Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zwammerdam

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Zwammerdam is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en geeft een toelichting wat de opties zijn. Het energiebesparingsadvies stelt bloot welke opties doeltreffend zijn in jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het plan delen ze in detail de totale kosten en het rendement van de populaire investeringskeuzes. Het maatwerkrapport is een uitkomst voor alle particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies toont welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij verstrekt een maatwerkadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per optie check je de geschatte kosten, hoeveel je bespaart en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Zwammerdam die een beter energielabel willen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-zwammerdam

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te verminderen. In het rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke investeringen je kunt doen, wat de kosten zijn, en wat de totale besparing is. In dat kader kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas, dakisolatie, vloerisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een specialist op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon doet een deskundige checkup en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij schrijft een rapport met een lijst met maatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Disclaimer: Een maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Ga je je woning isoleren, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gekwalificeerde specialist op het gebied van energie. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs bekijk je op www.centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zwammerdam (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieplan geef je inzicht in bruikbare energiebesparingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan toepassen van HR++ glas, spouwmuurisolatie met PIR en het toepassen van zonnecellen. In de volgende alinea bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een professionele adviseur. Geschikte vakmensen check je op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Let op: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerkadviesbureau’s hanteren heel verschillende tarieven. Het is aan te raden om diverse offertes te vragen van objectieve energie specialisten. Geef een duidelijke briefing. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Wees zo precies mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Bereid jezelf goed voor. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een advies met investeringen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Zwammerdam.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het adviesbureau komt bij je thuis en berekent welke maatregelen doeltreffend zijn. Op basis hiervan stuurt hij het doorberekende energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen check je kenmerken zoals de uiteindelijke kosten, de besparing en de geschatte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. In die situaties kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Zwammerdam laten uitvoeren). Deze erkende vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Neem contact op met meerdere isolatie specialisten en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je pand?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Zwammerdam vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een ervaren vakman. Het is aan te raden om een energie expert uit de omgeving te zoeken Ze kennen het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de tabel hieronder vind je adres-informatie van mogelijk interessante energie experts die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergielabelGroeneHartOvertocht 512411BTBodegraven
Ingenieursbureau de RaaijMoezel 17 A2491CVs-Gravenhage
Energiegarant Advies B.V.Kamvaren 112498CLs-Gravenhage
Corduard ConsultingDominicanenlaan 122408KHAlphen aan den Rijn
Woondroom AlphenHooftstraat 332406GDAlphen aan den Rijn
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Zwammerdam

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zwammerdam die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder delen wij de gunstigste energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk tevens meer informatie over lucht-water warmtepomp.

Het comfort van een energiezuinige woning in Zwammerdam

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Stijgende woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (lees meer over isolatie)€3610,00€395,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6810,00€655,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4770,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3280,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€415,00€21,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,90€6,75 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Zoek een adviseur en begin vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Zwammerdam is een minimale vereiste. D.m.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Woningisolatie is essentieel: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je stoot minder CO-2 uit, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn veel subsidies beschikbaar. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasketel. Deze installatie profiteert van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De aanvullende stroom kan je zelf realiseren met een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride model. Hieronder tref je aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Zwammerdam: is een stuk betaalbaarder en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, GreenChoice, Essent, Budget Energie en United Consumers, Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio. Met de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.750 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot en met 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Zwammerdam laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. De zonneboiler genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om water te verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.100 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Middels elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €160,00 tot €500,00 per IR-paneel.

Handige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Zwammerdam. Bijgaand kan je aan de slag met een overzicht met handige en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Zwammerdam!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Zwammerdam: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat duurzame investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit energieadvies deelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en bekijkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning duurzaam maken met subsidies in Zwammerdam

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder doorzoek je een overzicht met de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Zwammerdam.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatie van wanden, ramen, dak, (spouw)muur, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Alphen aan den Rijn heeft mogelijk verschillende individuele subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Alphen aan den Rijn kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Zwammerdam opvragen in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Aarlanderveen, Woubrugge en Ter Aar).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Alphen aan den Rijn.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Zwammerdam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zwammerdam?

Een energie maatwerkadvies Zwammerdam is een advies met tips en aanbevelingen voor de vergroening van een woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit adviesrapport geeft per maatregel het financiële plaatje en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor VVE’s en particulieren die willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het lokale warmtenet? Op die momenten is dit besparingsrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het toont aan welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Middels dit plan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type huis, de omvang van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €185,00 t/m €295,00. Voor een doorsnee huis kost het ongeveer €255,00. Het is goed om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Zwammerdam te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Zo kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het wooncomplex te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over een kostenbegroting en de totale terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Zwammerdam voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een verfijnde energieprestatie leidt tot lagere energielasten, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie