Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Woubrugge

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of zonnepanelen op het dak leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Woubrugge biedt antwoord op deze vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en controleert de diverse opties. Het energierapport stelt bloot welke investeringen relevant zijn voor jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het energiebesparingsadvies onderzoek je in detail de kosten en de terugverdientijd van de populaire woningaanpassingen. Het maatwerkadvies is aan te raden voor particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij verstrekt een maatwerkadvies met alle duurzame investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Bekijk de effecten van: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per optie krijg je inzicht in de geschatte kosten, hoeveel je bespaart en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Woubrugge die hun woning duurzamer willen maken en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-woubrugge

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te minimaliseren. In het onderzoek wordt zorgvuldig vermeld welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Daarbij heb je de keuze uit maatregelen zoals HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een energieadviseur komt op locatie langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze vakman doet een deskundige checkup en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle duurzame oplossingen. Dit is inclusief een kostencalculatie en de besparing. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een autonome specialist. Professionele en objectieve energieadviseurs zoek je via centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Woubrugge (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het rapport geef je inzicht in uiteenlopende maatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, spouwmuurisolatie met steenwol en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een onafhankelijke energie-specialist. Ervaren energie adviseurs kan je opzoeken op het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie experts kunnen individuele tarieven rekenen. Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen van ervaren adviesbureaus. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Wees zo specifiek als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Komt er een specialist langs? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een lijst met mogelijk interessante maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Woubrugge.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een energieadviseurs komt op locatie en inspecteert welke werkzaamheden hun doel goed bereiken. Kort hierop verkrijg je een gefundeerd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze onderdelen zoals het kostenplaatje, het rendement en de totale terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Woubrugge laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met isolatie specialisten en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Woubrugge vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een neutrale expert. Het is aan te raden om een adviesbedrijf rondom je woonplaats te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de bijgaande tabel doorzoek je bedrijfsnamen en adresgegevens van betrouwbare maatwerkadviesbureaus die actief zijn in de gemeente Kaag en Braassem. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergielabelGroeneHartOvertocht 512411BTBodegraven
Ingenieursbureau de RaaijMoezel 17 A2491CVs-Gravenhage
Energiegarant Advies B.V.Kamvaren 112498CLs-Gravenhage
Corduard ConsultingDominicanenlaan 122408KHAlphen aan den Rijn
Woondroom AlphenHooftstraat 332406GDAlphen aan den Rijn
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Woubrugge

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Woubrugge die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen minder energie gebruiken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In de tekstblokjes hieronder bieden we informatie rondom goede duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over water-water warmtepomp.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Woubrugge

 1. Een gunstigere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (bekijk hier meer info)€2365,00€145,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5865,00€870,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4575,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3015,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€475,00€24,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,60€8,20 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek energiedeskundige en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Woubrugge is doorgaans een goed startpunt. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. De effecten zijn positief: je kan besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk feit: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor CV-ketel op gas. Hij gebruikt energie van natuurlijke warmtebronnen. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De aanvullende stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder behandelen we handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Woubrugge: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor huizen met een matige isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Essent, Budget Energie, Vattenfall en Vandebron, Delta, Powerpeers, United Consumers, Oxxio. Via de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.000 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak dat volledig in privé-eigendom is met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Woubrugge laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonnecollector op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Het gehele systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie dat nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (3,5 m2 / 150 liter vat) is er al voor €3.150 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €235,00 t/m €475,00 per element.

Andere praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Woubrugge. Onderstaand delen we daarom een overzicht met doelgerichte en laag geprijsde maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Woubrugge!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Woubrugge: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat praktische maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het document vertelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en checkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een gunstig energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Woubrugge

Alle huizen in Provincie Zuid-Holland moeten energiezuniger worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand bespreken we up-to-date info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Woubrugge.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, (spouw)muur, vloer, gevel, ramen.
 • Voor de isolerende werkzaamheden profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Kaag en Braassem biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Kaag en Braassem tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Woubrugge gebruiken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit zelf te financieren. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook geldig voor o.a. Ter Aar, Nootdorp en Rijnsaterwoude).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Kaag en Braassem.
 • Je hypotheek oprekken: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Woubrugge

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Woubrugge?

Het energie maatwerkadvies Woubrugge is een besparingsrapport met aanbevelingen voor het duurzamer maken van je woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het document onderschrijft per maatregel de geraamde kosten en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren die willen vergroenen en daarbij een subsidie willen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor die situatie is dit rapport verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen jouw woning verduurzamen. Met behulp van dit rapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type woning, het woonoppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De tarieven liggen tussen de €240,00 tot en met €315,00. Voor een doorsnee huis is het tarief circa €275,00. Het is aan te raden om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Woubrugge op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bedrijf inventariseert bij de bewoners het wensenlijstje om het gebouw groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. Uiteraard inclusief de verwachte kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Woubrugge voor zakelijke panden. Deze utiliteitsbouw analyse verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan een lagere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, een beperkte milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor meer info.

Plaats een reactie