen aan den Rijn.
 • Verhoog je eigen hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Benthuizen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Benthuizen?

Een energie maatwerkadvies Benthuizen is een besparingsadvies met suggesties voor het verduurzamen van jouw woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het installeren van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsrapport komt per maatregel met de investering en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die gevallen is dit adviesrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het toont aan welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Aan de hand van dit besparingsadvies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden berekend op basis van het type huis, oppervlakte en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €185,00 t/m €305,00. Voor een standaard huis betaal je voor het advies zo’n €275,00. Het is slim om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Benthuizen op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners het wensenlijstje om het flatgebouw energiezuinig te krijgen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de opbrengsten per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Benthuizen voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw document toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan een lagere maandafrekening, meer comfort, extra voordeel op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Bezoek RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie