Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing De Lier

De hoogte van de energierekening beperken? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies De Lier is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en inspecteert wat de opties zijn. Het uiteindelijke advies verduidelijkt welke opties een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat optimaliseren. In het energiebesparingsadvies onderzoek je in detail de kosten en baten van de verschillende investeringskeuzes. Het energieadvies is aan te raden voor alle particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies toont welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij schrijft een rapport met aanbevelingen met alle energiebesparende maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Onder andere: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze krijg je inzicht in een kostenbegroting wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in De Lier die het huis willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-de-lier

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te minimaliseren. In het document wordt nauwkeurig omschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hierbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere warmtepomp, vloerisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, HR++ glas. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert neem contact op om kennis te maken. Deze vakman neemt de woning op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de verduurzamingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en het totale rendement Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een onafhankelijke energiecoach / deskundige. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs kun je zoeken via het platform centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in De Lier (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het adviesplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitengevels met EPS en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende alinea leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een onafhankelijke energie-expert. Deskundige adviesbedrijven zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is aan te bevelen om diverse offertes op te zoeken van gecertificeerde adviesbureaus. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel details als je kunt. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een overzicht van mogelijk interessante maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in De Lier.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het adviesbureau bezoekt je aan huis en inspecteert welke investeringen hun doel goed bereiken. Kort daarop stuurt hij een kwalitatief energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Aangaande deze energiemaatregelen delen ze onderdelen zoals het kostenplaatje, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in De Lier laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij isolatiebedrijven en professionele installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je huis?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur De Lier vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gediplomeerde energie specialist. Het is slim om een specialist nabij jouw woonplaats te contacteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de onderstaande tabel bieden we namen en adressen van mogelijk beschikbare energie adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Westland. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Breman Woningbeheer Zuid-West B.V.Braillestraat 182652XVBerkel en Rodenrijs
WepalNaaldwijkseweg 1032691RDs-Gravenzande
AAA-Lex Offices B.V.Rokkeveenseweg 40 A2712XZZoetermeer
Bouwman Energielabel en MaatwerkadviesWilhelminastraat 1052651ESBerkel en Rodenrijs
RPS advies- en ingenieursbureau B.V.Elektronicaweg 22628XGDelft
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van De Lier

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in De Lier waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningbezitters zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In de tekstblokjes hieronder check je de gunstigste maatregelen voor je pand. Bekijk tevens meer informatie over LED-verlichting.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in De Lier

 1. Een gunstige energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer info)€4325,00€440,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6095,00€745,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4975,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2840,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€480,00€28,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €6,45€6,65 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verschillende besparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in De Lier is een minimale vereiste. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Dit heeft veel voordelen: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het klimaat, je beperkt het geluid van buiten en je huis is interessanter op de markt. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Noemenswaardig: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Het genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Je stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte bekijk je meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en maakt het tapwater warm. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp De Lier: is een stuk minder duur en werkt ook uitstekend bij woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Eneco, Essent, Vattenfall of Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta. Doordat je mag salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.050 en verdien je terug in zo’n 6 – 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in De Lier kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten dat nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.750 (incl. installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Wat dit zo prettig maakt is: geen verstoring van de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €170,00 – €525,00 per IR-paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in De Lier. Onderstaand verstrekken we een overzicht met populaire en aantrekkelijk geprijsde energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in De Lier!

Zet een adviesgesprek in de agenda en krijg inzicht in hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel De Lier: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat duurzame investeringen die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het energielabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een actueel energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Verduurzaam je woning met subsidies in De Lier

Bestaande woningen in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje verstrekken we nuttige info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in De Lier.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan vloer, dak, (spouw)muur, ramen, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Westland heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westland vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening De Lier afsluiten in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met een financiering door eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We vertellen je er graag meer over (ook handig voor o.a. Naaldwijk, Monster en Honselersdijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westland.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in De Lier

Wat is maatwerkadvies energiebesparing De Lier?

Het energie maatwerkadvies De Lier is een adviesplan met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het document bespreekt per maatregel het budget en de terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op dat moment is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden gebaseerd op huistype, het woonoppervlakte en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €230,00 tot wel €320,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €260,00. Het is aan te raden om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in De Lier te verkrijgen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als afvaardiging van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het adviesbedrijf inventariseert bij de bewoners het wensenlijstje om het gebouw te optimaliseren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Uiteraard inclusief de uiteindelijke kosten en de geraamde terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in De Lier voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw plan bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een verbeterde energieprestatie leidt tot lagere maandelijkse energielasten, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzame oplossingen. Tip: op de site van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie