Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Midden-Delfland

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik beginnen met woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Midden-Delfland is dan een goede keuze! Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en geeft een toelichting wat er mogelijk is. Het energiebesparingsadvies is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In de aanbevelingen delen ze uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de verschillende duurzame keuzes. Het maatwerkrapport is aantrekkelijk voor particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke duurzame investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij stuurt een energieadvies met alle mogelijk interessante maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Onder andere: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per maatregel check je de kosten, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Midden-Delfland die het huis willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-midden-delfland

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor particuliere en zakelijke objecten dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te verlagen. In dit rapport wordt zorgvuldig vermeld welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval kun je denken aan maatregelen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een energiecoach komt langs voor inspecties en om samen jouw woning door te spreken. Deze adviseur bekijkt grondig de hele woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Jij ontvangt een rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Belangrijk: Een maatwerkadviseur is onafhankelijk en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een gecertificeerde expert. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs contacteren via www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Midden-Delfland (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het rapport helpt je op weg met innovatieve verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, het isoleren van buitengevels met PIR en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een gecertificeerde energie-expert. Gecertificeerde energie specialisten kan je bekijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten kunnen individuele tarieven rekenen. Het is wijs om meerdere offertes te verkrijgen van neutrale energie specialisten. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een opsomming met duurzame investeringen die matchen met jouw situatie. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Midden-Delfland.

 4. Neem het energierapport door

  De energie specialist brengt een bezoek aan huis en onderbouwt welke werkzaamheden doeltreffend zijn. Op basis hiervan stuurt hij een gunstig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel lees je randzaken zoals de minimale prijzen, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Bij deze afspraak kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Midden-Delfland laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-experts en installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of de EPA-adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je huis?

Zoek energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Midden-Delfland vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een ervaren vakman. Het is beter om een maatwerk adviesbedrijf uit de omgeving te zoeken Ze kennen het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de tabel hieronder bieden we gegevens van mogelijke vakmensen die huizen inspecteren in de gemeente Midden-Delfland. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
RPS advies- en ingenieursbureau B.V.Elektronicaweg 22628XGDelft
Bouwman Energielabel en MaatwerkadviesWilhelminastraat 1052651ESBerkel en Rodenrijs
Breman Woningbeheer Zuid-West B.V.Braillestraat 182652XVBerkel en Rodenrijs
PKW B.V.Hooikade 132627ABDelft
PD bouwadviesOmanstraat 102622GZDelft
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Midden-Delfland

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Midden-Delfland waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen minder energie gebruiken. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het gedeelte hieronder introduceren we goede energiebesparende maatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over spouwmuurisolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Midden-Delfland

 1. Een lagere energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (lees meer over isolatie)€2485,00€115,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11750,00€660,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4745,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3170,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€320,00€54,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1025,00€185,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek energiedeskundige en begin vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Midden-Delfland is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een optimaal leefcomfort, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis is interessanter op de markt. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor CV-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan gegenereerd worden d.m.v. een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder delen we handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Midden-Delfland: betaalbaar en zeer geschikt voor wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall, Eneco, Essent en United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron, Delta. Via de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen kost ongeveer €4.600 en verdien je terug in zo’n 6 a 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in Midden-Delfland laten plaatsen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een collector op het dak en een voorraadvat voor warm water. De zonneboiler levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het verwarmen van water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.600 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Reden om dit aan te schaffen: geen ongewenste luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De kosten van warmtepanelen liggen tussen de €245,00 – €525,00 per IR-paneel.

Voordelige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Midden-Delfland. Bijgaand vind je een overzicht met impactvolle en gunstig geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Midden-Delfland!

Vraag adviesgesprek aan en kom erachter hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Midden-Delfland: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt allerlei maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan vertelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis aangepakt? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en checkt de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een gunstig energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Midden-Delfland

Praktisch alle huis in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand delen we actuele informatie de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Midden-Delfland.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan dak, (spouw)muur, vloer, wanden, gevel.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Midden-Delfland heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Delfland zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Midden-Delfland opzoeken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We vertellen je er graag meer over (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Nieuwkoop, Den Haag en Pijnacker-Nootdorp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Delfland.
 • Je hypotheek oprekken: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Midden-Delfland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Midden-Delfland?

Een energie maatwerkadvies Midden-Delfland is een adviesrapport met aanbevelingen voor het duurzamer maken van je pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsadvies geeft per maatregel de minimale prijzen en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor woningeigenaren die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor die situatie is dit adviesplan vereist. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het stelt bloot welke investeringen jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit advies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met het type huis, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die het werk uitvoert. De prijs ligt tussen de €245,00 t/m €315,00. Voor een normale tussenwoning betaal je voor het advies zo’n €275,00. Het is goed om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Midden-Delfland te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten doen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbedrijf inventariseert bij de bewoners de woonwensen om het wooncomplex te optimaliseren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het document vinden bewoners ook de uiteindelijke kosten en het rendement.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Midden-Delfland voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een versterkte energieprestatie geeft een goedkopere energiefactuur, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, lagere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de vergroeningsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor aanvullende details.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie