Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nieuwerbrug aan den Rijn

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het Energiebesparing Maatwerkadvies Nieuwerbrug aan den Rijn is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en deelt waar de mogelijkheden liggen. Dit maatwerkadvies verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energieplan bekijk je nauwkeurig de totale kosten en het rendement van de uitgezochte verduurzamingsmaatregelen. Het maatwerkadvies is bedoeld voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke duurzame investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Uiteindelijk krijg je een rapport met aanbevelingen met alle werkzaamheden die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Voorbeelden zijn: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel check je de geraamde kosten, hoeveel je bespaart en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Nieuwerbrug aan den Rijn die een beter energielabel willen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-nieuwerbrug-aan-den-rijn

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te drukken. In het rapport wordt nauwkeurig omschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat het kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. Daarbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals warmtepomp, infraroodpanelen, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Het is heel simpel. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon neemt de woning op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij schrijft een rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten en het totale rendement Disclaimer: Elke maatwerkadviseur werkt autonoom en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een objectieve vakman. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs zijn vindbaar op het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nieuwerbrug aan den Rijn (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het document biedt een lijst met uiteenlopende energiebesparende maatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, buitenmuurisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het stappenplan hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-specialist. Geschikte energieadviseurs kan je vinden op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Het is raadzaam om minimaal 2 offertes te vragen van gediplomeerde adviesbureaus. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de offertes is dan veel minder complex.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met duurzaamheidsmaatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Nieuwerbrug aan den Rijn.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De adviseur komt op locatie en beschrijft welke investeringen doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een betrouwbaar energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen vind je randzaken zoals het financiële plaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de totale terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Nieuwerbrug aan den Rijn laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie-experts en regionale installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn pand?

Zoek energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Nieuwerbrug aan den Rijn vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseur. Het is raadzaam om een adviseur nabij jouw woonplaats te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Bijgaand bieden we bedrijfsnamen en adresgegevens van goede adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergielabelGroeneHartOvertocht 512411BTBodegraven
Ingenieursbureau de RaaijMoezel 17 A2491CVs-Gravenhage
Energiegarant Advies B.V.Kamvaren 112498CLs-Gravenhage
Corduard ConsultingDominicanenlaan 122408KHAlphen aan den Rijn
Woondroom AlphenHooftstraat 332406GDAlphen aan den Rijn
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Nieuwerbrug aan den Rijn

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nieuwerbrug aan den Rijn waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen hun energierekening minderen. Maar wat zijn goede opties? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In deze gids delen we goede verduurzamingsmaatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over kruipruimte isolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Nieuwerbrug aan den Rijn

 1. Een lagere energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1885,00€100,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11825,00€660,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4805,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3235,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€415,00€30,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €430,00€44,50 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Nieuwerbrug aan den Rijn is dan eigenlijk de basis. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je kan besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van geluidsoverlast en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van CV-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Deze extra stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn 2 opties: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder behandelen we meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en verhit al je tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Nieuwerbrug aan den Rijn: is een stuk betaalbaarder en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Goed voor het klimaat én jouw energierekening gaat naar beneden. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Budget Energie, Essent, Eneco of Delta, Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl. Door te salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.100 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een dak met voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Nieuwerbrug aan den Rijn kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat voor warm water. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater in de douche en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Via een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.250 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €250,00 t/m €475,00 per ruimte.

Snelle energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Nieuwerbrug aan den Rijn. In het gedeelte hieronder check je een overzicht met krachtige en betaalbare energiebesparingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Nieuwerbrug aan den Rijn!

Plan een adviesgesprek in en ontdek hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Nieuwerbrug aan den Rijn: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt opties die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het rapport vertelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) het huis opnieuw verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en calculeert de totale vraag naar gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een milieuvriendelijk energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Nieuwerbrug aan den Rijn

Praktisch alle huis in Provincie Zuid-Holland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder tref je praktische informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Nieuwerbrug aan den Rijn.

 • Landelijke subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isoleren van gevel, vloer, ramen, wanden, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Bodegraven-Reeuwijk biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Bodegraven-Reeuwijk zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Nieuwerbrug aan den Rijn opvragen in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Kom je geld tekort? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Hazerswoude-Rijndijk, Noorden en Koudekerk aan den Rijn).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.
 • Je hypotheek oprekken: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Nieuwerbrug aan den Rijn

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nieuwerbrug aan den Rijn?

Dit energie maatwerkadvies Nieuwerbrug aan den Rijn is een advies inclusief suggesties voor het duurzamer maken van je woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de woning verwarmen met een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsrapport bespreekt per maatregel het kostenplaatje en het rendement. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor die situatie is dit energieplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke alternatieven jouw energierekening doen dalen. Aan de hand van dit concept plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, de grootte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De prijs ligt tussen de €220,00 t/m €320,00. Voor een gemiddelde woning kost het hele traject ongeveer €250,00. Het is aan te bevelen om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Nieuwerbrug aan den Rijn te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inplannen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau vraagt bewoners naar wat ze graag willen om het flatgebouw te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. In het document vinden bewoners ook de geschatte kosten en de jaarlijkse besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Nieuwerbrug aan den Rijn voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw advies geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een duurzamere energieprestatie mondt uit in een voordelige energierekening, een prettig werkklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie