Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Lansingerland

De uitgaven aan je energierekening reduceren? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Lansingerland kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn. Het rapport verduidelijkt welke werkzaamheden doeltreffend zijn in jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het advies beschrijven ze gedetailleerd de kosten en de terugverdientijd van de bekende verduurzamingsopties. Het verduurzamingsrapport is bedoeld voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke duurzame investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij schrijft een maatwerkadvies met alle werkzaamheden waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de verwachte prijzen, de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Lansingerland die hun huis willen vergroenen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-lansingerland

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te minderen. In het onderzoek wordt uitvoerig beschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat het allemaal kost, en hoeveel je gaat besparen. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een specialist op het gebied van energie komt langs voor inspecties en voor een persoonlijk advies. Deze expert check jouw huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten en het totale rendement Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een erkende specialist op het gebied van energie. Deskundige en objectieve energieadviseurs tref je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Lansingerland (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het adviesplan geeft een schema met alle duurzaamheidsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het verhogen van de isolatiewaarde van buitengevels en het installeren van zonnecellen. In de box hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een onafhankelijke maatwerkadviseur. Erkende vakmensen check je op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is slim om meerdere offertes op te zoeken van deskundige adviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De bijeenkomst is bepaald? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een overzicht van energiebesparende maatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Lansingerland.

 4. Het energierapport doornemen

  De adviseur komt thuis langs en berekent welke verduurzamingsmaatregelen passen bij de woning. Op basis hiervan verkrijg je een gefundeerd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel noteren ze details zoals de verwachte prijzen, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Lansingerland laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatie-experts en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woonhuis?

Check energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Lansingerland vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gecertificeerde vakman. Het is beter om een adviesbureau nabij jouw woonplaats te contacteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand behandelen we namen en adressen van goede adviesbureaus die werkzaam zijn binnen de gemeente Lansingerland. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Breman Woningbeheer Zuid-West B.V.Braillestraat 182652XVBerkel en Rodenrijs
WepalNaaldwijkseweg 1032691RDs-Gravenzande
AAA-Lex Offices B.V.Rokkeveenseweg 40 A2712XZZoetermeer
Bouwman Energielabel en MaatwerkadviesWilhelminastraat 1052651ESBerkel en Rodenrijs
RPS advies- en ingenieursbureau B.V.Elektronicaweg 22628XGDelft
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Lansingerland

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Lansingerland waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In de tekstblokjes hieronder noemen we de meest geschikte energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over zonnepanelen installeren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Lansingerland

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Goed voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer over isolatie)€4425,00€440,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10075,00€730,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5245,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2930,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€350,00€55,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1400,00€190,00 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij normale huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Lansingerland is een minimale vereiste. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. Het kent gunstige effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn veel subsidies beschikbaar. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasgestookte CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze hoeveelheid stroom kan je genereren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder delen we relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en pompt warm tapwater door de woning. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Lansingerland: een voordeliger systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is duurzaam en jouw energierekening gaat fors omlaag. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of eventueel een gunstige groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Essent, Budget Energie, GreenChoice of Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta. Doordat je mag salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €4.500 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Lansingerland laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonnecollector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Deze installatie zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.550 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Goede pluspunten zijn: geen verstoring van de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €195,00 – €375,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Lansingerland. Bijgaand vind je daarom een weergave met doelgerichte en interessant geprijsde energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Lansingerland!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Lansingerland: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat nuttige maatregelen die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Het adviesrapport vertelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en analyseert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een uitstekend energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Lansingerland

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand delen we actuele informatie de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Lansingerland.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het laten isoleren van ramen, (spouw)muur, vloer, wanden, dak.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Lansingerland biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Lansingerland kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Lansingerland opvragen in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met een financiering door eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Delft, Midden-Delfland en Westland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Lansingerland.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Lansingerland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Lansingerland?

Het energie maatwerkadvies Lansingerland is een advies inclusief suggesties voor het verduurzamen van jouw woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van het dak of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit advies komt per maatregel met een kostenbegroting en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor VVE’s en particulieren die willen verduurzamen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die gevallen is dit adviesrapport een must. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Door middel van dit rapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, de oppervlakte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €185,00 t/m €325,00. Voor een standaard huis kost het hele traject ongeveer €250,00. Het is aan te raden om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Lansingerland te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Via de regeling kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners de eisen en wensen om het appartementencomplex te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonhuizen. Dit is natuurlijk ook met de uiteindelijke kosten en het rendement.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Lansingerland voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een verbeterde energieprestatie resulteert in gunstigere energierekeningen, een prettige omgeving om in te werken, korting op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Bezoek RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie