Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Berkel en Rodenrijs

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp aanschaffen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Berkel en Rodenrijs biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en test waar de kansen liggen. Het rapport stelt bloot welke keuzes een energiebesparing realiseren en het energielabel verbeteren. In het energieplan onderschrijven ze nauwkeurig de totale kosten en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkrapport is een uitkomst voor alle particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij verstrekt een maatwerkrapport met alle duurzaamheidsmaatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Onder andere: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Berkel en Rodenrijs die een beter energielabel willen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-berkel-en-rodenrijs

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te reduceren In het rapport wordt specifiek aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de prijs is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat kader kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie. Het is heel simpel. Een maatwerkadviseur neem contact op om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze vakman doet een grondige analyse en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle energiebesparende maatregelen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet altijd worden geschreven door een gecertificeerde expert. Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs contacteren via www.centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Berkel en Rodenrijs (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit adviesrapport geef je inzicht in uiteenlopende energiebesparende maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), spouwmuurisolatie met glaswol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gekwalificeerde adviseur. Erkende energie adviseurs kan je opzoeken op Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energieadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is raadzaam om minimaal 2 offertes te vragen van deskundige energie experts. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een schema met opties die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Berkel en Rodenrijs.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De adviseur komt thuis langs en checkt welke investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis hiervan krijg je het doorberekende energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen delen ze kenmerken zoals het kostenplaatje, de besparing en de totale terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Berkel en Rodenrijs laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus heb je andere bedrijven nodig. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw pand?

Check energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Berkel en Rodenrijs vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een onafhankelijke adviseur. Het is nuttig om een specialist uit de omgeving te kiezen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In het schema hieronder bieden we contactgegevens van erkende energieadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Lansingerland. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bouwman Energielabel en MaatwerkadviesWilhelminastraat 1052651ESBerkel en Rodenrijs
Breman Woningbeheer Zuid-West B.V.Braillestraat 182652XVBerkel en Rodenrijs
WepalNaaldwijkseweg 1032691RDs-Gravenzande
RPS advies- en ingenieursbureau B.V.Elektronicaweg 22628XGDelft
PKW B.V.Hooikade 132627ABDelft
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Berkel en Rodenrijs

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Berkel en Rodenrijs met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt inzicht in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het stuk hieronder vind je goede energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over infraroodpanelen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Berkel en Rodenrijs

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van de woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1740,00€150,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11400,00€720,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4550,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2945,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€355,00€48,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €18,75€28,50 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparingsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk maatwerkadviseurs en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Berkel en Rodenrijs is doorgaans een goed startpunt. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Isolatie is ontzettend belangrijk: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van meer comfort in huis, het is duurzaam, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Het pakt warmte van de lucht of grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Jouw stroom kan je halen uit innovatieve zonnepanelen. In de zomerperiode kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder delen wij aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Berkel en Rodenrijs: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Engie, Essent, Eneco en Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Delta, Vandebron. Doordat je mag salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost je circa €5.700 en verdien je terug in zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Berkel en Rodenrijs laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler betekent een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Deze installatie zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.700 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in badkamer of werkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Goede pluspunten zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit op zo’n €180,00 – €475,00 per IR-paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Berkel en Rodenrijs. In dit blokje vind je om die reden een aantal effectieve en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Berkel en Rodenrijs!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Berkel en Rodenrijs: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het rapport vertelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label indiceert hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een groen energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Berkel en Rodenrijs

Alle woningen in Provincie Zuid-Holland moeten een stuk duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder delen wij nuttige info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Berkel en Rodenrijs.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, vloer, gevel, wanden, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Lansingerland hanteert mogelijk nog extra individuele subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Lansingerland zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Berkel en Rodenrijs afsluiten in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Schipluiden, Bergschenhoek en Pijnacker).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee Nederlandse woningeigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Lansingerland.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Berkel en Rodenrijs

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Berkel en Rodenrijs?

Een energie maatwerkadvies Berkel en Rodenrijs is een besparingsrapport met suggesties voor het vergroenen van je woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsadvies bespreekt per maatregel de geschatte kosten en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het stelt bloot welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit adviesrapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, de totale oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €210,00 – €335,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €250,00. Het is slim om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Berkel en Rodenrijs te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op deze manier kan men collectief CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige brengt het volledige complex in kaart.Het bedrijf inventariseert bij de bewoners de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte kosten en het rendement.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Berkel en Rodenrijs voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een verfijnde energieprestatie zorgt voor lagere maandelijkse energielasten, meer comfort, korting op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie