Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Aarlanderveen

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een nieuwe warmtepomp installeren of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Aarlanderveen is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en onderzoekt de diverse opties. Het energiebesparingsadvies laat jouw zien welke investeringen relevant zijn voor jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het verduurzamingsplan vind je gedetailleerd de kosten en baten van de uitgezochte woningaanpassingen. Het maatwerkrapport is een uitkomst voor alle particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies toont welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij verstrekt een verslag met alle investeringen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in het kostenplaatje, hoeveel je bespaart en de terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Aarlanderveen die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-aarlanderveen

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verlagen. In het rapport wordt heel concreet aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daarbij kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een expert op het gebied van energie komt op locatie langs om samen jouw woning door te spreken. Deze professional analyseert het huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Hij schrijft een rapport met alle duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Let op: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Ga je jouw huis verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De woning-analyse moet gedaan worden door een gecertificeerde specialist. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs tref je op centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Aarlanderveen (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieadvies geeft een schema met verschillende duurzame oplossingen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het aanbrengen van voorzetwanden en het laten plaatsen van zonnecellen. In het volgende blok bieden we inzicht in de te nemen stappen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde maatwerk adviseur. Objectieve energieadviseurs vind je op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is goed om enkele offertes aan te vragen van erkende specialisten. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak is vastgelegd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een complete samenvatting met energiebesparende maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Aarlanderveen.

 4. Het energierapport doornemen

  Het adviesbedrijf loopt door de woning en onderbouwt welke verduurzamingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een gefundeerd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze eigenschappen zoals de uiteindelijke kosten, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. In die situaties kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Aarlanderveen laten uitvoeren). Deze vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-deskundigen en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woning?

Vergelijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Aarlanderveen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een BRL9500-02 gecertificeerde specialist. Het is goed om een energie expert nabij jouw woonplaats te benaderen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de tabel hieronder bieden we adresgegevens van mogelijke energie experts die actief zijn in de gemeente Alphen aan den Rijn. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergielabelGroeneHartOvertocht 512411BTBodegraven
Ingenieursbureau de RaaijMoezel 17 A2491CVs-Gravenhage
Energiegarant Advies B.V.Kamvaren 112498CLs-Gravenhage
Corduard ConsultingDominicanenlaan 122408KHAlphen aan den Rijn
Woondroom AlphenHooftstraat 332406GDAlphen aan den Rijn
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Aarlanderveen

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Aarlanderveen waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen hun energierekening minderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Het biedt een duidelijk plan met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder bespreken we goede energiebesparende maatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over zonnepanelen opbrengst.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Aarlanderveen

 1. Een lagere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (meer over woningisolatie)€3640,00€480,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4020,00€990,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4775,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3265,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€480,00€29,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €24,50€29,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Bekijk energiespecialisten en plan afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Aarlanderveen is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van lawaai van de straat en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Disclaimer: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasketel. Hij werkt met warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op je eigen dak. In de hete maanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder delen we praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Aarlanderveen: een betaalbaar alternatief en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je zal minder betalen voor stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Vattenfall, Engie, Essent & Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron. Middels het salderingsprincipe is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.750 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Voordelig zonnepanelen in Aarlanderveen bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het monteren van zo’n zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (200 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.300 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Duurzame infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: neutraal effect op luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €220,00 – €500,00 per IR-paneel.

Andere praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Aarlanderveen. Hieronder delen we daarom een lijst met effectieve en betaalbare energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Aarlanderveen!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Aarlanderveen: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat duurzame investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het document geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur komt je huis en checkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label toont hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Aarlanderveen

Praktisch alle huis in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder check je handige informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Aarlanderveen.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatie van ramen, (spouw)muur, vloer, wanden, gevel.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Alphen aan den Rijn heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Alphen aan den Rijn zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Aarlanderveen bekijken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is om dit met eigen geld te betalen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook handig voor o.a. Noorden, Ter Aar en Zevenhoven).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Alphen aan den Rijn.
 • Je eigen hypotheek ophogen: breid je bestaande financiering uit.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Aarlanderveen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Aarlanderveen?

Dit energie maatwerkadvies Aarlanderveen is een plan met tips en aanbevelingen voor het duurzamer maken van jouw woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het gebruik van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsplan geeft per maatregel de verwachte kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen de meeste besparing opleveren. D.m.v. dit adviesrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, de totale oppervlakte en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €220,00 tot wel €285,00. Voor een standaard huis betaal je voor het advies zo’n €275,00. Het is goed om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Aarlanderveen aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door die strategie kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het financiële plaatje en de verwachte terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Aarlanderveen voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een geoptimaliseerde energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, meer comfort, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie