Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Pijnacker

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met woningisolatie, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Pijnacker kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en test wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek geeft inzicht in welke keuzes jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energiebesparingsadvies onderzoek je heel specifiek het kostenplaatje en het rendement van de potentiële verduurzamingsopties. Het energierapport is ontworpen voor particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke energiebesparende maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij levert een rapport met alle maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Kies voor: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel toont het rapport de kosten, wat het je oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Pijnacker die het huis willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-pijnacker

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor particuliere en zakelijke objecten dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te drukken. In het plan wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, HR++ glas, infraroodpanelen. Het is een eenvoudige procedure. Een energie-expert komt op locatie langs om een goed advies te kunnen geven. Deze expert loopt door de woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een erkende energiedeskundige. Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs contacteren via de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Pijnacker (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het plan bevat een weergaven van alle maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het plaatsen van voorzetwanden en het plaatsen van een zonneboiler. Hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een objectieve adviseur. De juiste bedrijven check je op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is raadzaam om verschillende offertes op te vragen van gediplomeerde adviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf klussen? Wees zo specifiek mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Bereid jezelf goed voor. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een overzicht van duurzaamheidsmaatregelen waar je mee kunt starten. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met de energiecoach in Pijnacker.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het adviesbureau brengt een bezoek aan huis en rekent uit welke duurzaamheidsmaatregelen het meest effectief zijn. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een doorgerekend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen delen ze onderwerpen zoals de investering, de besparing en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Als je hiervoor kiest kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Pijnacker laten uitvoeren). Deze vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij technici, isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of met maatwerkadviesbedrijf hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw pand?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Pijnacker vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een professionele energie expert. Het is raadzaam om een adviesbureau nabij jouw woonplaats te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Bijgaand behandelen we adresgegevens van betrouwbare experts die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
RPS advies- en ingenieursbureau B.V.Elektronicaweg 22628XGDelft
Bouwman Energielabel en MaatwerkadviesWilhelminastraat 1052651ESBerkel en Rodenrijs
Breman Woningbeheer Zuid-West B.V.Braillestraat 182652XVBerkel en Rodenrijs
PKW B.V.Hooikade 132627ABDelft
PD bouwadviesOmanstraat 102622GZDelft
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Pijnacker

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Pijnacker die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om je aanvraag te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder vind je de aantrekkelijkste maatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over aardwarmtepomp.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Pijnacker

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk meer info over isolatie)€4555,00€530,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4735,00€1090,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4975,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3175,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€380,00€44,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €18,75€30,50 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij normale woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Bekijk maatwerkadviseurs en maak een afspraak

Snel besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Pijnacker is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is een absolute must: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het milieu, je beperkt het geluid van buiten en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Noemenswaardig: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €116,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasketel. Het vangt warmte op uit natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De additionele stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder tref je handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en zorgt voor warm tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Pijnacker: een voordeliger systeem en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice, Eneco en Oxxio, Delta, United Consumers, Powerpeers, Vandebron. Doordat je mag salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen kan je laten monteren voor €4.700 en verdien je terug in zo’n 6 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak met voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in Pijnacker laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een geïntegreerde zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in de woning warm water te maken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.300 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: neutraal effect op luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen liggen tussen de €185,00 t/m €400,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Pijnacker. Onderstaand vind je een lijst met handige en aantrekkelijk geprijsde maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Pijnacker!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Pijnacker: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt werkzaamheden die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit energieadvies geeft ook inzicht in wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en calculeert de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat zien hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een uitstekend energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Pijnacker

Bestaande woningen in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzamen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder bespreken we nuttige info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Pijnacker.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, vloer, ramen, (spouw)muur, dak.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Pijnacker-Nootdorp hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidiepotjes of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Pijnacker-Nootdorp kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Pijnacker aanvragen in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Woubrugge, Delfgauw en Nootdorp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizenbezitters hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.
 • Pas je eigen hypotheek aan: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Pijnacker

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Pijnacker?

Dit energie maatwerkadvies Pijnacker is een plan met aanbevelingen voor het vergroenen van je huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het document behandelt per maatregel het kostenplaatje en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je met deze subsidie isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op die momenten is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het toont aan welke investeringen jouw energierekening doen dalen. Middels dit plan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hangen af van het type woning, de oppervlakte van het huis, en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €200,00 t/m €345,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je voor het advies zo’n €275,00. Het is aan te bevelen om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Pijnacker te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Middels deze methode kan men collectief CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energieadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het adviesbedrijf inventariseert bij de bewoners de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het document vinden bewoners ook het financiële plaatje en de verwachte terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Pijnacker voor gebouwen. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Goede energieprestatie mondt uit in lagere energielasten, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Bezoek RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie