Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Delft

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Delft biedt uitkomst! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en beoordeelt de diverse opties. Het plan geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energierapport bekijk je in detail de kosten en het rendement van de mogelijke maatregelen. Het aanbevelingen-rapport is aan te raden voor particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke opties jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij schrijft een maatwerkadvies met alle werkzaamheden die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Bekijk de effecten van: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per optie kun je aspecten achterhalen zoals de kosten, hoeveel je bespaart en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Delft die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-delft

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor privé-woningen en kantoren dat helpt om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te beperken. In dit rapport wordt specifiek aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hierbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, warmtepomp, zonneboiler. Je regelt het supersnel. Een expert op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze deskundige analyseert het huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport wordt opgemaakt met alle duurzaamheidsmaatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: De maatwerkadviseur is objectief en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een professionele energie-expert. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Delft (april 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het plan geeft een overzicht met alle duurzaamheidsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitengevels met PUR en het toepassen van zonnecellen. In de volgende tekst bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een ervaren maatwerkadviseur. Gediplomeerde maatwerkadviseurs kan je opzoeken op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is beter om diverse offertes te vragen van neutrale adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als je kunt. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is essentieel. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een overzicht van opties die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Delft.

 4. Het energierapport doornemen

  Een energieadviseurs komt langs en zoekt uit welke investeringen het meest effectief zijn. Op basis hiervan krijg je een doorgerekend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel delen ze onderdelen zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de verwachte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Bij deze afspraak kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Delft laten uitvoeren). Deze erkende vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie specialisten en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of de energie specialist daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn huis?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Delft vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een onafhankelijke maatwerkadviseur. Het is nuttig om een specialist uit de omgeving te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de lijst hieronder tref je adres-informatie van goede adviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Delft. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Epos Energie Prestatie Advies B.V.Gasthuisplaats 12611BNDelft
Steeds Advies B.V.Westvest 412611AZDelft
Stichting EnexysGasthuisplaats 12611BNDelft
Modus Architecten & IngenieursFloris Grijpstraat 22596XEs-Gravenhage
Adviesbureau Klimaatbeheersing Halmos B.V.Wassenaarseweg 302596CJs-Gravenhage
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Delft

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Wil je meteen een adviseur spreken? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Delft waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de knop om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huishoudens willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over verschillende bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het gedeelte hieronder vind je de meest voorkomende vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over kruipruimte isolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Delft

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (lees meer over isolatie)€1630,00€415,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5270,00€655,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4615,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3380,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€380,00€20,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €27,50€29,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Bekijk adviseurs en start vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Delft is onmisbaar om te gaan besparen. Door middel van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energienota, de woning heeft een beter comfortniveau, het is klimaatbewust, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Noemenswaardig: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Het systeem gebruikt warmte van de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je halen uit zonnepanelen op je eigen dak. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder verstrekken we praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en maakt het tapwater warm. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Delft: een voordeliger systeem en zeer geschikt voor oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te informeren naar de subsidies, geen BTW en/of een interessant rentetarief van een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Engie, Essent, Budget Energie & Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers. Door de salderingsmaatregel krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een set met 10 zonnepanelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.350 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Delft laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door de speciale zonnecollector (op het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem maakt veel warm tapwater mogelijk voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (200 liter vat) kost ongeveer €3.050 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €250,00 t/m €350,00 per warmtepaneel.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Delft. Bijgaand verstrekken we een weergave met impactvolle en aantrekkelijk geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Delft!

Informeer naar een adviesgesprek en vind uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Delft: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit adviesrapport geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) het huis opnieuw verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een goed energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Ontdek beschikbare subsidies in Delft

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje doorzoek je nuttige info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Delft.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatie van (spouw)muur, vloer, gevel, ramen, dak.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in april 2024.
 • In het geval van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Delft biedt mogelijk ook zelf individuele subsidie-plannen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Delft vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Delft afsluiten in april 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Bodegraven-Reeuwijk, Nieuwkoop en Midden-Delfland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee Nederlandse woningeigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Delft.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Delft

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Delft?

Een energie maatwerkadvies Delft is een rapport met tips en aanbevelingen voor de verduurzaming van je huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het installeren van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het adviesplan komt per maatregel met het kostenplaatje en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huiseigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die gevallen is dit plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of spaargeld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat je zien welke verduurzamingsmaatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. D.m.v. dit adviesrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hebben te maken met het type huis, de omvang van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €185,00 – €285,00. Voor een doorsnee huis betaal je voor het advies zo’n €280,00. Het is slim om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Delft op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen inplannen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau checkt bij bewoners wat ze graag willen om het gebouw groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gebouw. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geschatte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Delft voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een hogere energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie