Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ter Aar

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepompsysteem kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Ter Aar zal je verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en beoordeelt wat er mogelijk is. Dit maatwerkadvies toont aan welke keuzes je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het aanbevelingen-rapport tref je uitgebreid de kosten en de terugverdientijd van de getoonde investeringsopties. Het maatwerkrapport is relevant voor alle particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke duurzame investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een rapport met aanbevelingen met alle opties die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Voorbeelden zijn: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in de geschatte kosten, wat het rendement is en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Ter Aar die hun woning willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ter-aar

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te verkleinen. In het document wordt nauwkeurig omschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de kosten zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hierbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere infraroodpanelen, zonneboiler, HR++ glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een maatwerkadviseur komt langs voor inspecties en om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze expert doet een deskundige checkup en weet welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een erkende energiecoach / deskundige. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs bekijk je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ter Aar (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit adviesrapport biedt een lijst met bruikbare vergroeningsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitenmuren met PUR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende alinea delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een neutrale energie-specialist. Betrouwbare vakmensen zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie experts kunnen individuele tarieven rekenen. Het is goed om verschillende offertes op te vragen van gediplomeerde energie adviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo precies mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is dan veel minder complex.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit platform krijg je een complete samenvatting met maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Ter Aar.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De adviseur komt langs en stelt vast welke investeringen doelgericht zijn. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een doorgerekend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag onderdelen zoals de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse besparing en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. In die situaties kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Ter Aar laten uitvoeren). Deze deskundige geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de energie specialist hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn pand?

Bekijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Ter Aar vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een objectieve vakman. Het is goed om een adviesbureau uit de regio te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel delen we gegevens van mogelijk interessante EPA-adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Nieuwkoop. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergielabelGroeneHartOvertocht 512411BTBodegraven
Ingenieursbureau de RaaijMoezel 17 A2491CVs-Gravenhage
Energiegarant Advies B.V.Kamvaren 112498CLs-Gravenhage
Corduard ConsultingDominicanenlaan 122408KHAlphen aan den Rijn
Woondroom AlphenHooftstraat 332406GDAlphen aan den Rijn
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Ter Aar

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ter Aar waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zouden graag energie willen besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder delen we de meest voorkomende vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Of klik door voor meer informatie over warmtepomp.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Ter Aar

 1. Verlaag je energienota: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (meer over woningisolatie)€3565,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6240,00€1080,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4575,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3125,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€410,00€45,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1225,00€180,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij normale woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Vind adviseurs en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Ter Aar is een slimme investering. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is duurzaam, je hebt minder last van lawaai van de straat en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies te selecteren. Wat je misschien niet wist: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor CV-ketel op gas. Het gebruik de warmte van de lucht of grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De additionele stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder ontdek je relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en verhit al je tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ter Aar: is een stuk betaalbaarder en kan goed functioneren in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je zal minder betalen voor stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en/of eventueel een gunstige groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Budget Energie, Engie, GreenChoice en Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron, Delta, Oxxio. Door te salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost ongeveer €4.750 en verdien je terug in zo’n 6 a 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Ter Aar bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte genererende zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze constructie maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (3,5 m2 / 150 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.400 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €215,00 – €550,00 per warmtepaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Ter Aar. Bijgaand verstrekken we een schema met impactvolle en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Ter Aar!

Regel een adviesgesprek en achterhaal hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Ter Aar: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit energieadvies geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur komt je huis en bekijkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een goed energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Ontdek beschikbare subsidies in Ter Aar

Bestaande woningen in Provincie Zuid-Holland moeten duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder verstrekken we bruikbare informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Ter Aar.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatie van ramen, wanden, gevel, vloer, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Nieuwkoop heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Nieuwkoop zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Ter Aar opzoeken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met een financiering door eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan kan je het heel voordelig lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Zevenhoven, Rijnsaterwoude en Nieuwveen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, dakisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Nieuwkoop.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Ter Aar

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ter Aar?

Een energie maatwerkadvies Ter Aar is een document met daarin concrete maatregelen voor het verduurzamen van je pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het toepassen van een warmtepompsysteem of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het document biedt per maatregel de geraamde kosten en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor huizeneigenaren die willen verduurzamen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op die momenten is dit document noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat je zien welke alternatieven jouw huis duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit energieadvies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hangen af van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €215,00 tot €285,00. Voor een gemiddelde woning kost het advies op maat ongeveer €240,00. Het is aan te raden om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Ter Aar te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bureau checkt bij bewoners wat ze graag willen om het appartementencomplex te optimaliseren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de totale benodigde investering en de totale terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Ter Aar voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een geoptimaliseerde energieprestatie mondt uit in lagere maandelijkse energielasten, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzame oplossingen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor alle informatie.

Plaats een reactie