Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bleiswijk

De hoogte van de energierekening beperken? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Bleiswijk biedt uitkomst! Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en test waar besparingen mogelijk zijn. Het energieplan geeft inzicht in welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het advies bieden ze heel specifiek de kosten en het rendement van de getoonde duurzame opties. Het plan is aan te raden voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij biedt een maatwerkrapport met alle mogelijk interessante maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Onder andere: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de investering, wat de effecten zijn en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Bleiswijk die hun woning duurzamer willen maken en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-bleiswijk

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te verminderen. In het onderzoek wordt heel concreet aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een energiedeskundige belt jouw voor een afspraak om kennis te maken. Deze vakman neemt jouw huis op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle maatregelen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten en het totale rendement Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur is objectief en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een gediplomeerde expert op het gebied van energie . Gediplomeerde en onpartijdige energieadviseurs check je de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bleiswijk (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het document geef je inzicht in innovatieve verduurzamingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitengevels met glaswol en het installeren van zonnecellen. Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een professionele energie-expert. Geschikte adviesbedrijven kan je bekijken op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerk-adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is verstandig om meerdere offertes op te vragen van betrouwbare specialisten. Geef een duidelijke briefing. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel details als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Komt er een specialist langs? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een overzicht van duurzame investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Bleiswijk.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een adviseur brengt een bezoek aan huis en stelt vast welke duurzaamheidsmaatregelen aan te bevelen zijn. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een gefundeerd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen beschrijven ze aspecten zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse besparing en de geraamde terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Bleiswijk laten uitvoeren). De adviseur weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energie specialist hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je pand?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Bleiswijk vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gecertificeerde specialist. Het is verstandig om een adviesbureau nabij jouw woonplaats te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Bijgaand delen we namen en adressen van kwalitatieve maatwerkadviseurs die actief zijn in de gemeente Lansingerland. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Breman Woningbeheer Zuid-West B.V.Braillestraat 182652XVBerkel en Rodenrijs
WepalNaaldwijkseweg 1032691RDs-Gravenzande
AAA-Lex Offices B.V.Rokkeveenseweg 40 A2712XZZoetermeer
Bouwman Energielabel en MaatwerkadviesWilhelminastraat 1052651ESBerkel en Rodenrijs
RPS advies- en ingenieursbureau B.V.Elektronicaweg 22628XGDelft
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Bleiswijk

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bleiswijk die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen beginnen met energie besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder delen we de aantrekkelijkste duurzame oplossingen voor je appartement. Check ook meer informatie over woning ventilatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Bleiswijk

 1. Een gunstigere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Verbeter je binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (klik voor meer over isolatie)€1445,00€225,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5385,00€1010,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5435,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2915,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€380,00€37,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €600,00€50,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Bekijk adviseurs en plan een afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Bleiswijk is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van de muur, het dak, en vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dat heeft veel pluspunten: je kan besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van geluidsoverlast en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Noemenswaardig: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels innovatieve zonnepanelen. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor verkoeling. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand check je handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Bleiswijk: een betaalbaar alternatief en is een goede oplossing voor wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Engie, Budget Energie, Eneco of Vandebron, Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, Delta. Met de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost ongeveer €4.650 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 – 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Bleiswijk laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak en een buffervat voor het water. Het verwarmingssysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om water te verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (200 liter vat) is er al voor €3.600 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €150,00 t/m €500,00 per element.

Andere praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Bleiswijk. Onderstaand verstrekken we een weergave met effectieve en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Bleiswijk!

Plan een adviesgesprek in en kom erachter hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Bleiswijk: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt allerlei maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het concept plan toont bovendien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en controleert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label toont hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Een duurzame woning met subsidies in Bleiswijk

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder lees je nuttige info over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Bleiswijk.

 • Subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak, wanden, ramen, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Lansingerland heeft mogelijk verschillende particuliere subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Lansingerland zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Bleiswijk gebruiken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook handig voor o.a. Delfgauw, Naaldwijk en Berkel en Rodenrijs).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee particulieren en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, vloerisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Lansingerland.
 • Laat je hypotheek aanpassen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Bleiswijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bleiswijk?

Dit energie maatwerkadvies Bleiswijk is een adviesrapport met verschillende opties voor het duurzamer maken van jouw woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de woning verwarmen met een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het adviesplan behandelt per maatregel het kostenplaatje en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor huizeneigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor deze situaties is dit rapport verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat je zien welke investeringen jouw huis duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, de totale oppervlakte en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €230,00 – €310,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €275,00. Het is goed om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Bleiswijk aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door die strategie kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen inkopen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners het wensenlijstje om het appartementencomplex te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. In het rapport vinden de eigenaren ook de totale benodigde investering en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Bleiswijk voor gebouwen. Het utiliteitsbouw energierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een hogere energieprestatie mondt uit in een lagere maandafrekening, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie