Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing s-Gravenzande

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies s-Gravenzande is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies stelt bloot welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energierapport bieden ze uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de diverse woningaanpassingen. Het energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij biedt een energiebesparingsadvies met alle mogelijk interessante maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Overweeg bijv.: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in het kostenplaatje, wat het je oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in s-Gravenzande die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-s-gravenzande

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te beperken. In het document wordt zorgvuldig vermeld welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de totale investering is, en wat het rendement is. In dat kader kun je maatregelen laten uitvoeren zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiecoach komt op locatie langs om samen jouw woning door te spreken. Deze expert bekijkt grondig de hele woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een onafhankelijke energie-expert. Professionele en onpartijdige energieadviseurs achterhaal je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in s-Gravenzande (april 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het rapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitengevels met PIR en het installeren van zonnecellen. In het volgende blok bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gecertificeerde maatwerk adviseur. Deskundige specialisten kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbureaus zijn vrij in hun pricing. Het is aan te bevelen om diverse offertes te vragen van ervaren EPA-adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Bereid jezelf goed voor. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een opsomming met energiebesparende maatregelen die mogelijk interessant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in s-Gravenzande.

 4. Neem het energierapport door

  Een adviseur brengt een bezoek aan huis en inspecteert welke energiebesparingsmaatregelen hun doel goed bereiken. Binnen een paar dagen mailt hij een doorgerekend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen vind je informatie zoals de minimale prijzen, de opbrengsten per jaar en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in s-Gravenzande laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of met maatwerkadviesbedrijf hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn pand?

Check energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur s-Gravenzande vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een onafhankelijke vakman. Wij adviseren om een energieadviseur nabij jouw woonplaats te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In het schema hieronder lees je adres-informatie van mogelijk beschikbare adviesbedrijven die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Westland. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
WepalNaaldwijkseweg 1032691RDs-Gravenzande
AAA-Lex Offices B.V.Rokkeveenseweg 40 A2712XZZoetermeer
RabexDiamant 692719RZZoetermeer
Breman Woningbeheer Zuid-West B.V.Braillestraat 182652XVBerkel en Rodenrijs
Bouwman Energielabel en MaatwerkadviesWilhelminastraat 1052651ESBerkel en Rodenrijs
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van s-Gravenzande

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in s-Gravenzande waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen beginnen met energie besparen. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt inzicht in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met de meest populaire maatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over tochtwerende strips.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in s-Gravenzande

 1. Een lagere energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Verbeter je binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1750,00€135,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10975,00€775,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4965,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3125,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€355,00€54,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €18,25€29,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verschillende besparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Vind adviseurs en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in s-Gravenzande is een slimme investering. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren verlies je minder warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: de energierekening gaat omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is klimaatbewust, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis is interessanter op de markt. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasketel. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Je stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de warme maanden (juli – september) kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand bekijk je handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en levert warm tapwater in huis. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp s-Gravenzande: betaalbaar en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Vattenfall, Engie, GreenChoice & United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio. Door de salderingsmaatregel kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost je circa €5.750 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in s-Gravenzande aanschaffen? Dan betaal je geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler betekent een geïntegreerde zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Het boilersysteem levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te kiezen voor een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in de woning warm water te maken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.500 (incl. installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Goede pluspunten zijn: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €220,00 tot €325,00 per IR-paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in s-Gravenzande. In de box hieronder vind je daarom een overzicht met krachtige en goedkope verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in s-Gravenzande!

Zet een adviesgesprek in de agenda en check hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel s-Gravenzande: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt verduurzamingsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het adviesplan toont bovendien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur doet een grondige check en berekent het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een perfect energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Een duurzame woning met subsidies in s-Gravenzande

Alle woningen in Provincie Zuid-Holland moeten duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand delen wij handige informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in s-Gravenzande.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerk aan gevel, (spouw)muur, ramen, vloer, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Voor zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Westland biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westland kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening s-Gravenzande bekijken in april 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook handig voor o.a. Monster, Benthuizen en Ter Heijde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westland.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in s-Gravenzande

Wat is maatwerkadvies energiebesparing s-Gravenzande?

Een energie maatwerkadvies s-Gravenzande is een rapport met verschillende opties voor de verduurzaming van je woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het installeren van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit adviesrapport biedt per maatregel de verwachte prijzen en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In dat geval is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat jouw zien welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit document wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. Het tarief komt uit tussen de €190,00 tot en met €305,00. Voor een standaard huis betaal je om en nabij de €280,00. Het is aan te bevelen om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in s-Gravenzande aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door die strategie kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist brengt het volledige complex in kaart.Het adviesbedrijf informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in s-Gravenzande voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw energierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Goede energieprestatie zorgt voor lagere maandelijkse energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, korting op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzame oplossingen. Ga naar RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie