Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zevenhoven

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Zevenhoven kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en bestudeert wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport is concreet en vertelt welke verduurzamingsmaatregelen het energieverbruik laten dalen en het energielabel verbeteren. In het maatwerkadvies check je in detail de kosten en het rendement van de getoonde duurzame keuzes. Het energierapport is bedoeld voor particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een rapport met alle maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Bekijk de effecten van: infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Per optie kun je meer info vinden over de verwachte prijzen, wat de effecten zijn en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Zevenhoven die een beter energielabel willen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-zevenhoven

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te verminderen. In het advies wordt zeer gedetailleerd omschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat het kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals HR++ glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, warmtepomp. Het is niet ingewikkeld. Een energiecoach komt langs voor inspecties en om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze professional neemt jouw huis op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een autonome adviseur. Professionele en neutrale energieadviseurs vind je op www.centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zevenhoven (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit adviesrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende duurzame oplossingen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het toepassen van spouwmuurisolatie en het installeren van zonnecellen. In het volgende blok bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een professionele energie-specialist. Objectieve adviesbedrijven kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is aan te raden om verschillende offertes te verkrijgen van objectieve experts. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als je kunt. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een weergave met duurzame investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Zevenhoven.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het adviesbureau komt langs en zoekt uit welke werkzaamheden aan te bevelen zijn. Niet veel later krijg je een onderbouwd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen noteren ze informatie zoals de kosten, de opbrengsten per jaar en de geraamde terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Daarbij is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Zevenhoven laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je woning?

Informeer bij energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Zevenhoven vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een onafhankelijke energie specialist. Het is slim om een expert uit jouw eigen regio te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de bijgaande tabel doorzoek je namen en adressen van professionele energieadviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Nieuwkoop. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergielabelGroeneHartOvertocht 512411BTBodegraven
Ingenieursbureau de RaaijMoezel 17 A2491CVs-Gravenhage
Energiegarant Advies B.V.Kamvaren 112498CLs-Gravenhage
Corduard ConsultingDominicanenlaan 122408KHAlphen aan den Rijn
Woondroom AlphenHooftstraat 332406GDAlphen aan den Rijn
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Zevenhoven

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zevenhoven waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op een van de aanbieders om een contactmoment in te plannen.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen beginnen met energie besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het gedeelte hieronder noemen we de meest geschikte vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over zonnepanelen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Zevenhoven

 1. Verlaag je energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een milieubewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (lees meer over isolatie)€4615,00€435,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5300,00€970,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5105,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2920,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€325,00€56,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €375,00€40,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij normale huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Zoek energiedeskundige en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Zevenhoven is onmisbaar om te gaan besparen. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer houd je de warmte binnen. Woningisolatie is een absolute must: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, je hoeft minder gas te stoken, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk feit: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan CV-ketel op gas. Het onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). Gedurende de zomermaanden kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. Onderstaand vind je praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en zorgt voor warm tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Zevenhoven: gunstig geprijsd en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Budget Energie, Essent, Vattenfall en United Consumers, Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Door het principe van salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een goede set met 10+ panelen kost je circa €4.950 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in Zevenhoven laten leggen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor jouw warmte water. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.750 inclusief installatie.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €205,00 t/m €375,00 per IR-paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Zevenhoven. Hieronder vind je om die reden een schema met impactvolle en voordelige energiebesparende maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Zevenhoven!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Zevenhoven: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat concrete maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het slim om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur bekijk het huis en bekijkt de benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Zevenhoven

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder vind je nuttige info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Zevenhoven.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het laten isoleren van gevel, (spouw)muur, vloer, wanden, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Nieuwkoop heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Nieuwkoop vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Zevenhoven opvragen in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Bodegraven, Nieuwveen en Nieuwerbrug aan den Rijn).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaren van een woning de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Nieuwkoop.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Zevenhoven

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zevenhoven?

Een energie maatwerkadvies Zevenhoven is een rapport met suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het adviesplan behandelt per maatregel het kostenplaatje en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit advies een must. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het toont aan welke maatregelen de meeste besparing opleveren. Door middel van dit adviesrapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van huistype, de omvang van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €175,00 tot wel €335,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het advies op maat ongeveer €270,00. Het is aan te raden om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Zevenhoven te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau kijkt samen met bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het document vinden bewoners ook de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Zevenhoven voor bedrijven. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een versterkte energieprestatie geeft lagere energielasten, een aangenaam binnenklimaat, een gunstigere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de verduurzamingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie