Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Schipluiden

De hoogte van de energierekening beperken? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Schipluiden geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en inspecteert waar de mogelijkheden liggen. Het plan verduidelijkt welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het comfort verhogen. In het maatwerkrapport bieden ze grondig het kostenplaatje en het rendement van de getoonde duurzame opties. Het energiebesparingsadvies is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies toont welke energiebesparende maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je krijgt een advies met alle werkzaamheden die je kan laten uitvoeren.
 • Bekijk de effecten van: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in het kostenplaatje, de besparing en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Schipluiden die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-schipluiden

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te beperken. In het plan wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de totale besparing is. Hiervoor kun je maatregelen overwegen zoals dakisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken. Deze adviseur loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Hij genereert een digitaal rapport met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De woning-analyse moet gedaan worden door een gediplomeerde energie-expert. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs bekijk je op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Schipluiden (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het adviesplan geef je inzicht in uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met EPS en het plaatsen van een zonneboiler. In onze stappenplan leggen we precies uit wat je moet doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gekwalificeerde maatwerk adviseur. Deskundige adviseurs zijn te vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie experts hanteren heel verschillende tarieven. Het is beter om diverse offertes te ontvangen van gecertificeerde experts. Vul je verwachtingen goed in. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De meeting is afgesproken. Bereid jezelf goed voor. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met groene maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Schipluiden.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau neemt de woning op en stelt vast welke mogelijk interessante maatregelen hun doel goed bereiken. Niet veel later stuurt hij een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel beschrijven ze onderdelen zoals het financiële plaatje, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Hier is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Schipluiden laten uitvoeren). Deze persoon kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Zoek daarom contact met isolatie-experts en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je huis?

Zoek energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Schipluiden vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gediplomeerde energie expert. Wij adviseren om een energie expert nabij jouw woonplaats te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de onderstaande tabel verstrekken we adres-informatie van mogelijk interessante energie adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Midden-Delfland. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
RPS advies- en ingenieursbureau B.V.Elektronicaweg 22628XGDelft
Bouwman Energielabel en MaatwerkadviesWilhelminastraat 1052651ESBerkel en Rodenrijs
Breman Woningbeheer Zuid-West B.V.Braillestraat 182652XVBerkel en Rodenrijs
PKW B.V.Hooikade 132627ABDelft
PD bouwadviesOmanstraat 102622GZDelft
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Schipluiden

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Schipluiden met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen besparen op de energiekosten. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Bijgaand kan je aan de slag met de belangrijkste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Of klik door voor meer informatie over hybride warmtepomp.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Schipluiden

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer info)€3590,00€445,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5830,00€625,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5190,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2845,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€480,00€52,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,75€5,95 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Schipluiden is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is essentieel: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van geluidsoverlast en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de HR-ketel op gas. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder lees je relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en levert warm tapwater in huis. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Schipluiden: gunstig geprijsd en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, GreenChoice, Eneco, Engie en Delta, Vandebron, Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een complete installatie van 10 panelen kan je laten monteren voor €6.000 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Schipluiden laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraad- of opslagvat. Het boilersysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Via een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.050 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €205,00 t/m €325,00 per IR-paneel.

Praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Schipluiden. In de box hieronder kan je aan de slag met een lijstje met impactvolle en goedkope maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Schipluiden!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Schipluiden: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt energiebesparende maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het rapport geeft ook inzicht in wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur komt je huis en analyseert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label toont hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een goed energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning duurzaam maken met subsidies in Schipluiden

Alle woningen in Provincie Zuid-Holland moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand onderzoek je up-to-date info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Schipluiden.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, vloer, wanden, ramen, (spouw)muur.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Midden-Delfland biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidie-middelen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Delfland zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Schipluiden bekijken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Zwammerdam, Pijnacker en Woubrugge).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonneboilers, dakisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Delfland.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Schipluiden

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Schipluiden?

Dit energie maatwerkadvies Schipluiden is een advies met aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit advies behandelt per maatregel het budget en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor huizeneigenaren die willen verduurzamen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor deze situaties is dit energieadvies een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven jouw woning verduurzamen. Met behulp van dit advies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hebben te maken met het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €185,00 tot en met €325,00. Voor een gemiddelde woning betaal je voor het advies zo’n €270,00. Het is aan te bevelen om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Schipluiden te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zo kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen inkopen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners de eisen en wensen om het flatgebouw te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gehele object. In het document vinden bewoners ook de geraamde kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt upgraden. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Schipluiden voor gebouwen. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een verfijnde energieprestatie zorgt voor lagere energiekosten, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie