Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Pijnacker-Nootdorp

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp kiezen of zonnepanelen op het dak leggen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Pijnacker-Nootdorp kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en zoekt uit waar besparingen mogelijk zijn. Het energierapport toont aan welke werkzaamheden een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het energielabel verbeteren. In het maatwerkadvies vind je heel specifiek de kosten en de terugverdientijd van de getoonde woningaanpassingen. Het maatwerkrapport is ontworpen voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij verstrekt een maatwerkadvies met alle werkzaamheden die je kan laten uitvoeren.
 • Bekijk de effecten van: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderdeel lees je de verwachte kosten, de besparing en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Pijnacker-Nootdorp die hun huis willen vergroenen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-pijnacker-nootdorp

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor particuliere en zakelijke objecten dat helpt om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te minderen. In het rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Daaromtrent kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energiedeskundige komt op locatie langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze expert check jouw huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: De maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een deskundige energieadviseur. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs zoek je via de website centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Pijnacker-Nootdorp (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het adviesplan geeft een overzicht met bruikbare duurzame oplossingen die geschikt zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), buitengevelisolatie met steenwol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hierna laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een ervaren energie-specialist. Gediplomeerde adviesbedrijven kan je bekijken op Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Het is raadzaam om minimaal 2 offertes te ontvangen van betrouwbare specialisten. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Wees heel concreet. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal word je geleid naar een lijst met duurzaamheidsmaatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Pijnacker-Nootdorp.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De energie specialist komt op locatie en bekijkt welke investeringen aan te bevelen zijn. Binnen een paar dagen ontvang je een compleet energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel toont het rapport informatie zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse besparing en ook de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Op dat moment kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Pijnacker-Nootdorp laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je huis?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Pijnacker-Nootdorp vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een onafhankelijke energieadviseur. Het is wijs om een maatwerk adviesbedrijf uit de regio te contacteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Bijgaand lees je namen en adressen van mogelijk beschikbare energie specialisten die werkzaam zijn binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
RPS advies- en ingenieursbureau B.V.Elektronicaweg 22628XGDelft
Bouwman Energielabel en MaatwerkadviesWilhelminastraat 1052651ESBerkel en Rodenrijs
Breman Woningbeheer Zuid-West B.V.Braillestraat 182652XVBerkel en Rodenrijs
PKW B.V.Hooikade 132627ABDelft
PD bouwadviesOmanstraat 102622GZDelft
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Pijnacker-Nootdorp

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Pijnacker-Nootdorp waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen hun energierekening minderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder delen we de meest interessante energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Check ook meer informatie over zonnepanelen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Pijnacker-Nootdorp

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (bekijk meer info over isolatie)€2395,00€135,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11600,00€725,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4550,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3030,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€340,00€40,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1350,00€185,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Pijnacker-Nootdorp is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: je energiefactuur wordt flink minder, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Het genereert warmte uit de buitenlucht, bodem of water. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand ontdek je relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je woning kan dan helemaal van het gas los. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Pijnacker-Nootdorp: een relatief goedkoop systeem en kan goed functioneren in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice of Delta, Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers, Powerpeers. Doordat je mag salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een complete installatie van 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.550 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Pijnacker-Nootdorp laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraad- of opslagvat. Het boilersysteem levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om warm water te produceren. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €4.000 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is vaak zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alles over infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Wat dit zo prettig maakt is: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €200,00 – €375,00 per element.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Pijnacker-Nootdorp. Hieronder doorzoek je een lijst met krachtige en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Pijnacker-Nootdorp!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Pijnacker-Nootdorp: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat duurzame investeringen die goed uitvoerbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsrapport laat woningeigenaren ook zien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een actueel energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Pijnacker-Nootdorp

Praktisch alle huis in Provincie Zuid-Holland moeten energiezuniger worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand delen we bruikbare informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Pijnacker-Nootdorp.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van dak, ramen, (spouw)muur, gevel, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Pijnacker-Nootdorp tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Pijnacker-Nootdorp afsluiten in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Den Haag, Delft en Lansingerland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaar-bewoners hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Pijnacker-Nootdorp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Pijnacker-Nootdorp?

Dit energie maatwerkadvies Pijnacker-Nootdorp is een adviesplan met concrete maatregelen voor de verduurzaming van een woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het toepassen van een warmtepompsysteem of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het plan geeft per maatregel de geraamde kosten en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor VVE’s en particulieren die willen verduurzamen en dit willen financieren met een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In dat geval is dit adviesplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het toont aan welke werkzaamheden jouw woning verduurzamen. Middels dit rapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hangen af van woningtype, de oppervlakte van het huis, en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €195,00 – €285,00. Voor een gemiddelde woning kost het advies op maat ongeveer €250,00. Het is raadzaam om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Pijnacker-Nootdorp te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau checkt bij bewoners de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de huizen. Dit is natuurlijk ook met de totale benodigde investering en de besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Pijnacker-Nootdorp voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw plan bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Goede energieprestatie geeft lagere lasten, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie