Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Maasdijk

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is moeilijk waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp aanschaffen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Maasdijk is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur maakt een afspraak voor de maatwerk-inspectie en onderzoekt de diverse opties. Het energierapport laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen het energieverbruik laten dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het verduurzamingsplan beschrijven ze nauwkeurig de kosten en het rendement van de geselecteerde investeringsopties. Het rapport is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je ontvangt een energierapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Bekijk de effecten van: woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je aspecten achterhalen zoals een kostenbegroting wat het rendement is en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Maasdijk die hun woning duurzamer willen maken en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-maasdijk

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te minderen. In het plan wordt in grote lijnen aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat de prijs is, en wat de totale besparing is. In dat kader kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler. Je regelt het supersnel. Een specialist op het gebied van energie zal een bezoek inplannen voor een persoonlijk advies. Deze professional neemt jouw huis op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een overzichtelijke weergave van de energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een neutrale specialist op het gebied van energie. Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs kan je achterhalen via het portaal centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Maasdijk (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het document geeft een schema met diverse duurzame oplossingen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van EPS-isolatie en het plaatsen van een zonneboiler. Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een neutrale energieadviseur. Ervaren adviesbedrijven zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is beter om meerdere offertes te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde adviesbureaus. Geef je wensen vooraf goed aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Wees zo precies mogelijk. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De bijeenkomst is bepaald? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal word je geleid naar een complete samenvatting met investeringen waar je mee kunt starten. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Maasdijk.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een maatwerkadviseurs bezoekt je aan huis en calculeert welke mogelijk interessante maatregelen doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen krijg je een kwalitatief energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen check je informatie zoals de geschatte kosten, de besparing per jaar en de verwachte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Bij deze afspraak is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Maasdijk laten uitvoeren). Deze persoon kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-vakmannen en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Vraag eventueel of de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je huis?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Maasdijk vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een erkende vakman. Het is nuttig om een energieadviseur uit de buurt te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de onderstaande tabel vind je bedrijfsnamen en adresgegevens van kwalitatieve maatwerkadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Westland. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Breman Woningbeheer Zuid-West B.V.Braillestraat 182652XVBerkel en Rodenrijs
WepalNaaldwijkseweg 1032691RDs-Gravenzande
AAA-Lex Offices B.V.Rokkeveenseweg 40 A2712XZZoetermeer
Bouwman Energielabel en MaatwerkadviesWilhelminastraat 1052651ESBerkel en Rodenrijs
RPS advies- en ingenieursbureau B.V.Elektronicaweg 22628XGDelft
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Maasdijk

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Maasdijk waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel consumenten zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In onze keuzegids beschrijven we de aantrekkelijkste energiebesparende maatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over tochtstrips.

Het comfort van een energiezuinige woning in Maasdijk

 1. Een gunstige energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1645,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6755,00€715,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4660,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3300,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€380,00€30,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1200,00€195,00 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Zoek een adviseur en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Maasdijk is een minimale vereiste. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is een absolute must: je kunt direct besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je stoot minder CO-2 uit, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn allerlei subsidies beschikbaar. Noemenswaardig: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele CV-ketel. Het pakt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De aanvullende stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerse maanden kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte lees je handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en zorgt voor warm tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een relatief duur systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Maasdijk: is een stuk minder duur en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Essent, Engie, Vattenfall & Oxxio, Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta. Met de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een complete installatie van 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.200 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak met voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Maasdijk laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat. Het verwarmingssysteem genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten (voor het opwekken van warm water). Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (200 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.450 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Goede pluspunten zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, simpel zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €175,00 tot €450,00 per infraroodpaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Naast deze energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Maasdijk. In het gedeelte hieronder lees je een schema met populaire en aantrekkelijk geprijsde energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Maasdijk!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Maasdijk: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt allerlei maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het advies deelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en onderzoekt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Maasdijk

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk los van het gas komen. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand lees je handige informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Maasdijk.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, (spouw)muur, dak, gevel, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Westland heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westland tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Maasdijk afsluiten in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Bleiswijk, De Lier en Naaldwijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westland.
 • Je eigen hypotheek ophogen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Maasdijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Maasdijk?

Een energie maatwerkadvies Maasdijk is een document met verschillende opties voor het duurzamer maken van een woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het rapport komt per maatregel met de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die gevallen is dit plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of eigen middelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het geeft inzicht in welke opties jouw huis duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit plan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), het woonoppervlakte en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €215,00 tot €305,00. Voor een standaard huis betaal je voor het advies zo’n €275,00. Tip: het is handig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Maasdijk te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen namens de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zo kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners wat ze graag willen om het appartementencomplex te verbeteren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het rapport vinden de eigenaren ook de geraamde kosten en de jaarlijkse besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Maasdijk voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een verbeterde energieprestatie draagt bij aan een lagere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzame oplossingen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor alle informatie.

Plaats een reactie