Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ter Heijde

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp laten plaatsen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Ter Heijde kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en beoordeelt waar de mogelijkheden liggen. Het energierapport verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het verduurzamingsplan check je heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de diverse investeringskeuzes. Het energierapport is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke opties jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Je ontvangt een rapport met alle duurzame investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Onder andere: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per maatregel check je de geraamde kosten, wat het je oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Ter Heijde die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ter-heijde

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor privé-woningen en kantoren dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te minimaliseren. In het onderzoek staat dus heel concreet aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat het kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen. Het werkt heel eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt op locatie langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon bekijkt grondig de hele woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport wordt opgemaakt met alle duurzaamheidsmaatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie en het totale rendement Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je jouw woning duurzamer maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet altijd worden geschreven door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Deskundige en objectieve energieadviseurs bekijk je op centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ter Heijde (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het plan geeft een overzicht met uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het plaatsen van isolatie op buitenmuren of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende paragraaf leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een erkende maatwerkadviseur. Erkende adviseurs kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde EPA-adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Bereid jezelf goed voor. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een opsomming met potentiële maatregelen die matchen met jouw situatie. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Ter Heijde.

 4. Neem het energierapport door

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt bij je thuis en analyseert welke duurzame investeringen gunstig zijn. Kort hierop verkrijg je een compleet energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel noteren ze kenmerken zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Ter Heijde laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woonruimte?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Ter Heijde vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een neutrale adviseur. Het is aan te raden om een maatwerkadviseur uit jouw eigen regio te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Hieronder check je naam + adresgegevens van kwalitatieve specialisten die actief zijn in de gemeente Westland. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Breman Woningbeheer Zuid-West B.V.Braillestraat 182652XVBerkel en Rodenrijs
WepalNaaldwijkseweg 1032691RDs-Gravenzande
AAA-Lex Offices B.V.Rokkeveenseweg 40 A2712XZZoetermeer
Bouwman Energielabel en MaatwerkadviesWilhelminastraat 1052651ESBerkel en Rodenrijs
RPS advies- en ingenieursbureau B.V.Elektronicaweg 22628XGDelft
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Ter Heijde

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ter Heijde waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag meteen te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huiseigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids bespreken we de meest voorkomende energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over zuinige douchekoppen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Ter Heijde

 1. Een gunstigere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk hier meer info)€3505,00€415,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11250,00€760,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5185,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3290,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€320,00€23,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1100,00€200,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor concrete tips!

Vind adviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Ter Heijde is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte behouden. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het milieu, het werkt ook geluidswerend en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Het gebruik de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De stroom kan je zelf realiseren met een aantal zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte bekijk je meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en pompt warm tapwater door de woning. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Ter Heijde: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaald veel minder voor je stroom. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Vattenfall, Essent, Engie of Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio, Powerpeers. Door het principe van salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.000 en verdien je terug in zo’n 6 a 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Ter Heijde aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een collector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (3,5 m2 / 150 liter vat) is er al voor €3.700 (met installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen verstoring van de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €160,00 tot €325,00 per infraroodpaneel.

Goede energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Ter Heijde. In de box hieronder vind je daarom een weergave met impactvolle en goedkope vergroeningsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Ter Heijde!

Regel een adviesgesprek en achterhaal hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Ter Heijde: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat allerlei maatregelen die jij kan laten uitvoeren om te besparen op de energielasten. Dit energieadvies geeft ook inzicht in wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en calculeert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft aan de energiezuinigheid van een woning.
 • Het label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Ter Heijde

Bestaande woningen in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder tref je up-to-date info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Ter Heijde.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het laten isoleren van (spouw)muur, ramen, dak, wanden, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Westland biedt mogelijk ook diverse lokale subsidie-middelen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westland kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Ter Heijde gebruiken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Maasdijk, Poeldijk en De Lier).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westland.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Ter Heijde

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ter Heijde?

Dit energie maatwerkadvies Ter Heijde is een adviesplan met een plan van aanpak voor het duurzamer maken van een woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het adviesplan onderschrijft per maatregel de investering en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor woningeigenaren die willen vergroenen en een subsidie nodig hebben.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situatie is dit adviesplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat je zien welke aanbevelingen jouw huis duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit adviesrapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met het soort woning, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €190,00 – €320,00. Voor een gemiddelde woning betaal je voor het advies zo’n €280,00. Het is aan te raden om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Ter Heijde aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf vraagt bewoners naar het wensenlijstje om het complex te verduurzamen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. In het rapport vinden de eigenaren ook het financiële plaatje en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Ter Heijde voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw energierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een versterkte energieprestatie leidt tot lagere energiekosten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, lagere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie