Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Poeldijk

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Er zijn veel opties, waar begin in? Ga ik eerst mijn woning isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Poeldijk geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en analyseert waar de kansen liggen. Het energieplan laat jouw zien welke alternatieven het energieverbruik laten dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energieplan onderzoek je in detail de kosten en het rendement van de verschillende investeringsopties. Het energiebesparingsadvies is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke opties jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij biedt een energieplan met alle potentiële maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Onder andere: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per maatregel krijg je inzicht in de geschatte kosten, het rendement en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Poeldijk die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-poeldijk

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor privé-woningen en kantoren dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te reduceren In het plan wordt grondig beschreven wat je kunt doen, wat de totale investering is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas. Het is niet ingewikkeld. Een energie-expert komt op locatie langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon analyseert het huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport wordt opgemaakt met daarin duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Let op: De maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je een subsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een objectieve expert op het gebied van energie . Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Poeldijk (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit advies helpt je op weg met bruikbare maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het verhogen van de isolatie van buitenmuren en het gebruik van een zonneboiler. In de box hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een ervaren energie-specialist. Objectieve adviesbedrijven kan je vergelijken op de website van het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is aan te raden om diverse offertes te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde energie specialisten. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak is vastgelegd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een opsomming met groene maatregelen waar je mee kunt starten. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Poeldijk.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een adviseur komt langs en stelt vast welke energiebesparingsmaatregelen doeltreffend zijn. Niet veel later verstuurt hij een goed energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel lees je bijzonderheden als de verwachte kosten, de besparing en de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Poeldijk laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energie specialist daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw woonruimte?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Poeldijk vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gediplomeerde specialist. Het is aan te raden om een specialist nabij jouw woonplaats te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de bijgaande tabel delen we contactgegevens van erkende vakmensen die diensten aanbieden in de gemeente Westland. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Breman Woningbeheer Zuid-West B.V.Braillestraat 182652XVBerkel en Rodenrijs
WepalNaaldwijkseweg 1032691RDs-Gravenzande
AAA-Lex Offices B.V.Rokkeveenseweg 40 A2712XZZoetermeer
Bouwman Energielabel en MaatwerkadviesWilhelminastraat 1052651ESBerkel en Rodenrijs
RPS advies- en ingenieursbureau B.V.Elektronicaweg 22628XGDelft
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Poeldijk

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Poeldijk die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen beginnen met energie besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In onze keuzegids check je de meest geschikte energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over radiator isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Poeldijk

 1. Verlaging van de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk hier meer info)€3310,00€375,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10650,00€740,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4710,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3380,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€420,00€30,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €465,00€40,00 p/jaar
Kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Poeldijk is een hele goede keuze. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer houd je de warmte binnen. De effecten zijn positief: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, het is goed voor het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de HR-ketel op gas. Het pakt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte delen wij aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Poeldijk: gunstig geprijsd en is een goede oplossing voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Budget Energie, Eneco, GreenChoice en Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Vandebron, Powerpeers. Met de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een complete installatie van 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.050 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met oriëntatie op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Voordelig zonnepanelen in Poeldijk laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om warm water te produceren. Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) is er al voor €3.650 (met installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen verstoring van de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €205,00 tot €525,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Poeldijk. In het gedeelte hieronder verstrekken we een weergave met doelgerichte en aantrekkelijk geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Poeldijk!

Regel een adviesgesprek en vind uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Poeldijk: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat allerlei maatregelen die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Dit energieadvies laat woningeigenaren ook zien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label toont hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een duurzaam energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Een duurzame woning met subsidies in Poeldijk

Bestaande woningen in Provincie Zuid-Holland moeten een stuk duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder check je nuttige info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Poeldijk.

 • Landelijke subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan vloer, wanden, gevel, dak, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Westland biedt mogelijk aanvullende individuele subsidiepotjes of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westland tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Poeldijk bekijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. De Lier, s-Gravenzande en Monster).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor vloerisolatie, warmtepompen, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westland.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Poeldijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Poeldijk?

Het energie maatwerkadvies Poeldijk is een adviesplan met suggesties voor de vergroening van jouw woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van het dak of gevel, het installeren van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het plan bespreekt per maatregel de verwachte kosten en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op dat moment is dit energieadvies vereist. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is concreet en vertelt welke maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Door middel van dit plan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De tarieven liggen tussen de €230,00 tot en met €335,00. Voor een standaard huis kost het energieadvies je gemiddeld €260,00. Het is aan te raden om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Poeldijk op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Poeldijk voor bedrijven. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie draagt bij aan een gunstigere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor meer info.

Plaats een reactie