Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zoetermeer

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Zoetermeer biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en test wat er mogelijk is. Het onderzoek laat jouw zien welke aanbevelingen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat optimaliseren. In het rapport onderzoek je uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de populaire energiebesparende maatregelen. Het verduurzamingsplan is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je ontvangt een verduurzamingsrapport met alle maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de geraamde kosten, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Zoetermeer die hun woning willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-zoetermeer

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te reduceren In het plan wordt uitvoerig geïllustreerd wat je kunt doen, wat de kosten zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daarbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, warmtepomp. Het is niet ingewikkeld. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze professional analyseert het huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Let op: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een erkende specialist. Deskundige en objectieve energieadviseurs vind je op de site centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zoetermeer (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsplan geeft een overzicht met verschillende verduurzamingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, buitenmuurisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het stappenplan hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een betrouwbare maatwerkadviseur. Gecertificeerde energie adviseurs kan je opzoeken op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Het is verstandig om diverse offertes op te zoeken van objectieve adviesbedrijven. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het vergelijken van de offertes zal dan makkelijker worden.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is essentieel. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een advies met potentiële maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Zoetermeer.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een maatwerkadviseurs brengt een bezoek aan huis en calculeert welke duurzame investeringen gunstig zijn. Binnen een paar dagen mailt hij een compleet energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag eigenschappen zoals de verwachte kosten, de besparing en de verwachte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Op dat moment kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Zoetermeer laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie specialisten en installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woning?

Contacteer energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Zoetermeer vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een deskundige vakman. Het is aan te bevelen om een maatwerkadviseur rondom je woonplaats te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en het bespaart reiskosten. Bijgaand check je adres-informatie van professionele maatwerkadviesbureaus die actief zijn in de gemeente Zoetermeer. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
WepalNaaldwijkseweg 1032691RDs-Gravenzande
AAA-Lex Offices B.V.Rokkeveenseweg 40 A2712XZZoetermeer
RabexDiamant 692719RZZoetermeer
Breman Woningbeheer Zuid-West B.V.Braillestraat 182652XVBerkel en Rodenrijs
Bouwman Energielabel en MaatwerkadviesWilhelminastraat 1052651ESBerkel en Rodenrijs
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Zoetermeer

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zoetermeer die direct beschikbaar zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zouden graag energie willen besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Bijgaand check je de aantrekkelijkste maatregelen voor je appartement. Op dit platform vind je ook informatie over warmtepomp.

Het comfort van een energiezuinige woning in Zoetermeer

 1. Verlaag je energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Verhoog je woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (bekijk hier meer info)€2435,00€140,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10325,00€670,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4640,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3135,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€480,00€45,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1025,00€200,00 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Bekijk energiespecialisten en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Zoetermeer is een minimale vereiste. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen gaat er minder warmte verloren. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Goed om te weten: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele CV-ketel. Het gebruik de warmte van de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. In de zomerperiode heeft het systeem ook een koelende werking. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder lees je handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Zoetermeer: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of eventueel een gunstige groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Vattenfall, Budget Energie, Engie & United Consumers, Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron, Delta. Met de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een set met 10 zonnepanelen laat je al plaatsen vanaf €4.550 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Zoetermeer laten plaatsen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler is een geïntegreerde zonnecollector en een extra buffervat. Het gehele systeem genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Met een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.100 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen effect op de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De investeringskosten in warmtepanelen ramen we op +/- €240,00 t/m €425,00 per paneel.

Goede energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Zoetermeer. Bijgaand vind je om die reden een lijstje met praktische en laag geprijsde vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Zoetermeer!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Zoetermeer: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt opties die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesplan vertelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur doet een grondige check en berekent de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een actueel energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Een duurzame woning met subsidies in Zoetermeer

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk los van het gas komen. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder kan je aan de slag met handige informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Zoetermeer.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, wanden, vloer, dak, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Zoetermeer biedt mogelijk aanvullende lokale subsidie-plannen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zoetermeer tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Zoetermeer bekijken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland en Waddinxveen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee particulieren en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zoetermeer.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Zoetermeer

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zoetermeer?

Het energie maatwerkadvies Zoetermeer is een advies met een plan van aanpak voor het vergroenen van je huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het document geeft per maatregel de geraamde kosten en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor huizeneigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situatie is dit besparingsrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat je zien welke werkzaamheden de meeste besparing opleveren. Door middel van dit besparingsrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van huistype, de omvang van de woning en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €205,00 tot ongeveer €305,00. Voor een standaard huis kost het ongeveer €230,00. Het is verstandig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Zoetermeer te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners het wensenlijstje om het wooncomplex duurzamer te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geschatte prijzen en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Zoetermeer voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een versterkte energieprestatie leidt tot lagere energiekosten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, korting op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de verduurzamingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie