Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bodegraven

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Bodegraven biedt uitkomst! Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en deelt de diverse opties. Het rapport stelt bloot welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing realiseren en het comfort verhogen. In het energiebesparingsadvies check je overzichtelijk de kosten en het rendement van de potentiële verduurzamingsmogelijkheden. Het verduurzamingsplan is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij stuurt een rapport met aanbevelingen met alle maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Denk aan: woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per maatregel kun je aspecten achterhalen zoals de kosten, hoeveel je bespaart en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Bodegraven die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-bodegraven

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verlagen. In het plan wordt specifiek aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de prijs is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, infraroodpanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een maatwerkadviseur komt op locatie langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze vakman neemt de woning op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Jij ontvangt een rapport met alle vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten en de besparing. Disclaimer: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Wens je een energiezuinige woning, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een professionele expert op het gebied van energie . Deskundige en objectieve energieadviseurs check je centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bodegraven (februari 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit advies geeft een overzicht met diverse energiebesparingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, gevelisolatie met glaswol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende tekst delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een professionele adviseur. Geschikte EPA-adviseurs check je op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energie specialisten kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is slim om enkele offertes te zoeken van onafhankelijke energie specialisten. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is essentieel. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een advies met groene maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Bodegraven.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het adviesbedrijf komt langs en stelt vast welke maatregelen hun doel goed bereiken. Niet veel later verkrijg je een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel toont het rapport onderwerpen zoals de geschatte kosten, de besparing en ook de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. In die situaties is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Bodegraven laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn woning?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Bodegraven vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een erkende energie specialist. Wij adviseren om een adviesbedrijf uit de buurt te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de bijgaande tabel delen we bedrijfsnamen en adresgegevens van erkende experts die diensten aanbieden in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergielabelGroeneHartOvertocht 512411BTBodegraven
Ingenieursbureau de RaaijMoezel 17 A2491CVs-Gravenhage
Energiegarant Advies B.V.Kamvaren 112498CLs-Gravenhage
Corduard ConsultingDominicanenlaan 122408KHAlphen aan den Rijn
Woondroom AlphenHooftstraat 332406GDAlphen aan den Rijn
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Bodegraven

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bodegraven waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen hun energierekening minderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het biedt een duidelijk plan met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand beschrijven we de gunstigste duurzame oplossingen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over isolatieglas.

Het comfort van een energiezuinige woning in Bodegraven

 1. Verlaag je energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Gunstig voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1735,00€115,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10225,00€695,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5200,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3350,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€450,00€24,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €465,00€36,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Zoek een adviseur en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Bodegraven is doorgaans een goed startpunt. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren houd je de warmte binnen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van meer comfort in huis, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis wordt meer waard. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Tip: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

De voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de CV- of HR ketel. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Stroom kan je zelf opwekken met een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder ontdek je praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater verwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Bodegraven: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Eneco, Engie, Essent en Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta, Oxxio, Vandebron. Middels het salderingsprincipe is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost ongeveer €4.900 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Bodegraven kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte opwekkende zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik dat nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) kost je circa €3.150 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €200,00 tot €375,00 per infraroodpaneel.

Goede energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Bodegraven. Onderstaand kan je aan de slag met een lijstje met relevante en goedkope energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Direct persoonlijk energieadvies in Bodegraven!

Regel een adviesgesprek en ontdek hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Bodegraven: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat allerlei maatregelen die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Het adviesrapport geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis aangepakt? En gaat je huis verkocht worden of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en controleert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzaam je woning met subsidies in Bodegraven

Alle woningen in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzamen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder delen wij een overzicht met de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Bodegraven.

 • Subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatie van (spouw)muur, dak, vloer, wanden, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in februari 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Bodegraven-Reeuwijk biedt mogelijk ook diverse individuele subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Bodegraven-Reeuwijk kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Bodegraven opzoeken in februari 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Hazerswoude-Dorp, Nieuwerbrug aan den Rijn en Hazerswoude-Rijndijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee particulieren en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.
 • Verhoog je eigen hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Bodegraven

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bodegraven?

Het energie maatwerkadvies Bodegraven is een adviesplan met suggesties voor de vergroening van een woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het installeren van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het plan bespreekt per maatregel de geraamde kosten en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op dat moment is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen jouw energieverbruik doen dalen. A.d.h.v. dit adviesrapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van huistype, oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €240,00 tot ongeveer €350,00. Voor een standaard huis betaal je ongeveer €230,00. Het is goed om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Bodegraven aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zodoende kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuiniger te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners vinden hier ook de geschatte kosten en de jaarlijkse besparing.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Bodegraven voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verfijnde energieprestatie zorgt voor lagere energiekosten, een prettig werkklimaat, een gunstigere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. Check RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie