Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Honselersdijk

Besparen op de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Honselersdijk is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies stelt bloot welke investeringen doeltreffend zijn in jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energieadvies bieden ze uitvoerig de kosten en de terugverdientijd van de getoonde maatregelen. Het energieplan is aantrekkelijk voor particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij komt met een plan met alle energiebesparende maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Kies voor: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per keuze krijg je inzicht in het budget, wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Honselersdijk die hun woning duurzamer willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-honselersdijk

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor particuliere en zakelijke objecten dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te verkleinen. In het rapport wordt uitvoerig beschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daarbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler. Het is niet ingewikkeld. Een maatwerkadviseur belt jouw voor een afspraak om samen jouw woning door te spreken. Deze deskundige check jouw huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij genereert een digitaal rapport met daarin vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Let op: Elke maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een onafhankelijke specialist. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs zijn vindbaar op het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Honselersdijk (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsrapport biedt een lijst met innovatieve energiebesparende maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van buitenmuurisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. Hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een neutrale maatwerkadviseur. Gekwalificeerde maatwerkadviesbureaus kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: ga uitsluitend voor partijen die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviesbureaus kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is nuttig om minimaal 2 offertes op te zoeken van onafhankelijke adviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste offerte is dan veel minder complex.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een lijst met maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Honselersdijk.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs komt op locatie en berekent welke duurzame investeringen aan te bevelen zijn. Niet veel later stuurt hij een onderbouwd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen noteren ze informatie zoals de geraamde kosten, de jaarlijkse besparing en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Honselersdijk laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-vakmannen en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Het kan nuttig zijn dat het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je pand?

Informeer bij energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Honselersdijk vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een neutrale energieadviseur. Het is wijs om een maatwerkadviseur rondom je woonplaats te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de bijgaande tabel doorzoek je adresgegevens van mogelijk interessante maatwerkadviesbureaus die werkzaam zijn binnen de gemeente Westland. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Breman Woningbeheer Zuid-West B.V.Braillestraat 182652XVBerkel en Rodenrijs
WepalNaaldwijkseweg 1032691RDs-Gravenzande
AAA-Lex Offices B.V.Rokkeveenseweg 40 A2712XZZoetermeer
Bouwman Energielabel en MaatwerkadviesWilhelminastraat 1052651ESBerkel en Rodenrijs
RPS advies- en ingenieursbureau B.V.Elektronicaweg 22628XGDelft
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Honselersdijk

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Honselersdijk die meteen voor jouw klaar staan. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zouden graag energie willen besparen. Maar wat zijn goede opties? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder vind je de meest populaire maatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over radiatorfolie.

Het comfort van een energiezuinige woning in Honselersdijk

 1. Een lagere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (meer over woningisolatie)€1005,00€275,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10275,00€635,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4590,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3090,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€305,00€42,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €19,50€31,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Zoek beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Honselersdijk is onmisbaar om te gaan besparen. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het klimaat, het functioneert tevens als een geluidswal en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn allerlei subsidies te kiezen. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasgestookte CV-ketel. Hij gebruikt energie van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand bieden we praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en warmt het water op om te douchen (tapwater). Het gasverbruik kan dan naar 0. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Honselersdijk: een betaalbaar alternatief en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, GreenChoice, Engie, Budget Energie of Delta, Vandebron, United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een goede set met 10+ panelen is al te plaatsen voor €5.150 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Honselersdijk laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat voor warm water. Het gehele systeem zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de aanleg van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.350 (met installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: minder last van luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €245,00 – €325,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Honselersdijk. In dit blokje check je een overzicht met krachtige en aantrekkelijk geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Honselersdijk!

Zet een adviesgesprek in de agenda en ontdek hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Honselersdijk: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsadvies deelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis verder verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur komt je huis en checkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een duurzaam energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning duurzaam maken met subsidies in Honselersdijk

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten energiezuniger worden en op termijn volledig los van het gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder tref je nuttige info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Honselersdijk.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, (spouw)muur, ramen, vloer, gevel.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Westland biedt mogelijk aanvullende individuele subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westland vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Honselersdijk gebruiken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Bergschenhoek, Maasdijk en Bleiswijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee particulieren en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westland.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Honselersdijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Honselersdijk?

Dit energie maatwerkadvies Honselersdijk is een plan met concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsadvies komt per maatregel met de minimale prijzen en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huiseigenaren die willen verduurzamen en een subsidie nodig hebben.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die gevallen is dit energieplan vereist. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is concreet en vertelt welke investeringen helpen om de energiekosten te reduceren. A.d.h.v. dit advies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van het huis, en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €230,00 t/m €295,00. Voor een doorsnee huis is het tarief circa €250,00. Het is goed om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Honselersdijk aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het bureau kijkt samen met bewoners naar de eisen en wensen om het flatgebouw te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. Uiteraard inclusief het financiële plaatje en de opbrengsten per jaar.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Honselersdijk voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een groenere energieprestatie mondt uit in een lagere maandafrekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie